Na stávce nejvíce parazituje ČSSD

Dva se perou a třetí se zase směje. Vláda a odbory polarizují zemi. Postoje obou stran se natolik vyhrotiliy, že už se přenesly i do restaurací a domácností. Všude se vedou vášnivé spory o tom, kdo je na čí straně. Proti vládě jsou sice skoro všichni, ale akcí odborů a zejména jejich prezentací navenek je také dost značná část veřejnosti zhnusena. Jiní ji zase podporují v představě, že za ně zase někdo vyřeší jejich problémy.  

Kdo se tím nejvíce baví, přestože není aktivním hráčem v této partii, je ČSSD. Její předáci umně přihazují polínka do již hořícího ohně všude tam, kde cítí alespoň promile nárůstu politické podpory. Tak se dovíme v každé jejich větě něco o proradnosti vlády, která drze využívá právní nástroje k pokusu o změnšení škod případnou stávkou vzniklých. O proradnosti vlády, která si dovoluje uvažovat o legislativním upřesnění stávky, aby vůbec měla nějaký právní rámec, a ne jen jednu větu v ústavě.

ČSSD ani nemusí nic vymýšlet, pouze jako ozvěnu opakuje nejradikálnější stanoviska jednotlivých odborářských bossů, zejména ta, kdy tito pánové rychleji mluví než myslí. Šéfové ČSSD jsou všichni velkými právními experty, protože oni dobře vědí, že soud rozhodl nezákonně a vláda zneužila justici. Jejich právnické tituly, houfně nasbíraně na slovenských policejních školách, je k takovým blábolům velmi dobře kvalifikují.

Přitom je to právě ČSSD, která nese na současném stavu obrovskou vinu. Její osmiletá vláda, zejména ta špidlovsko-grossovsko-paroubkovská,  v době celosvětové ekonomické konjunktury způsobila podstatnou část problémů, s nimiž se teď musíme bolestivě vyrovnávat. V době, kdy jsme měli dramaticky snižovat schodky veřejných financí, vláda ČSSD nesmyslně a nezodpovědně zadlužila zemi. Vláda ČSSD kašlala na reformy, protože jediné, co ji zajímalo byly průzkumy veřejného mínění a její šance na úspěch v dalších volbách.

Byla to ČSSD a zejména pánové Škromach, Falbr a Štěch, kteří diskreditovali celé odborové hnutí tím, že odborářský dres vyměnili za lukrativní politické posty v barvách socdem. Vzpomínám si, jak "táta Falbr" prskal, že ČSSD láká odbory do postele a Miloš Zeman mu odpovídal, že už je rozestláno. Nedlouho na to Falbr a za ním Štěch do té postele skočili a co se v ní dál dělo..... hrůza pomyslet.

Vláda a odbory se perou a třetí vzadu - ČSSD - by se ráda smála. Jejím politickým programem je jenom parazitování na současných problémech. Jako obvykle sází na primitivismus, nenabízí žádná řešení. Žije v domnění, že tato pranice ji zase vynese k moci. Prosím, ať už fandíte vládě, odborům nebo ani jednomu z nich (jako autor tohoto blogu), nedovolte, aby výsledkem nynějšího celonárodního sváru byla oranžová vláda. To si ani rozhádáné Česko nezaslouží.  

  

Autor: Václav Musílek | pondělí 13.6.2011 7:30 | karma článku: 23,26 | přečteno: 770x