Stavební úřady, černé stavby a dvojí metr.

     Také jste si vzali nekřesťanskou hypotéku a stavíte si bez stavebního povolení dům svých snů? Nééé? A proč? Proč se takovými zbytečnostmi, jako je stavební povolení, zdržovat. Jde to i bez nich. Tedy, jak komu!

     Naprostá, možná téměř stoprocentní většina občanů, toužících si postavit dům, chatu, garáž nebo třeba provozovnu k podnikání, musí mít (kromě peněz, samozřejmě) stavební pozemek, projekt, mnoho různých povolení a především stavební povolení od příslušného stavebního úřadu. Stavět se může jen v souladu se Stavebním zákonem. Ten nám říká co se smí a co je zakázané. Porušíte-li zákon, dostanete pokutu nebo musíte stavbu odstranit. Stalo-li se tak již někdy mi není známo, asi se to vždy "nějak vyřeší".

     Jako třeba s černou stavbou majitele stavební firmy pana Oulického v Moravanech. Stavebnímu úřadu v Trmicích i magistrátu v Ústí n. Labem trvá již 30 měsíců naplnit literu zákona. Prý se nedá prokázat, že jmenovaný pán stavbu skutečně užívá (!). Já myslel, že jde o to, zda se jedná o černou stavbu nebo ne.

     Ruský podnikatel Stěpanov zase podle magistrátu v Karlových Varech nestaví svoji "děrevňu" v CHKO Slavkovský les načerno, ale jen v rozporu se stavebním povolením (!). Ruští investoři mj. zaplavili Karlovy Vary luxusními rezidenčními byty, o které není žádný zájem. Prý i stavební historické skvosty tam  necitlivě a se souhlasem úřadů opravují a přestavují. Jako vedoucí odboru rozvoje v KV dnes působí bývalá vedoucí stavebního úřadu a podnikatelka paní Doubová, která na "podivných kšeftech" s pozemky vydělala miliony.

     Podnikatel Holeček si zase za 10 mega postavil v r. 2008 načerno v pardubickém parku vilu. Tvrdí, že měl s politiky dohodu (!), podle které měl být územní plán změněn v jeho prospěch. Podle stavebního úřadu se tento případ může táhnout celé roky !?

     Na internetu jsem našel desítky článků o černých stavbách po celé republice. Je zajímavé si všimnout KDO tyto stavby bez řádného povolení staví. Nejen podnikatelé úzce napojení na politické strany, ale i regionální politici a státní úředníci a dokonce i samotný stát!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

Autor: Oldřich Slováček | čtvrtek 10.2.2011 18:39 | karma článku: 20,28 | přečteno: 1511x