Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mravnost jménem Westinghouse

Český poskok globálního kapitálu, estebácký synek Janeček, tato liška ryšavá českého národa ve 21. století, slaví úspěch. Když nevyšel plán protlačit na Hrad globalistického, všeho schopného kandidáta, vychází zatím alespoň záložní plán. Podařilo se mu částečně využít parťáka ze stejné stáje jakým je mladý Dienstbier a částečně na společnou vlnu vytáhl kreatury typu Wágnerová. která udělá cokoli, co jí umožní kopnout do Klause. Celkem společně dali dohromady partu 38 užitečných idiotů a schválili podání žaloby z velezrady na prezidenta. Doufejme, že se alespoň prodali adekvátně hodnotě hry.

HOVŇAJZ! TO JEN WESTINGHOUSE CHCE SVOU LIBRU MASA.Zdroj: Lidové noviny do každé rodiny.

Zábavné je číst titulky v německých česky psaných plátcích jako jsou například Lidové noviny, kde výkvět české žurnalistiky už ani není schopen rozeznat rozdíl mezi podáním žaloby a vynesením rozsudku, když hlavní zprávou na titulce je dramatický nadpis "Velezrádce, řekl Senát". Pod nadpisem, aby nebylo pochyby, kdo je oním v podstatě již usvědčeným a v podstatě již odsouzeným velezrádcem, obrovská fotka Klause. Část vlastního textu článku, která se vešla na titulní stránku je podstatně menší než vlastní nadpis. Kde já jsem jen takovouto grafickou úpravu viděl? Ááááá už vím. V Blesku.

Nevím, jestli je to inspirace Havlem, ale ten současný masový zvyk balit boj o kšefty do moralistických keců, je opravdu odporný. Vždyť už si i vrabci na střeše cvrlikají, že hlavním důvodem celé protiklausovské kampaně je zajistit dostavbu jaderné elektrárny Temelín pro japonsko-americkou společnost Westinghouse. Výše řečené naznačuje, že Klausův vliv by mohl napomoci česko-ruskému konsorciu MIR 1200 v prosazení jejich nabídky. Dle tvrzení odborníků má česko-ruský projekt o cca 2% lepší tepelnou účinnost a nabídka Westinghouse se technicky výrazně liší jen v konstrukci kontejnmentu, ochranné obálky reaktoru, kdy japonsko americký projekt nabízí revoluční, leč dosud nikde neodzkoušené řešení.

Čili základní pravidlo posuzování jevů v postmoderní společnosti "follow the money (sleduj peníze)" má, zdá se, i zde absolutní vypovídací hodnotu. V této perspektivě je ovšem celá žaloba na Klause jen účelovým, už ani ne politickým jen kšeftařským, divadlem. Zde je potřeba zmínit, že Janečkův řídící orgán, velvyslanec USA Norman Eisen, při svém nástupu do funkce prokázal velkou otevřenost, když získání této obří zakázky prohlásil za jednu ze svých hlavních priorit.

To, že mainstream lže, mlží, planě moralizuje a pořádá štvanice na lidi, je běžné a člověk je na to tak nějak zvyklý. Nicméně ani z druhé strany nenajdeme schopnost nebo ochotu napsat celou nahou pravdu, tedy informaci, že Klaus a Zeman kopou za česko-ruské konsorcium, zatímco Janeček, Dienstbier, Bakala, Schwarzenberg  a spousta dalších kopou za japonsko-americkou společnost. Nejflagrantnější v tomto směru je článek "židobijce" Adama B. Bartoše na serveru prvnizpravy.cz  (http://www.prvnizpravy.cz/sloupky/americky-pokus-o-vysachovani-klause/highlightSearch=barto%C5%A1/). Bartoš v jinak celkem zajímavém článku (pomineme-li jeho posedlost poukazovat neustále na "židovské spiknutí") zmiňuje čitelnou snahu těchto proglobalistických kruhů zdiskreditovat Klause pro jakékoli další působení v politice a dále poukazuje na snahu našich místních bossů (Bakala?) přihrát si v celém procesu malou domů v podobě Dopravního podniku Praha. O Temelínu však v celém rozsáhlém článku není ani zmínka. Za pozitivum považuji velmi  přehledné zmapování, jak celá globalistická klika prorůstá naši politiku, byznys a státní orgány (kromě zmíněných Švejnar, Vladimír Dlouhý, Zdeněk Tůma, Babiš, Peake, Jiří Pospíšil, Lenka Bradáčová....). Popsání jen některých aspektů celé kauzy a zamlčení toho nejdůležitějšího bohužel přibližuje solidnost alternativní žurnalistiky k té středněproudé. A ta je nulová.

Dostavět Temelín ze strategických důvodů potřebujeme, protože na rozdíl od zelenými blouznivci podporovaných fotovoltaik a větrníků, nám tato elektrárna bude dodávat stabilní výkon ať svítí či nesvítí, fouká či nefouká, ale proč kvůli tomu musí jedna strana zapojovat všechna hlavní média, komedianty, politology (Pehe), velvyslanectví USA, Senát, Ústavní soud, samozvané představitele tzv. občanské společnosti a všechno balit do velkých vykostěných slov o morálce, velezradě, demokracii a dalšího slovního balastu, to fakt nevím. Zřejmě japonsko americká strana dokázala dát proti tandemu Klaus-Zeman dohromady jen hromadu nul a senilních šišlavců, tak jim nezbývá, než do celé té sebranky pumpovat tuny anabolik mediální propagandy a podlostí, aby zvýšili své šance na úspěch.

Epilogem by pak mohl být závěr Sloupku Tomáše Němečka z téže titulní stránky týchž Lidových novin jako výše zmiňovaný článek s bulvární grafickou úpravou. Praví se v něm, že atomová zbraň ústavní pojistky byla odjištěna, aby k ní Miloš Zeman cítil respekt. Že by Westinghouse posílal z pera presstituta Milošovi preventivní varování? Buď budeš dělat co chceme my, nebo uvidíš. Velezrada se hodí a dobře to vypadá. Pak si ale musíme položit otázku: Je ještě suverénní stát, ve kterém ústavní činitelé, včetně prezidenta země, hromadně slouží zájmům zahraničních korporací, nebo jsme jen gubernií globálních fašistických struktur? A druhou otázkou je: Když se pro získání kšeftu používá (jednostranně) takovýchto metod a ústavním činitelům je v tisku nepřímo vyhrožováno, kdo je pak v dnešním světě vlastně tím nejvíce terorizujícím teroristou?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Moučka | středa 6.3.2013 12:58 | karma článku: 26,63 | přečteno: 1129x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Na vojnu sú treba tri veci: peniaze peňéži, peníze

Transparency International vydala studii, kde pýše, že jednou z hlavních hnacích sil války vedené IS je korupce místních úřadů.

22.2.2017 v 10:33 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Je Doník skutečným revolucionářem v Bílém domě?

Kulturní marxisti všech zemí vyrazili na křížovou cestu proti nově demokraticky zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Babišův idnes plní údernickou normu 3 antitrumpovské články denně.

13.2.2017 v 9:54 | Karma: 20,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

Ve včerejším idnesu je článek o Osoblaze a jak se tam lidem těžko žije. http://ostrava.idnes.cz/pribehy-sidlist-osoblaha-na-krnovsku-dwq-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170130_181103_ostrava-zpravy_jog

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

Dal jsem si časový odstup od události, abych byl schopen se oprostit od případných emocí a vidět celou záležitost takříkajíc s čistou hlavou.

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

Získali jsme utopisty všech odstínů - demagogy, monarchisty, socialisty i komunisty, a všechny jsme zapřáhli pro sebe. Každý po svém a na svém místě podrývá zbytky bývalé vládní moci a pokouší se zvrátit současný vládnoucí řád.

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Publikace Nerudové jsou ostuda. Zesměšňuje všechny vědce, míní europoslanec

9. května 2024  12:08

Ekonomka a kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN Danuše Nerudová publikováním do...

Letouny F-16 budeme považovat za nosiče jaderných zbraní, varovalo Rusko

7. května 2024  14:14

Rusko bude považovat stíhačky F-16 americké výroby za nosiče jaderných zbraní bez ohledu na jejich...

VIDEO: Ukrajina zničila naráz deset ruských strojů, zaplatila životy vojáků

15. května 2024  9:42

Ukrajinská armáda hlásí zničení pěti ruských armádních vozidel v rámci jedné operace, při které...

Blbá nálada je zpět, ukázal průzkum. Čechy trápí finance i nejistá budoucnost

15. května 2024  9:36

Premium Blbá nálada. Termín použitý Václavem Havlem, jímž popisoval pocity frustrace a zklamání, je zpět....

Zelenskyj zrušil cestu do ciziny, složitá situace na frontě mu neumožňuje odjet

15. května 2024  9:34

Prezident Volodymyr Zelenskyj kvůli složité situaci na Ukrajině zrušil cestu do Španělska a...

Žáci mají výsledky přijímaček na SŠ, přijato je 94 procent uchazečů

15. května 2024  7:16,  aktualizováno  9:29

V informačním systému DiPSy jsou k dispozici výsledky přijímacích zkoušek na střední školy. Ministr...

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik