Mravnost jménem Westinghouse

Český poskok globálního kapitálu, estebácký synek Janeček, tato liška ryšavá českého národa ve 21. století, slaví úspěch. Když nevyšel plán protlačit na Hrad globalistického, všeho schopného kandidáta, vychází zatím alespoň záložní plán. Podařilo se mu částečně využít parťáka ze stejné stáje jakým je mladý Dienstbier a částečně na společnou vlnu vytáhl kreatury typu Wágnerová. která udělá cokoli, co jí umožní kopnout do Klause. Celkem společně dali dohromady partu 38 užitečných idiotů a schválili podání žaloby z velezrady na prezidenta. Doufejme, že se alespoň prodali adekvátně hodnotě hry.

HOVŇAJZ! TO JEN WESTINGHOUSE CHCE SVOU LIBRU MASA.Zdroj: Lidové noviny do každé rodiny.

Zábavné je číst titulky v německých česky psaných plátcích jako jsou například Lidové noviny, kde výkvět české žurnalistiky už ani není schopen rozeznat rozdíl mezi podáním žaloby a vynesením rozsudku, když hlavní zprávou na titulce je dramatický nadpis "Velezrádce, řekl Senát". Pod nadpisem, aby nebylo pochyby, kdo je oním v podstatě již usvědčeným a v podstatě již odsouzeným velezrádcem, obrovská fotka Klause. Část vlastního textu článku, která se vešla na titulní stránku je podstatně menší než vlastní nadpis. Kde já jsem jen takovouto grafickou úpravu viděl? Ááááá už vím. V Blesku.

Nevím, jestli je to inspirace Havlem, ale ten současný masový zvyk balit boj o kšefty do moralistických keců, je opravdu odporný. Vždyť už si i vrabci na střeše cvrlikají, že hlavním důvodem celé protiklausovské kampaně je zajistit dostavbu jaderné elektrárny Temelín pro japonsko-americkou společnost Westinghouse. Výše řečené naznačuje, že Klausův vliv by mohl napomoci česko-ruskému konsorciu MIR 1200 v prosazení jejich nabídky. Dle tvrzení odborníků má česko-ruský projekt o cca 2% lepší tepelnou účinnost a nabídka Westinghouse se technicky výrazně liší jen v konstrukci kontejnmentu, ochranné obálky reaktoru, kdy japonsko americký projekt nabízí revoluční, leč dosud nikde neodzkoušené řešení.

Čili základní pravidlo posuzování jevů v postmoderní společnosti "follow the money (sleduj peníze)" má, zdá se, i zde absolutní vypovídací hodnotu. V této perspektivě je ovšem celá žaloba na Klause jen účelovým, už ani ne politickým jen kšeftařským, divadlem. Zde je potřeba zmínit, že Janečkův řídící orgán, velvyslanec USA Norman Eisen, při svém nástupu do funkce prokázal velkou otevřenost, když získání této obří zakázky prohlásil za jednu ze svých hlavních priorit.

To, že mainstream lže, mlží, planě moralizuje a pořádá štvanice na lidi, je běžné a člověk je na to tak nějak zvyklý. Nicméně ani z druhé strany nenajdeme schopnost nebo ochotu napsat celou nahou pravdu, tedy informaci, že Klaus a Zeman kopou za česko-ruské konsorcium, zatímco Janeček, Dienstbier, Bakala, Schwarzenberg  a spousta dalších kopou za japonsko-americkou společnost. Nejflagrantnější v tomto směru je článek "židobijce" Adama B. Bartoše na serveru prvnizpravy.cz  (http://www.prvnizpravy.cz/sloupky/americky-pokus-o-vysachovani-klause/highlightSearch=barto%C5%A1/). Bartoš v jinak celkem zajímavém článku (pomineme-li jeho posedlost poukazovat neustále na "židovské spiknutí") zmiňuje čitelnou snahu těchto proglobalistických kruhů zdiskreditovat Klause pro jakékoli další působení v politice a dále poukazuje na snahu našich místních bossů (Bakala?) přihrát si v celém procesu malou domů v podobě Dopravního podniku Praha. O Temelínu však v celém rozsáhlém článku není ani zmínka. Za pozitivum považuji velmi  přehledné zmapování, jak celá globalistická klika prorůstá naši politiku, byznys a státní orgány (kromě zmíněných Švejnar, Vladimír Dlouhý, Zdeněk Tůma, Babiš, Peake, Jiří Pospíšil, Lenka Bradáčová....). Popsání jen některých aspektů celé kauzy a zamlčení toho nejdůležitějšího bohužel přibližuje solidnost alternativní žurnalistiky k té středněproudé. A ta je nulová.

Dostavět Temelín ze strategických důvodů potřebujeme, protože na rozdíl od zelenými blouznivci podporovaných fotovoltaik a větrníků, nám tato elektrárna bude dodávat stabilní výkon ať svítí či nesvítí, fouká či nefouká, ale proč kvůli tomu musí jedna strana zapojovat všechna hlavní média, komedianty, politology (Pehe), velvyslanectví USA, Senát, Ústavní soud, samozvané představitele tzv. občanské společnosti a všechno balit do velkých vykostěných slov o morálce, velezradě, demokracii a dalšího slovního balastu, to fakt nevím. Zřejmě japonsko americká strana dokázala dát proti tandemu Klaus-Zeman dohromady jen hromadu nul a senilních šišlavců, tak jim nezbývá, než do celé té sebranky pumpovat tuny anabolik mediální propagandy a podlostí, aby zvýšili své šance na úspěch.

Epilogem by pak mohl být závěr Sloupku Tomáše Němečka z téže titulní stránky týchž Lidových novin jako výše zmiňovaný článek s bulvární grafickou úpravou. Praví se v něm, že atomová zbraň ústavní pojistky byla odjištěna, aby k ní Miloš Zeman cítil respekt. Že by Westinghouse posílal z pera presstituta Milošovi preventivní varování? Buď budeš dělat co chceme my, nebo uvidíš. Velezrada se hodí a dobře to vypadá. Pak si ale musíme položit otázku: Je ještě suverénní stát, ve kterém ústavní činitelé, včetně prezidenta země, hromadně slouží zájmům zahraničních korporací, nebo jsme jen gubernií globálních fašistických struktur? A druhou otázkou je: Když se pro získání kšeftu používá (jednostranně) takovýchto metod a ústavním činitelům je v tisku nepřímo vyhrožováno, kdo je pak v dnešním světě vlastně tím nejvíce terorizujícím teroristou?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Moučka | středa 6.3.2013 12:58 | karma článku: 26,63 | přečteno: 1129x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88