Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Stavební úřady, černé stavby a dvojí metr.

     Také jste si vzali nekřesťanskou hypotéku a stavíte si bez stavebního povolení dům svých snů? Nééé? A proč? Proč se takovými zbytečnostmi, jako je stavební povolení, zdržovat. Jde to i bez nich. Tedy, jak komu!

     Naprostá, možná téměř stoprocentní většina občanů, toužících si postavit dům, chatu, garáž nebo třeba provozovnu k podnikání, musí mít (kromě peněz, samozřejmě) stavební pozemek, projekt, mnoho různých povolení a především stavební povolení od příslušného stavebního úřadu. Stavět se může jen v souladu se Stavebním zákonem. Ten nám říká co se smí a co je zakázané. Porušíte-li zákon, dostanete pokutu nebo musíte stavbu odstranit. Stalo-li se tak již někdy mi není známo, asi se to vždy "nějak vyřeší".

     Jako třeba s černou stavbou majitele stavební firmy pana Oulického v Moravanech. Stavebnímu úřadu v Trmicích i magistrátu v Ústí n. Labem trvá již 30 měsíců naplnit literu zákona. Prý se nedá prokázat, že jmenovaný pán stavbu skutečně užívá (!). Já myslel, že jde o to, zda se jedná o černou stavbu nebo ne.

     Ruský podnikatel Stěpanov zase podle magistrátu v Karlových Varech nestaví svoji "děrevňu" v CHKO Slavkovský les načerno, ale jen v rozporu se stavebním povolením (!). Ruští investoři mj. zaplavili Karlovy Vary luxusními rezidenčními byty, o které není žádný zájem. Prý i stavební historické skvosty tam  necitlivě a se souhlasem úřadů opravují a přestavují. Jako vedoucí odboru rozvoje v KV dnes působí bývalá vedoucí stavebního úřadu a podnikatelka paní Doubová, která na "podivných kšeftech" s pozemky vydělala miliony.

     Podnikatel Holeček si zase za 10 mega postavil v r. 2008 načerno v pardubickém parku vilu. Tvrdí, že měl s politiky dohodu (!), podle které měl být územní plán změněn v jeho prospěch. Podle stavebního úřadu se tento případ může táhnout celé roky !?

     Na internetu jsem našel desítky článků o černých stavbách po celé republice. Je zajímavé si všimnout KDO tyto stavby bez řádného povolení staví. Nejen podnikatelé úzce napojení na politické strany, ale i regionální politici a státní úředníci a dokonce i samotný stát!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

Autor: Oldřich Slováček | čtvrtek 10.2.2011 18:39 | karma článku: 20,28 | přečteno: 1511x
  • Další články autora

Oldřich Slováček

Těžký život Marie "Máni" Lavičkové.

V souvislosti se sofistikovanou amnestií pana prezidenta Klause zazářila mediální superstar, již dříve objevená režisérkou Sommerovou, kriminální recidivistka Máňa. Proslula zejména tím, že amnestii považuje za podraz a zubynehty se brání svobodě, kterou oproti ní tak radostně přijalo několik tisíc nejen sociálně vyloučených a nenapravitelných zločinců, ale i darebáků, jinak nadstandardně si žijících spoluobčanů.

11.2.2013 v 15:01 | Karma: 31,62 | Přečteno: 2913x | Diskuse| Politika

Oldřich Slováček

Praha olympijská - tunel za 70 milionů!

Nebýt olympiády, asi bych si na tuto kauzu ani nevzpomněl. Už asi nikdo nezjistí, koho prvního napadlo uspořádat letní olympijské hry 2016 v Praze. Údajně to bylo v naší historii již potřetí, kdy nějaký zanícený vlastenecký megaloman, duševně chorý funkcionář nebo geniální podnikatel s podobným nápadem přišel. Tentokrát to byli zřejmě lidé okolo pražské ODS. A protože všichni známe aktivity lobbisty Romana Janouška, myslím si, že nejsem daleko od věci, když se domnívám, že praotcem myšlenky byl právě on. On a kluci, co spolu v té době chodili a chodí. Jenomže až do letošního zatčení MUDr. Davida Ratha byla Policie ČR a její speciální protikriminální útvary, včetně státních zástupců a pravděpodobně i soudců, paralyzováni "vyššími zájmy", nikdo nikoho nevyšetřoval a nezatýkal. Jóó, byly (jsou?) to pro "horních deset tisíc" zlaté časy.

29.7.2012 v 10:00 | Karma: 34,58 | Přečteno: 2152x | Diskuse| Politika

Oldřich Slováček

Co by bylo, kdyby...

Tuto spojku podřadící použije každý z nás denně několikrát. Máme tím na mysli, že to, co se stalo, se za určitých jiných podmínek stát nemuselo.

2.5.2012 v 9:00 | Karma: 18,03 | Přečteno: 1671x | Diskuse| Politika

Oldřich Slováček

Lidé tyto politiky nechtějí a myslí to vážně

Zdá se, že někteří lidé nechápou, nebo nechtějí chápat, o co nespokojeným, demonstrujícím a protestujícím občanům skutečně jde.

21.4.2012 v 21:00 | Karma: 38,22 | Přečteno: 5235x | Diskuse| Politika

Oldřich Slováček

Proč já budu volit komunisty.

Ne, vůbec ne proto, co si myslíte. Jen jsem přesvědčen, že jejich program nejlépe vyjadřuje zájmy obyčejných lidí, mezi které jsem se celý život počítal. A také proto, že se nikomu ještě nepodařilo mi nabídnout lepší alternativu. Vládnoucí strana má hájit a prosazovat zájmy většiny a ne jen nějaké specifické skupiny občanů. Myslím si, že obyčejní lidé, tedy ti, kteří v současnosti žijí z příjmů nižších než je uváděná průměrná mzda a která snad představuje dnešní standard, tuto většinu tvoří. Vůbec si nemyslím, že by program KSČM byl tím nejlepším. Strana s takovým programem, který bude nejlépe reagovat na naprosto nové a neznámé podmínky 21. století se teprve narodí.

7.4.2012 v 10:00 | Karma: 31,26 | Přečteno: 3233x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Írán udeřil na „satanisty“, zadržel 250 lidí. Podle policie byli obscénní

17. května 2024  19:27

Íránská policie zatkla za propagaci satanismu více než 250 lidí, včetně tří Evropanů. S odkazem na...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem je přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  18:44

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Fica střelili CIA, WHO a Ukrajinec. Atentát spustil kolotoč dezinformací

17. května 2024  18:43

Po atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica se ihned na sociálních sítích vyrojily...

Ukrajinci přeměnili sportovní letadla na stroje zkázy. Rusové jsou bezradní

17. května 2024

Premium Ukrajinci využívají k útokům na ruském území stále kreativnější postupy. Jedním z posledních je...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3134x
Jsem ročník 1950 a to v mnohém ovlivňuje mé názory. Leccos o životě jsem pochopil, jiné asi už nepochopím nikdy. Tragickou chybou bojovníků "za něco" je, že začnou bojovat "proti někomu".