Až za 14 dní po sestřelení letadla přerušil Porošenko boje

Přesně po 2 týdnech od sestřelení malajsijského letadla, na jehož palubě zahynulo 298 cestujících, přerušila ukrajinská armáda boje na východní Ukrajině. Učinila tak proto, aby umožnila mezinárodním expertům přístup na místo pádu sestřeleného letadla.

Co k této zprávě dodat? Tato skutečnost je v první řadě v rozporu s jednostrannou mediální masáží, která nám až dosud tvrdila, že těmi, kdo urputně brání vyšetřování tragédie, jsou ukrajinští separatisté. Případně, že v tom má prsty rovnou Putin a i z těchto důvodů budou na Rusko ze strany USA i EU uvaleny další sankce. O tom, že separatisté si jako podmínku, aby byli na místo tragédie vpuštěni mezinárodní vyšetřovatelé, dávali to, že prezident Porošenko alespoň dočasně přeruší své bojové aktivity, se tak jaksi nemluvilo.

Zřejmě to nebylo ve „veřejném zájmu.“ Představitelé západní „demokratické“ Ukrajiny totiž cítili šanci zneužít tragédie k rozsáhlým bojovým manévrům, díky kterým by ukrajinská armáda, která má oproti východoukrajinským separatistům mnohonásobnou převahu co do počtu vojáků i zbraní, konečně uchopila moc nad oblastmi, které se proti ní vzbouřily. A tak oligarcha Porošenko kromě systematického obviňování Ruska ze sestřelení malajsijského boeingu radostně pokračoval ve válečných aktivitách až do dnešního dne, kdy teprve na žádost generálního tajemníka OSN boje přerušil. Ovšem pouze na jeden den…

Rozhodně nejsem nadšeným příznivcem ruského prezidenta Putina a jak už jsem na svém blogu několikrát psal, nejsem rusofil a už vůbec ne komunista. Ale vadí mi, pokud nás česká i světová média o situaci na Ukrajině informují jednostranně a neobjektivně. Což se názorně ukázalo i v tomto případě.

Autor: Josef Nožička | čtvrtek 31.7.2014 12:33 | karma článku: 32,58 | přečteno: 1223x