Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Komu slouží věda

K napsání tohoto článku jsem se dlouho odhodlával, protože nesnášenlivost vědecké komunity spojená s jejich častými pocity výjimečnosti způsobuje, že si dokážou dát nevybíravě vyžrat svůj nesouhlas a nelibost i mezi sebou navzájem, natož pokud jde o laika, který přece svými znalostmi jim VĚDCŮM nesahá ani po kotníky.

A nyní se přesvědčíme, zda věda slouží lidstvu...

Mé úvahy na toto téma vyprovokovaly 3 východiska

Tím prvním východiskem byl skandál Climategate, při němž se prokázalo, že lidé dodávající jako hlavní zdroj výsledky svého bádání mezivládnímu panelu pro klimatickou změnu (IPCC), falšovali výsledky tak, aby se shodovaly s politickým zadáním a odmítali sdílet data s dalšími vědci. Druhým impulsem bylo zjištění, jak se vědecký svět postavil k objevu takzvané studené fúze a třetím, které bylo částečně způsobené těmi prvními dvěmi bylo uvědomění si, že v posledních cca 60 – 100 letech nedošlo na poli světové vědy k žádnému skutečně průlomovému objevu, který by svým praktickým dopadem pro lidstvo změnily dramaticky  život člověka. Tato poslední věta samozřejmě na první pohled vypadá jako prohlášení člověka, který se naprosto zbláznil, ale pojďme to doplnit druhou větou: Veškerý technický pokrok lidstva ve 20. a na počátku 21. století je tažen využíváním principů vyplývajících z objevů učiněných v 18., 19. a v první polovině 20. století.

Pojďme si to projít (vím. trochu pomíchané základní objevy a jejich aplikace, ale ani to jinak nejde, protože mnohdy byl nejprve učiněn objev a teprve pak byl teoreticky popsán):

 

1232 – první zdokumentované nasazení vojenských raket (reaktivní pohon) při obléhání Pekingu Mongoly

17. století – binární čísla (Leibnitz)

1765 – parní stroj (Watt)

1821 – objev polovodičové vlastnosti síranu olovnatého (Seebeck)

1821 – rotační elektromotor (Faraday)

1827 – Ohmův zákon – elektrický obvod (Ohm)

1839 – fotovoltaický jev (Becquerel) 1883 – sestrojen první fotovolt. článek (Fritts)

1861 – elektromagnetická indukce (Faraday)

1865 – Maxwellovy rovnice – elektromagnetismus (Maxwell)

1869 – objev DNA (Miescher)

1869 – periodický zákon prvků (Mendělejev)

1876 – vynález telefonu (Bell) nebo 1849 (Meucci)

1879 – žárovka (Edison)

1884 – parní turbína (Parsons)

1888 – tekuté krystaly (Reinitzer/Lehman)

1892 – spalovací motor (Diesel)

1896 – první telegraf (Marconi/nověji Tesla o pár let dříve)

1896 – radioaktivita (Becquerel)

1903 – první let letadla těžšího vzduchu s vlastním pohonem (bratři Wrightové)

1905 – třetí (poslední) zákon termodynamiky (Nerst)

1905 – dualita částic a vlnění (Einstein)

1905 – speciální teorie relativity (Einstein)

1916 – obecná teorie relativity (Einstein)

1938 – štěpná jaderná reakce (Hahn)

1947 - objev tranzistorového jevu a tranzistoru (Shockley, Bardeen, Brattain)

Kromě toho spousta objevů v oblasti elektrických vlastností materiálů taktéž v průběhu 19. a v první polovině 20. století (zejména pak praktické aplikace Nikoly Tesly v oblasti střídavého proudu a jeho přenosu). Jak je možné, že toto období přineslo takové obrovské množství průlomových poznatků a od té doby, jako by se země slehla. Dnešní elektrárny jsou postavené na principu parních turbín z konce 19. století. Pára je vyráběna spalováním uhlovodíků nebo štěpením jádra. Dnešní dopravní prostředky pracují na principu spalovacího motoru. Počítače a mobily využívají principů Leibnitzovy binární matematiky ze 17. století, polovodičových vlastností materiálů a (prý) teorie relativity. LCD televizory využívají tekutých krystalů poprvé popsaných v roce 1888. Televize a rádio vysílají na Marconiho/Teslových principech. Vše je neustále zdokonalováno, ale pořád se pohybujeme v hranicích dávno známých objevů.

Co se přihodilo, že od 40. let minulého století neučinila věda žádný průlomový objev? Odpovědí je pravděpodobně zásada Follow the money neboli sleduj peníze. Nádherným příkladem je případ srbského génia Nicoly Tesly. Poté, co svedl vítěznou bitvu s Edisonem o formu distribuované elektrické energie v USA (a nakonec na celém světě), takže máme dnes všechno na střídavý proud, zaměřil své úsilí na bezdrátový přenos této energie na velké vzdálenosti. Postavil pro tyto účely tzv, Wardenclyffskou věž. Když jeho mecenáš J.P. Morgan viděl výsledky jeho bádání, přerušil mu okamžitě financování, protože byl vlastníkem patentů na vysokonapěťové měděné vedení proudu. Tesla sám tvrdil, že je schopen poslat energii ve velmi úzkém paprsku klidně i na jinou planetu. Jeho projekt ale díky přerušení finanční podpory zůstal nedokončen a věž byla v roce 1917 zbourána.  Po Teslově smrti dle oficiální verze část jeho archívu vyhořela. Sám Tesla vyslovoval pochybnosti nad Einsteinovou teorií relativity a radiaktivitu prvků vysvětloval zcela odlišnou teorií než dnešní oficiálné věda. Tvrdil, že radioktivita je způsobena kosmickým zářením o vlnové délce kratší než je vzdálenost subatomárních částic, takže neexistuje materiál, který by toto záření odstínil neboli projde jakoukoli hmotou. Kdyby toto záření přestalo zářit, i radioaktivní prvky by přestaly být radioaktivní. Jeho teroií radioaktivity ani dalšími jeho výzkumy se už oficiálně nikdy nikdo nezabýval. Jeho pozůstalým a muzeu Nikoly Tesly v Srbsku bylo z jeho odkazu předáno pouze cca 100.000 dokumentů. Výzkum vyšších vrstev atmosféry v projektu HAARP je v následování jeho výzkumů prý světlou vyjímkou. Že navazuje na Teslovy výzkumy však můžeme jen spekulovat, protože celý projekt řídí Pentagon a je přísně tajný.

Dalším příkladem, který jsem zmínil na začátku článku je objev principu studené fúze. V roce 1989 dvojice známých chemiků Dr. Martin Fleischman a Dr. Stanley Pons provedla pokus s elektrolýzou těžké vody ovšem s tím, že katoda byla potažena palladiem, K jejich velkému překvapení kolem katody začalo vznikat hélium, pozorovali vývin masivního reakčního tepla a zjistili přítomnost tritia, které je přítomno vždy, když dojde k jaderné reakci. Hélium, jak známo navíc v těžké vodě není obsaženo. Navíc nebyla pozorována přítomnost žádného škodlivého záření. Oba vědci pozorování oznámili, přestože nedokázali pozorovaný jev doložit teoretickým zdůvodněním. Byla narychlo svolána komise na přezkoumání tohoto jevu. Fyzici, kteří utrácejí miliardy dolarů na zkoumání horké fúze prohlásili, že jev odporuje všem dosavadním poznatkům teoretické fyziky a proto se jedná o tzv. patologickou vědu. Přestože byla tato reakce od roku 1989 mnohokrát potvrzena vědeckými pracovišti okolo světa, vlády a jaderní fyzici ignorují její existenci a oba objevitelé jsou stále napadáni ve vědeckém i laickém tisku. Tato situace připomíná první vzlet bratří Wrightů v roce 1903, jejich pokusy byly 5 let ignorovány vědci i tiskem, protože vědci prohlásili let letadla těžšího než vzduch za fyzikální nesmysl. (Dokument o válce proti studené fúzi najdete zde: http://www.uloz.to/xuwhVfD/studena-fuze-ohen-z-vody-dokument-2000-cz-titulky-volna-energie-perlydoby-avi).

Opačným příkladem je zmíněný skandál Climategate okolo ideologie tzv, globálního oteplování, do jehož výzkumu se lijí doslova miliardy dolarů. Tento výzkum má nejvyšší politickou podporu, což se nezměnilo ani poté, kdy se prokázalo, že vědci falšují výsledky, aby odpovídaly politickému zadání a předem formulovaným závěrům.

Proč k tomu dochází?

Uvědomme si jednu věc. Kdyby došlo k politické akceptaci jevu nazývaného studená fúze, představitelé uhlovodíkové ekonomiky (ropa, zemní plyn, uhlí) i tradiční jaderné energetiky by přišli o své zisky. Navíc by mohla být zcela decentralizována výroba elektřiny a každý by si vyráběl lacinou energii ve svém domě nezávisle na velkých výrobcích a distribučních sítích. A bez znečišťování. Taková nezávislost obyvatel Země je nežádoucí. Nevyhovuje těm, kteří ovládají politiky, vlastní uhlovodíkové zdroje, vytvořili závislost našeho světa na těchto surovinách a chtějí jej ovládnout.

Naopak podpora nesmyslné ideologie globálního oteplování je s plány oligarchů kompatibilní a již přináší své zamýšlené plody. Reakcí na požadované snížení emisí CO2, je produkce biopaliv, která blokují zemědělskou půdu od produkce potravin, další půda je zabírána na stavbu slunečních a větrných elektráren. Výsledkem je zvýšení cen potravin, díky němuž se zase pro o něco větší část obyvatel třetího světa stávají potraviny nedostupné a lidé hladovějí ve větší míře než tomu bylo dříve, což zcela náhodou zapadá do eugenických plánů na depopulaci planety.

Z uvedených případů je myslím jasné, že současná věda má povoleno zkoumat jen to, co vyhovuje záměrům globální oligarchie, která si tím fixuje (spolu s dalšími kroky) spotřební závislost obyvatel. Tomu je přizpůsobeno i financování vědy pomocí grantů, kdy je ovlivňováno, jakým směrem se může výzkum ubírat. Témata, která nezapadají do jejich strategických plánů jsou jednoduše odříznuta od finančních toků a tím je zabráněno v dalším výzkumu. Když se např. farmaceutická firma pokouší syntetizovat přírodní látku s prokazatelně protirakovinnými účinky a nepodaří se to, projekt je ukončen, materiály uzavřeny do trezoru a lidstvo není informováno. Toto je případ Anony ostnité (nebo Gravioly), jihoamerické rostliny, která má údajně schopnost masivně ničit rakovinné buňky. Nebýt jednoho člena vědeckého týmu, lidstvo by se ani díky alternativním médiím nedozvědělo, že něco takového někde roste. Když se náhodou stane, že někdo zavadí o, finančním a politickým záměrům nebezpečný objev, je okamžitě využito rivality vědců k dehonestaci a existenční a profesní likvidaci objevitele, jak se již 20 let děje v případě studené fúze. Ve svém hlavním proudu se současná věda ani zdaleka nesnaží sloužit lidstvu. Zrůdné genetické manipulace s přirozenými organizmy za účelem vyšších výnosů či údajné odolnosti plodin proti škůdcům (a vybudování ekonomické závislosti farmářů) a zároveň blokování seriózního výzkumu účinku GMO na lidský organizmus při dlouhodobé konzumaci jsou jen špičkou ledovce dehumanizace vědy. A mezitím, díky největší světové firmě v oboru genetické manipulace se zemědělskými plodinami Monsanto, spáchaly tisíce indických farmářů sebevraždu, kterážto informace je ovšem důsledně potlačována.

Současná věda nehledá, jak zvýšit kvalitu života lidí na planetě, nepokouší se zpochybňovat a bořit současná paradigmata, tak jako to dělali vědci a průkopníci typu bratrů Wrightových v 19. století. Současná věda se drží z ideologických důvodů i nefunkčních děravých a neprokázaných teorií typu Darwinovy evoluční teorie, protože jen s takovým přístupem mají jistotu, že budou peníze z grantů dál proudit na příslušné bankovní účty. Současná věda slouží těm nejbohatším, aby zůstala zafixována jejich ekonomická dominance a posílovala se závislost lidstva na jimi kontrolované výrobě potravin, léků, energií, dopravě a dalších odvětvích. Doufejme, že někdy vyplavou na povrch ďábelské výzkumy, mající za cíl snížení světové populace pomocí chronických chorob (a zároveň gigantický byznys z ordinování nesymptomatických léčiv či přímo vražedných jedů), snižováním plodnosti či přímo sterilizací. Abychom toho ale dosáhli musíme nejprve setřást nenasytné pijavice finanční oligarchie z povrchu zemského, aby mohly být světu představeny jejich zločiny proti lidstvu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Moučka | sobota 6.4.2013 15:41 | karma článku: 20,81 | přečteno: 854x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Na vojnu sú treba tri veci: peniaze peňéži, peníze

Transparency International vydala studii, kde pýše, že jednou z hlavních hnacích sil války vedené IS je korupce místních úřadů.

22.2.2017 v 10:33 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Je Doník skutečným revolucionářem v Bílém domě?

Kulturní marxisti všech zemí vyrazili na křížovou cestu proti nově demokraticky zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Babišův idnes plní údernickou normu 3 antitrumpovské články denně.

13.2.2017 v 9:54 | Karma: 20,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

Ve včerejším idnesu je článek o Osoblaze a jak se tam lidem těžko žije. http://ostrava.idnes.cz/pribehy-sidlist-osoblaha-na-krnovsku-dwq-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170130_181103_ostrava-zpravy_jog

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

Dal jsem si časový odstup od události, abych byl schopen se oprostit od případných emocí a vidět celou záležitost takříkajíc s čistou hlavou.

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

Získali jsme utopisty všech odstínů - demagogy, monarchisty, socialisty i komunisty, a všechny jsme zapřáhli pro sebe. Každý po svém a na svém místě podrývá zbytky bývalé vládní moci a pokouší se zvrátit současný vládnoucí řád.

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Publikace Nerudové jsou ostuda. Zesměšňuje všechny vědce, míní europoslanec

9. května 2024  12:08

Ekonomka a kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN Danuše Nerudová publikováním do...

Letouny F-16 budeme považovat za nosiče jaderných zbraní, varovalo Rusko

7. května 2024  14:14

Rusko bude považovat stíhačky F-16 americké výroby za nosiče jaderných zbraní bez ohledu na jejich...

Moucha na útěku. Francie po krvavém útoku dál hledá vězně a jeho osvoboditele

15. května 2024  10:13

Ve Francii druhým dnem pátrají po uprchlém vězni a dalších čtyřech ozbrojených mužích, kteří při...

Ženě dal do vaginy petardu. Přišlo mi to legrační, líčil u soudu obžalovaný manžel

15. května 2024  5:10,  aktualizováno  10:07

Před soud předstoupil Ukrajinec, který podle obžaloby loni v září v Kožlanech na Plzeňsku vážně...

Blinken v Kyjevě překvapil jako kytarista. V baru zahrál hit od Neila Younga

15. května 2024

Americký ministr zahraničí Antony Blinken v úterý vzkázal Ukrajincům, že za svobodu jejich země...

VIDEO: Ukrajina zničila naráz deset ruských strojů, zaplatila životy vojáků

15. května 2024  9:42

Ukrajinská armáda hlásí zničení pěti ruských armádních vozidel v rámci jedné operace, při které...

Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky
Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky

Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik