Marek Prchal se zlobí

Opět fiktivní příběh, v němž se ovšem vyskytují skutečné postavy, které budou pravidelným čtenářům iDnes jistě známé.

Administrátorovi Patrikovi zazvonil těsně před koncem pracovní doby na stole telefon. Kdo zase otravuje a ruší mě při složitém rozhodování, koho vybrat na titulku, ptal se v duchu při zvedání sluchátka.

"Tady Andrej Babiš," ozvalo se na druhé straně, a v Patrikovi mírně zatrnulo.

"Poslůchajte pane administrátor, co má znamenat ten článek toho Prčálka či Vrčálka?"

"Který konkrétně máte na mysli, pane majiteli?", otázal se překvapeně Patrik

"No preca ten, kde píše o tom, jak údajně chodí Prchal ke mně na oběd a já mu dávám dojídat pomyje. Před chvílí ke mně Marek doběhl a je vzteky bez sebe! Ten článek musí ihned zmizet!"

"Ale pane majiteli, to musíte brát trochu s nadhledem. On si kolega Trčálek utahuje z čehokoliv a má spoustu nadšených  čtenářů. Třeba jedna důchodkyně z Kladna nám píše nadšené emaily, že čtení Karlových článků je pro ni lepší než sex", pokoušel se oponovat Patrik.

"Pane Banga, a čo ste nenormální? Vždyť takovou prasárnu by snad neotiskl ani Fórum 24!" hřímal rozčileně majitel iDnes. "Tak takhle ne, pane šéfadministrátore. Když nemáte úctu k svému chlebodárci, tak zapomeňte příště na blogerském srazu na nějaké řízečky, tataráčky, vínko či pivo. Všechno si zacálujete ze svého!"

Patrika tímto rozhodnutím "nemajitel" zaskočil. On by sice kuchař Filip Vracovský nějaký guláš možná  uvařil i ze svých zásob, cenou pro vítěze by mohla být třeba nově chystaná Patrikova kniha s názvem "Cikáni jdou do práce", ale přece jen: když nebudou tataráčky, budou na srazy chodit Vláďa Kroupa či Martin Irein?

Proto se rozhodl, že musí Babišovi trochu zalhat. Vytočil jeho čísla a ihned spustil: " Pane majiteli, ona je to totiž ve skutečnosti marketingová záležitost. Ty Trčálkovy článku jsou schválně tak nechutné, aby vzbudily vlnu sympatií k Vám a zvýšily Vaše volební preference!"

Andrej Babiš nad touto myšlenkou chvíli dumal a pak Patrikovi sdělil: "Tak dobře, ale o pomyjích ať už ten vystudovaný zemědělec raději nepíše!"

 

P. S. Jelikož mám kvůli "objektivním" administrátorům týden "zaracha", diskusi neotvírám. Všem slušným čtenářům děkuji za pochopení.

Autor: Josef Nožička | pondělí 25.7.2022 21:00 | karma článku: 33,47 | přečteno: 1140x