Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mládí si žádá návrat Konce starých časů

Být mladým je úžasné privilegium. Proto se z toho vyrůstá. Sám se stále vyrovnávám s faktem, že už nejsem mladý. Starý ještě taky ne, ale už ne mladý. Mládí je čisté, idealistické, chce měnit svět, chce ho mít spravedlivý, prostý zla, bolesti a utrpení. Mládí si to může dovolit. Zejména pokud ještě nemusí v potu tváře den co den shánět obživu pro sebe a svou rodinu. Idealizmus a čistota jsou kompenzovány nezkušeností. Proto je mládí tak často cílovou skupinou marketinkových strategií nejrůznějších firem, tvůrců názorových proudů i vyslovených manipulátorů.

Kníže Vladimír byl dětmi milovaný nonšalantní parazit

Marketinkovému týmu kolem Karl von Schwarzenberga je potřeba vyslovit nejvyšší uznání. Zacílili na svou cílovou skupinu, vystřelili a zasáhli. Představili knížete mladým lidem, jako čerstvý vzduch v zatuchlé České kotlině. Jako někoho, kdo je příliš povznesen, než aby se ušpinil každodenním politickým svinstvem. Kníže sám je samozřejmě zkušený bonviván, umí reagovat vtipně, umí zaujmout, dokáže zpranýřovat hloupost aniž by se dopustil urážky a taky umí použít vulgarismus tu a tam, když se to hodí. Navíc jeho kandidaturu podpořily samé COOL osobnosti kulturního života. Kdyby sázkové kanceláře vypsaly kurzové sázky na to, kdo z prodejných augustů bude volat Karel na Hrad (Karl auf Burg), téměř bych vyhrál balík. Nečekal jsem jen Polívku.

Mladí lidé uvěřili mediálnímu obrazu a svým nadšením určitě strhli i mnohé své rodiče. Ne všichni. Například syn mého kamaráda Libora, vysokoškolák Libor. Chytrý kluk. Diskutujeme spolu relativně často o muzice, jeho ochota k tomu naznačuje, že snad nejsem ani ve svém věku úplně out. Je jedním z „abonentů“  mých článků, na můj předposlední výtvor  (http://moucka.blog.idnes.cz/c/315812/Podporme-Zemana-Volme-pro-nasi-vlast.html) reagoval těmito slovy: „díky za odkaz. chtěl bych jen přidat, že mě vážně děsí moje generace, nebo minimálně mí "přátelé" na facebooku - všichni jdou za tím pánem, co je teda fakt pankáč (nepochopím, jak to může fungovat, pozlátko), když už jen z těch pár bodů, které jsem četl na volební kalkulačce (proti zveřejnění nabytí majetku, proti zveřejnění mez. smluv, proti dalajlámovi, pro školné), mi přišlo, že z tohohle musí mít mladí husí kůži, všichni jsou za KARLAAA přihlášení jako attending, prestiž? (bolí to, je jich tam tak 20-30. Někdo na deníku referendum glosoval, že se obléká po vzoru mladých - kšandy, motýlek, new age fun with a vintage feel, je to asi nebolí). Takřka nikdo však není přihlášen k volbě Zemana, to je to přidání. Takže se přidávám, podpořme Zemana.“  Cítíte z jeho slov ten idealizmus. Má ho tam taky. Ale nenechal se zmanipulovat tím mediálním tornádem.

Je COOL KARL opravdu takový svěží vítr v tom našem zaprděném dolíku?

Karel - politický cestovatel (Karl - die politische Reisenden)

Karl von Schwarzenberg svými výměnami stájí předčil i takového šampióna jakým byl svého času Winston Churchill. Zatímco Winston měnil své stranictví podle toho, jak se volební programy té které strany kryly s jeho aktuálním přesvědčením o nejnaléhavějších politických tématech dané doby, Karl nám předvádí klasické politické piruety (nechtěl jsem u tak vznešeného člověka použít vulgární termín převlékání kabátů), aby se udržel na politické špičce a tedy v centru dění. Zřejmě je to jeho úkol, který dostal od bilderbergských elit (to jsou ti co mají ty „zajímavé přednášky“ – jak to může vědět, určitě je prospal). Tak pojďme jeho promiskuitní politický život vzít po řadě: 1997 – 2007 ODA, zajímavé je, že v rámci tohoto období byl v letech 2004 -2010 senátorem za US-DEU (pro osvěžení paměti: to byla ta pidistrana Jidášů  odpadlých po neúspěšném vnitrstranickém puči v režii Václava Havla v roce 1997 od ODS). 2007 – 2009 ministr zahraničí za Stranu zelených, od 2009 člen TOP 09, za níž je opět ministrem zahraničí. Hezké. Napřed napravo, potom nalevo, teď zas napravo. Možná jsem ho měl nazvat raději politickým bisexuálem (die politische bisexual).

 

Karel – po větru směrovatel (Karl - die downwind in Richtung)

Ještě v  loňském roce jednoznačně obhajoval amnestii. Redaktorům Lidových novin tehdy řekl: "Myslím si, že je to dobrá tradice. Máme zbytečně mnoho vězňů. Italský exministr zahraničí Frattini mi nedávno vyprávěl, že mezi reformními zákony mají i takový, který má hodně vyprázdnit italské věznice. Myslím, že je to správné, naprosté kriminalizování všech je blbost" a usnul. Dokonce ještě po vyhlášení amnestie Klausem na Nový rok zaujal souhlasné stanovisko. Pak jej, ale asi někdo upozornil, že ty instrukce, co stran této věci dostal, co že má jako říkat, nebyly jen součást jeho dopoledního snu a Karl obrátil po větru.

 

Karel - lidí obelhávatel (Karl - täuscht Menschen, der Lügner)

"Neslibuji vám světlé zítřky ani zemský ráj na pohled. Ale slibuji vám, že udělám vše pro to, abychom byli opravdu srdce Evropy. Budu se zasazovat o budování právního státu. Budu ochráncem všech, kteří jsou znevýhodnění v naší společnosti - postižení, staří, společensky vyloučení, nemocní. Je jich tady dost,“ řekl Karl po zveřejnění výsledků prvního kola. To jsou tak nádherná slova, že se teď, promiňte, musím jít vážně vysmrkat. Jak se ale tato slova kryjí s jeho angažmá ve vládě, která místo úspor v racionalizaci chodu státu a důsledného potírání korupce (právní stát), bere peníze doslova z kapes těch nejpotřebnějších, to nechám na vašem zvážení. Jsou-li tato slova jeho politické přesvědčení, proč nic z toho dosud neprosadil nebo alespoň nenavrhnul? Co tam teda celé ty roky u všech všudy dělal? A k tomu ještě to jeho spojení s největší hyenou české politiky Kalouskem (die größte Hyäne Kaloußek), no teda kníže….

 

Karel - drogových států schvalovatel (Karl - der Genehmiger Drogen Staaten)

Poté co s Havlem volali po humanitárním bombardování Srbska a dostali ho včetně bomb s ochuzeným uranem (ty jsou obzvláště humánní, protože mutují lidskou DNA a to není ani trošičku vidět...... Ne hned.), předložil Karl v roce 2008 za velmi podivných procedurálních okolností (na poslední chvíli a mimo řádně stanovený program) návrh na uznání drogového loutkového státu Kosova. Uznání Kosova bylo schváleno, přestože ministr zahraničí zde jednal v přímém rozporu s Ústavou ČR a hlavně je to facka našim společným Srbsko – českým vztahům. Když v roce 38 začalo nacistické Německo svou kampaň za odstoupení Sudet Říši, bylo české velvyslanectví v Bělehradě obleženo srbskými dobrovolníky, kteří chtěli jít pomáhat bránit naše hranice. Nabízeli své životy za naši suverenitu a svobodu, svobodní zednáři Havel a von Schwarzenberg se po 60ti a 70ti letech za nás za všechny bratrským Srbům odvděčili. Váááškůůůů děkujem! in memoriam,  Káárlééé děkujem! fere in memoriam (Waaaaaclaw und Kaaaaaarl, wir daaaaank)

 

Karel – výtržnických kund obhajovatel (Karl - der Muschi Aufruhr Verteidiger)

Jeho angažmá při schvalování znesvěcení pravoslavného chrámu skupinou Pussy Riot je dostatečně známo. Sprostá výtržnost byla zpolitizovaná a zhysterizovaná v celém mediálně zpovykaném západním světě. Zde se občas popletený Karl trefil do toho, co měl říkat, hned napoprvé.

 

Karel - historie přepisovatel (Karl - die Schreibkraft Geschichte)

Na setkání (samozřejmě) se studenty Univerzity Palackého v Olomouci řekl: "Vybavuji si ... radost z osvobození v květnu 1945. Pamatuju si ale také, jak sviňsky jsme se zachovali vůči německým spoluobčanům, kteří tu žili tisíce let." A já bych k tomu dodal jen to, že tisíciletí němečtí spoluobčané v drtivé většině sehráli roli páté kolony při likvidaci našeho státu v letech 38-39. Následná okupace si vyžádala životy 360.000 Čechů, což vzhledem k počtu obětí divokých odsunů je tak cca 10 mrtvých Čechů na jednoho sudetského Němce. Karl je součástí procesu, při němž má být pozvolna, s pomocí německých vlastníků sdělovacích prostředků, revidován výsledek nacistickým Německem rozpoutané 2. světové války, pravděpodobně včetně prolomení Benešových dekretů, protože knížeti nebyla ještě vrácena značná část bývalého majetku. Aby se toto změnilo, musely by být anulovány právě dekrety, on se nepotřebuje účastnit korupce, stačí mu změnit historii. Hle, jak přízemní motivy lze i u tak noblesního Karla najít: hrabat, hrabat...

 

Karel - svobodný zednář (Karl - der Freimaurer)

Adept svobodného zednářství musí při přijímání do lóže složit přísahu bezpodmínečné věrnosti, která je nadřazena všem dalším i veřejným slibům. Je tedy nadřazena i slibu prezidentskému. Jinými slovy, jakmile se zájem českého národa dostane do konfliktu se zájmem světového zednářstva, Karl bude preferovat své závazky vůči lóži. Nenechme se mýlit: porušení slibu věrnosti této mocné tajné globální organizaci má pro porušitele podstatně horší důsledky než vyjebání* s malým, navíc jenom slovanským, národem uprostřed Evropy.

Drazí mladí spoluobčané pokuste se na svého zejména virtuálního Karla podívat bez programovacího mediálního závoje. Hodnoťte, jaké skutečně zastupuje zájmy a jaké představuje hodnoty, ne ty proklamované. Hodnoťte jeho činy, ne hezká slova, vtipné poznámky, motýlka, kšandy, knížecí roztomilost, facebookové stránky, a podporu prodejných celezblit. Zde máte něco málo příkladů jeho lidských a politických selhání. Kdybychom si dali větší práci, našli bychom jich mnohem více. S Karlem na Hradě nebude svět lepší ani chléb levnější. Jen se ještě rychlejším tempem pořítíme vstříc centrální vládě v Bruseli a naše proměna ze suverénní země v protektorát bude dokončena. Tohle je jeho úkol, který Karl von Schwarzenbergovi dali ti, které v titulcích zpráv neuvidíme, ale o to větší je jejich vliv na světové děni.

 

Překlady do němčiny, rozcvička na dvojjazyčné protektorátní nápisy a nadpisy, protentokrát ještě s nadřazeným podtržením češtiny: Google translator

*za použití tohoto vulgarismu se omlouvám, dlouho jsem hledal vhodnější formulaci, ale bez úspěchu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Moučka | středa 16.1.2013 11:28 | karma článku: 42,28 | přečteno: 6063x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Na vojnu sú treba tri veci: peniaze peňéži, peníze

Transparency International vydala studii, kde pýše, že jednou z hlavních hnacích sil války vedené IS je korupce místních úřadů.

22.2.2017 v 10:33 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Je Doník skutečným revolucionářem v Bílém domě?

Kulturní marxisti všech zemí vyrazili na křížovou cestu proti nově demokraticky zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Babišův idnes plní údernickou normu 3 antitrumpovské články denně.

13.2.2017 v 9:54 | Karma: 20,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

Ve včerejším idnesu je článek o Osoblaze a jak se tam lidem těžko žije. http://ostrava.idnes.cz/pribehy-sidlist-osoblaha-na-krnovsku-dwq-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170130_181103_ostrava-zpravy_jog

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

Dal jsem si časový odstup od události, abych byl schopen se oprostit od případných emocí a vidět celou záležitost takříkajíc s čistou hlavou.

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

Získali jsme utopisty všech odstínů - demagogy, monarchisty, socialisty i komunisty, a všechny jsme zapřáhli pro sebe. Každý po svém a na svém místě podrývá zbytky bývalé vládní moci a pokouší se zvrátit současný vládnoucí řád.

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Publikace Nerudové jsou ostuda. Zesměšňuje všechny vědce, míní europoslanec

9. května 2024  12:08

Ekonomka a kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN Danuše Nerudová publikováním do...

V systému DiPSy jsou výsledky přijímacích zkoušek, školy je zveřejní během dne

15. května 2024  7:16

V systému DiPSy jsou k dispozici výsledky přijímacích zkoušek na střední školy. Uchazeči si...

Guvernérka urazila kmenové náčelníky. Siouxové jí zakázali vstup na pětinu státu

15. května 2024  6:56

Guvernérka amerického státu Jižní Dakota Kristi Noemová má aktuálně zakázaný vstup skoro na pětinu...

Pláničkova metoda v praxi. Turecký farmář pouští slepicím Mozarta, nesou víc vajec

15. května 2024  6:35

Po vzoru legendární české komedie Slunce, seno, jahody, v níž muzikou zvyšoval dojivost krav...

Bidenova administrativa má nový balík zbraní pro Izrael, vyjde na miliardu dolarů

15. května 2024  6:22

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena pokročila v přípravách balíku zbraní a munice pro...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik