Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jsou Anonymous autentičtí?

Když zadáte do internetového vyhledávače heslo „Anonymous hackers“, dostanete neuvěřitených 45 200 000 výsledků, když zadáte „Anonymous hacktivists“ získáte 753 000 výsledků, spojením slov  Anonymous CIA získáme 31 100 000 výsledků zejména s informacemi o údajném útoku skupiny na web zpravodajské služby.  Zmínky o tomto přeludu najdeme na všech světových zpravodajských serverech. Neuvěřitelná informační síla. Informují o tom prakticky všichni.

OPRAVDU STOJÍ NA RŮZNÝCH STRANÁCH BARIKÁDY?

Pojďme teď trochu přemýšlet.  Když se odehraje jakákoli událost, která se nehodí do propagandistických schémat korporací je poměrně složité pro člověka, který není zvyklý pátrat na nezávislých stránkách, najít o těchto událostech zmínku. Nedávno mi můj dlouhodobý kamarád, který je politicky aktivní řekl, že o jarním španělském protestním hnutí, které si říká M15, nic nevěděl, dokud se o něm nedočetl v jednom mém starším blogu,  ještě méně informací člověk může získat o občanském hnutí na Islandu během islandské bankovní krize, kdy občané donutili svou vládu podat demisi, donutili parlament, aby se rozpustil, iniciovali ustavení vlády odborníků, kteří pod dohledem občanů připravili novou islandskou ústavu, která posílila islandskou demokracii a dohled občanů nad konáním politiků a připravila nové volby. Mezinárodním banksterům pak islandští občané vzkázali, že jim z ničeho vytvořené úvěry splácet nebudou. Tyto informace na takovém serveru, jakým je například idnes, nedostanete. Jak je tedy možné, že když jde o skupinu Anonymous, detailně a opakovaně informují o každém jejich údajném útoku. Na 31.března skupina slíbila odpojení internetu. Je 20 hodin  a internet stále funguje. Přesto bych řekl, že konečně z hojně medializované skupiny Anonymous vypadlo něco, co vypadá jako hlavní důvod jejich existence.

Pojďme teď chvíli spekulovat. Globální  oligarchie kontroluje všechna tradiční média. Jak tištěná, tak elektronická. Ta informují o světě tak, jak tato elita potřebuje. Veřejné mínění je modelováno neustále. Vzpomeňme si, jak jsme byli obelháváni o Iráku. Lidskoprávní křiklouni vytahovali deset let staré masakry Kurdů, na které v době, kdy se odehraly, všichni kašlali, duo Bush/Blair zase strašilo s údajnými zásobami zbraní hromadného ničení, které mohou ohrozit i Evropu a viceprezident Dick Cheney a Colin Powel vytáhli napojení Saddáma na Al Kajdu, která je stejně mysteriózní a stejně medializovaná jako skupina Anonymous. Nakonec se ukázalo, že žádné ZHN Saddám neměl a napojení na Al Kaidu se neprokázalo. Hlavními Saddámovými zločiny bylo, že měl ropu a že s ní už nechtěl obchodovat v dolarech. Ale koho dnes zajímá, že lhali. Cíle bylo dosaženo.

Takže korporátní média mají za úkol modelovat veřejné mínění. Jediným svobodným informačním prostorem, který globalizátoři nemají pod kontrolou je internet. Na jejich posledním setkání ve Svatém Mořici byl jedním z důležitých bodů programu právě internet a jeho kontrola. Vypuštění balónků v podobě zákonů SOPA a ACTA prokázalo značný odpor veřejnosti proti omezování tohoto svobodného prostoru. Zároveň se ukazuje, že internet je díky sociálním sítím, jakkoli je veškerá komunikace na nich monitorována tajnými službami, místem, kde jsou lidé schopni se organizovat a svolávat. V okamžiku, kdy dojde ke konečným krokům při likvidaci národních států pod celosvětovou vládu by mohlo dojít k velkým občanským nepokojům. Proto globalizátoři potřebují otestovat postupy, jak vypnout všechny komunikační sítě a tím ochromit organizaci protestů. Ale, kdyby to testovali sami, bylo by spoustu všetečných otázek. Takhle to vypadá jako báječný, organizovaný a účinný odpor proti těm zlým kapitalistům.  A ještě si tím lze jako vedlejší efekt vyrobit zásobárnu nových lídrů pro pozdější použití, protože paralelně s tím vznikají nové občanské iniciativy, které organizují nespokojené lidi, jejichž lídři v budoucnu mohou nahradit ty, kteří se již historicky znemožnili a jejichž politický potenciál se vyčerpal  množstvím korupčních a jiných skandálů.

Jak říkám. Jen spekuluji, ale moje vrcholně rozvinutá nedůvěra ve středněproudá média mně nutí přemýšlet, proč jsou některé jevy, které se jeví jako forma protestu proti establishmentu důsledně informačně potlačovány a jiné, jako Wikileaks nebo Anonymous jsou naopak zhusta medializovány. Jediným logickým vysvětlením, ke kterému jsem došel je, že ty druhé mají nějaký, establismentem předem daný, účel. Například otestovat, jak by šlo vyřadit internet z provozu, aby nemohl sloužit k organizování protestů, až dojde na lámání chleba. Proto si myslím, že mediálně provařené protestní akce nejsou autentické, že je nějakou a to velmi zastřenou cestou organizují právě globalisté.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Moučka | sobota 31.3.2012 20:52 | karma článku: 13,53 | přečteno: 962x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Na vojnu sú treba tri veci: peniaze peňéži, peníze

Transparency International vydala studii, kde pýše, že jednou z hlavních hnacích sil války vedené IS je korupce místních úřadů.

22.2.2017 v 10:33 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Je Doník skutečným revolucionářem v Bílém domě?

Kulturní marxisti všech zemí vyrazili na křížovou cestu proti nově demokraticky zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Babišův idnes plní údernickou normu 3 antitrumpovské články denně.

13.2.2017 v 9:54 | Karma: 20,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

Ve včerejším idnesu je článek o Osoblaze a jak se tam lidem těžko žije. http://ostrava.idnes.cz/pribehy-sidlist-osoblaha-na-krnovsku-dwq-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170130_181103_ostrava-zpravy_jog

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

Dal jsem si časový odstup od události, abych byl schopen se oprostit od případných emocí a vidět celou záležitost takříkajíc s čistou hlavou.

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

Získali jsme utopisty všech odstínů - demagogy, monarchisty, socialisty i komunisty, a všechny jsme zapřáhli pro sebe. Každý po svém a na svém místě podrývá zbytky bývalé vládní moci a pokouší se zvrátit současný vládnoucí řád.

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

V Rusku zatkli kvůli podvodu bývalého generála. V minulosti kritizoval vedení

21. května 2024  21:50

V Rusku zatkli a umístili do vazby bývalého velitele 58. armády Ivana Popova, který je podezřelý z...

Přívalové lijáky zvedají hladiny řek na západě. Déšť zalil železniční přejezdy

21. května 2024  21:17

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal protipovodňovou výstrahu. Týká se vodních toků, které...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  20:54

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

Fiala mluvil s Netanjahuem, členové vlády mluví o zatykači z Haagu opatrně

21. května 2024  18:53,  aktualizováno  20:41

Premiér Petr Fiala si telefonoval s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahu. O zatykač na něj,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2788x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik