Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Likvidace chudoby versus záchrany bank

Česká média opět vůbec neinformují o proběhlém Summitu OSN o udržitelném rozvoji v Rio de Janeiru. Na křišťálovém idnesu se objevila všeho všudy galerie fotek prý protestujících Indiánů, ale kromě jejich popisků žádný text. Na jiných serverech nebylo ani to.  Normálně by mně ani nenapadlo se o takovéto setkání nějak výrazně zajímat, protože OSN spolu se Světovou bankou a Mezinárodním měnovým fondem slouží globálním elitám v jejich postupném rabování zemí a enviromentální ideologie nejsou ničím jiným než jedním z jejich nástrojů na dosažení světové vlády. Ale toto mlčení ve spojení s faktem, že ekologické organizace typu Greenpeace nebo Přátelé Země po skončení summitu jen podrážděně vrčí a trousí neurčitou kritiku naznačuje, že globalisti dostali v Riu pořádnou nakládačku.

Proč ta nedůvěra? Jakmile korporacemi ovládaná média o něčem mlčí, tak se taková událost zkrátka nehodí do krámu a jakákoli informace obsahující fakta je nežádoucí, protože by nabourala jinak poměrně monolitickou propagandu. No a s těmi ekologickými organizacemi se to má tak, že, podobně jako OSN, byly založeny globální elitou a jsou jimi financovány. No a jak starej David Rockefeller do něčeho strká svoje peníze, tak si můžeme být jisti, že za tím stojí všivé úmysly.

Dosud tyto summity většinou končily nedohodou, protože vyspělé země tlačily na ty rozvojové, aby se nerozvíjely, protože přece musíme chránit životní prostředí. Západní země do těch rozvojových jen přijedou vyrabovat přírodní bohatství a pak je nechají svému osudu. Zdá se, že tentokrát jsou závěry poněkud jiné.

Zdrojů, které by o summitu poskytovaly nějaké relevantní informace, není mnoho a často mají velmi tendenční vyznění.  Americké servery například, pokud o události informují, tak v podstatě jen zveličují roli ministryně zahraničí USA Hitlary Clinton. Nicméně základní informace, která se objevuje ve všech zdrojích je taková, že se účastníci summitu zavázali dát dohromady 513 miliard dolarů na potírání světové chudoby. Ještě méně zdrojů k tomu dodává, že tato částka bude dána dohromady zejména středně vyspělými zeměmi a firmami z těchto zemí. Celkem se jedná o 700 přispívajících subjektů. Vyspělé země údajně stojí poněkud mimo tuto iniciativu nebo se podílejí jen marginálně. Příznačné je, že na setkání nebyli přítomni vůdcové velmocí (Merkelová, Obama, Putin….), protože mají plné ruce práce s krizí okolo Sýrie, která postupně eskaluje a hrozí přerůst ve velmi nebezpečný konflikt, respektive ucpávají vlastními prsty díry v potápějící se lodi s názvem EU.

A tak si to shrňme.  Středněpříjmové země se dohodly na vytvoření fondu, který by potíral světovou chudobu. To je snad poprvé v historii, kdy by takto masivně proudily peníze od bohatších k chudším. Až doposud to bylo vždy naopak. V Evropské Unii naproti tomu vymýšlejí největší tunel na to, jak připravit Evropu o poslední zbytky peněz, které její obyvatelstvo vytvoří, do kapes soukromých bank. Pojmenovali to Evropský stabilizační mechanismus. USA zase během finanční krize 2008 nalily do krachujících - prý příliš velkých - bank částku výrazně vyšší než oněch 513 miliard.

Myslím, že je opravdu nejvyšší čas se zamyslet, v jaké části světa to vlastně žijeme. Je to svět, ve kterém jsou zisky privatizovány, ale náklady házeny na krk lidem.  Žijeme ve světě, kde se nalévání peněz do kapes nenasytných bankéřů nazývá „pomoc Řecku“. Žijeme ve světě, ve kterém ti, kteří nemají zásadní vinu na světové chudobě, nyní dávají své peníze dohromady, aby ji pomohly vymýtit nebo alespoň zmírnit. Zdá se, že se naše civilizace pomalu ocitá mimo hlavní proud dějin. Myslím, že bychom měli ty všemocné bankéře vypráskat z jejich mahagonem obložených kanceláří a od základu změnit celý finanční systém. A myslím, že oni se pomalu začínají bát. Protože přes všechny ozbrojené ochrany v podobě armád, policií a tajných služeb, které si vytvořili, aby mohli beztrestně loupit,  jsme to my, kdo se počítá na milióny. A příslušníci těch ozbrojených složek jsou v konečném důsledku jedni z nás, ne jedni z nich.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Moučka | úterý 26.6.2012 10:21 | karma článku: 24,24 | přečteno: 1376x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Na vojnu sú treba tri veci: peniaze peňéži, peníze

Transparency International vydala studii, kde pýše, že jednou z hlavních hnacích sil války vedené IS je korupce místních úřadů.

22.2.2017 v 10:33 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Je Doník skutečným revolucionářem v Bílém domě?

Kulturní marxisti všech zemí vyrazili na křížovou cestu proti nově demokraticky zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Babišův idnes plní údernickou normu 3 antitrumpovské články denně.

13.2.2017 v 9:54 | Karma: 20,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

Ve včerejším idnesu je článek o Osoblaze a jak se tam lidem těžko žije. http://ostrava.idnes.cz/pribehy-sidlist-osoblaha-na-krnovsku-dwq-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170130_181103_ostrava-zpravy_jog

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

Dal jsem si časový odstup od události, abych byl schopen se oprostit od případných emocí a vidět celou záležitost takříkajíc s čistou hlavou.

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

Získali jsme utopisty všech odstínů - demagogy, monarchisty, socialisty i komunisty, a všechny jsme zapřáhli pro sebe. Každý po svém a na svém místě podrývá zbytky bývalé vládní moci a pokouší se zvrátit současný vládnoucí řád.

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  21:31

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

VIDEO: V Istanbulu vzplála Atatürkova oblíbená restaurace, oheň zasáhl i bazar

15. května 2024  21:43

Znamý Egyptský bazar v Istanbulu ve středu zasáhl požár. Plameny se začaly šířit z komína více než...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  21:31

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Všechny nás to zasáhlo. Situace je napjatá nejen na Slovensku, reagoval Fiala

15. května 2024  21:29

Premiér Petr Fiala ve středu večer na CNN Prima News ohledně atentátu na slovenského premiéra...

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stála

15. května 2024  18:10,  aktualizováno  20:44

Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik