Zachvátí-li tě Kraken, zahyneš!

ČSSD – tato jediná reálná opozice - se v poslední době rozpouští rychlostí instantního kafíčka, které svým opozičním soupeřům servíruje, s košem pochoutek z českých, moravských a slezských regionů ministrům vlády ČR, milý a na naše poměry až servilní šéf regionů Michal Hašek.

Opravdu nevím, zda v koši předávaném premiérovi byly jen zdejší pochoutky, ale šéf ODS by zajisté nepohrdl pochoutkami z exotičtějších míst zeměkoule: kraby, krevetami a ústřicemi, které jsou pod vládní kuratelou Krakena.

 

Předpokládám, že obrovský dárkový koš Petru Nečasovi obsahoval především pochoutky zasílané z krajů jednotlivým resortním ministrantům. Pro ministra školství to zajisté budou alba středoškoláků. Na fotografiích, ze svých radostných večírků, jasně vyjadřují podporu nově zaváděným státním maturitám, kterou podle zveřejněných informací nesloží každý pátý.

 

Ministr zdravotnictví zajisté našel v koši promáčené kapesníčky zdravotnického personálu po oznámení, že „dobře už bylo“. Následovat už budou jen slzy těch, kteří ve zdravotnických zařízeních se budou muset domlouvat ukrajinsky, rumunsky a příp. vietnamsky, až se dovíme, kolik našich kvalitních zdravotníků je už za kopečky.

 

Ministr vnitra je známý labužník a zajisté našel v koši celý pytlík pendreků a mohl si tak vzpomenout na dětství, mládí a junáctví, kdy ignoroval třetí odboj a podporoval zrůdný komunistický režim svojí dobrou studijní morálkou.

 

Ministr Saša Vonda našel v koši DVD s „MASH“, a tudíž s „radarem“, což byl intelektuální dárek našich důstojníků, kvůli platům právě degradovaných do poddůstojnických funkcí.

 

Ministr dopravy Bárta z neznámých důvodů nenašel v koši nic, co by se vztahovalo k dopravním stavbám. Tak mu alespoň Radek John zatlačil slzu zklamání tím, že mu podstrčil seznam ambasád, které už jeho ministerstvo nebude ochraňovat za peníze daňových poplatníků.

 

Ministrovi zemědělství přinesl jeho stínový kolega Hašek lahev bordského, italský sýr Amore Toast a štangli uheráku. Přijel přece z pohostinné Moravy.

 

Jiří Pospíšil se zapomněl, nepospíšil si, a tak mu zůstal v prázdném koši jen v oranžové strupovité odborářské kůži svázaný zákoník práce. Byl natolik překvapen srdečností opozičního hejtmana, že okamžitě předal cenný exemplář ministrovi práce a sociálních věcí.

 

Kníže dobu přebírání danajských darů prospal. Stejně jako to činí už dlouho Česká strana sociálně demokratická.

 

Autor: Miloslav Štěrba | středa 25.8.2010 21:42 | karma článku: 9,05 | přečteno: 1131x
  • Další články autora

Miloslav Štěrba

Jak dál v Evropské unii?

12.10.2011 v 18:25 | Karma: 11,71

Miloslav Štěrba

Jede, jede mašinka...

6.10.2011 v 6:45 | Karma: 9,35

Miloslav Štěrba

Jsem křesťan a kdo je víc?

2.10.2011 v 18:09 | Karma: 18,16