Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Smrtící střevní bakterie vyrobena v laboratořích?

Začínají se na internetu objevovat velmi zvláštní informace o hemoragickém kmeni bakterie E.coli. Tento kmen byl označen jako O104. Tyto informace se týkají jeho téměř zázračné rezistence vůči osmi různým třídám antibiotik a stejně zázračnému náhlému zjevení se v čerstvé zelenině.

Bakterie E.coli. Jar Jar Binks by asi řekl: "Fůj! Hnusák!"Zdroj: Profimedia

Vědci z německého Institutu Roberta Kocha zjistili, že bakterie je odolná vůči následujícím druhům  antibiotik:

−        Penicillin

−        Tetracykline

−        nalidixic acid

−        trimethoprim-sulfamethoxazol

−        cephalosporins

−         amoxicillin / clavulanic acid

−        piperacillin-sulbactam

−        piperacillin-tazobactam

Navíc má ještě schopnost produkování enzymů, které ji činí odolnou vůči dalším typům antibiotik a k tomu má tento kmen dva velmi nebezpečné geny (TEM-1 a CTX-M-15), které u nakažených lidí mohou způsobit fatální selhání vnitřních orgánů.

Aby bakterie získala odolnost vůči antibiotikům, musela by být opakovaně vystavena jejich působení. Pokud je odolná vůči osmi druhům, musela by být opakovaně vystavena působení všech těchto antibiotik. V přírodě nemožná situace, protože nemůžete bakterie vystavovat působení těchto antibiotik najednou, ale postupně. Tedy kolonii bakterií, která přežila působení jednoho antibiotika vystavíte dalšímu atd. Dalším faktorem hovořícím pro umělou výrobu tohoto kmene je fakt, že antibiotika se při pěstování zeleniny nepoužívají. Důkazy, které byly v této souvislosti shromážděny mají údajně hodnotu soudního důkazu.

Dalším problémem je, jak se dostala do potravin. Jsou v podstatě jen dvě možnosti: buď byla do potravin vpravena uměle nebo nějak z laboratoře nechtěně unikla a do potravin vstoupila sama po řetězci náhodných jevů jejichž pravděpodobnost návazného udání se raději ani nechci zjišťovat. Pokud tedy přijmeme tu první možnost jako jedinou pravděpodobnou, pak si musíme položit otázku, proč by toto někdo chtěl udělat. Jedním z prvních důvodů, které člověka napadnou je zvýšení si obratu a zisku.  Zdá se vám to nehumánní? Uvědomte si, že člověk má pro farmaceutickou firmu hodnotu jedině tehdy, když je nemocný nejlépe chronicky, aby musel léky užívat dlouhodobě. Zdravý a mrtvý člověk pro tyto firmy žádný užitek nepředstavuje. Farmaceutické firmy nás nechtějí uzdravovat, ale léčit. K tomu všemu  není k zahození si bilanci vylepšit několika kampaněmi jako byly například SARS,  ptačí chřipka, prasečí chřipka apod. Vždy byla několika úmrtími vyvolána panika a pak vlády začaly nakupovat u výrobců vakcíny. Nyní je to hemoragická E.coli. Pokud mi nevěříte, pokud to zní šíleně (a já souhlasím: Je to šílené), odkáži vás na knihu Dr. Johna Virapena Nežádoucí účinek: Smrt. Autor se ve farmaceutickém průmyslu pohyboval několik desetiletí a dostal se až do nejvyšších pater tohoto odvětví. Sám byl svědkem toho, jak se farmaceutický průmysl postupně měnil z odvětví, které primárně vyrábělo léky pro lidi na odvětví, které primárně vyrábí peníze pro vlastníky. Bez skrupulí, bez soucitu. Business as usually.

U této nákazy ale jako by šlo ještě o více než jen o kampaňovité zvýšení prodejů určitého preparátu. Jaká byla bezprostřední reakce na zprávy o této nákaze? Lidé přestali kupovat čerstvou zeleninu. Strach je nejlepší manipulátor. Vyděšení lidé udělají cokoli, co se po nich chce. Pokud bychom ale přestali konzumovat čerstvé potraviny a místo toho začali konzumovat výhradně předzpracované potraviny, vedlo by to dlouhodobě pravděpodobně k zvýšení počtu chronických degenerativních onemocnění populace. A tedy k potřebě dalších a dalších léků….

Krom toho, jak jsem již uvedl v dřívějším článku, infekce nám skvěle zakryla intenzivní volání Španělska po demokracii, které formuluje v současnosti probíhající série masových demonstrací Skutečná demokracie nyní! a o němž česká média přinesla pohříchu minimum informací. No a navíc byli touto nákazou dosud nejvíce poškozeni španělští rolníci, když byla bakterie E.coli médii nejdříve umístěna na jejich okurky. A Španělsko odmítlo vpustit do svého zemědělství geneticky modifikované potraviny… Inu mocní tohoto světa nikdy nesledují jen jeden cíl…

Zdroje:

http://www.naturalnews.com/032622_ecoli_bioengineering.html

http://www.hpa.org.uk/Topics/InfectiousDiseases/InfectionsAZ/ESBLs/

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/jun/05/deadly-ecoli-resistance-antibiotic-misuse

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Moučka | neděle 12.6.2011 14:21 | karma článku: 19,84 | přečteno: 1280x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Na vojnu sú treba tri veci: peniaze peňéži, peníze

Transparency International vydala studii, kde pýše, že jednou z hlavních hnacích sil války vedené IS je korupce místních úřadů.

22.2.2017 v 10:33 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Je Doník skutečným revolucionářem v Bílém domě?

Kulturní marxisti všech zemí vyrazili na křížovou cestu proti nově demokraticky zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Babišův idnes plní údernickou normu 3 antitrumpovské články denně.

13.2.2017 v 9:54 | Karma: 20,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

Ve včerejším idnesu je článek o Osoblaze a jak se tam lidem těžko žije. http://ostrava.idnes.cz/pribehy-sidlist-osoblaha-na-krnovsku-dwq-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170130_181103_ostrava-zpravy_jog

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

Dal jsem si časový odstup od události, abych byl schopen se oprostit od případných emocí a vidět celou záležitost takříkajíc s čistou hlavou.

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

Získali jsme utopisty všech odstínů - demagogy, monarchisty, socialisty i komunisty, a všechny jsme zapřáhli pro sebe. Každý po svém a na svém místě podrývá zbytky bývalé vládní moci a pokouší se zvrátit současný vládnoucí řád.

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Vychytávka jako z Jamese Bonda. Řidič za jízdy měnil na autě poznávací značky

22. května 2024  14:23

Pražští policisté si na začátku května všimli vozu, které nemělo odpovídající poznávací značku a...

Češka pašovala drogy z Rumunska v podprsence, celníkům v Praze neunikla

22. května 2024  14:15

Ve spodním prádle se pokusila propašovat 170 gramů drogy metamfetamin žena, kterou počátkem května...

VIDEO: Ruský voják chtěl zaplácnout kamikaze dron lopatou. Netrefil se

22. května 2024  14:03

Při obraně před malými kamikaze drony se hodí cokoliv. Třeba i lopata, jak dosvědčuje nahrávka...

Senior po kolapsu vjel do protisměru, při srážce tří aut se zranili čtyři lidé

22. května 2024

Všechny složky integrovaného záchranného systému vyjížděly v pondělí dopoledne k nehodě tří aut...

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2788x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik