Stop velké koalici ve Zlíně

Zástupci šesti politických stran ( Starostové a nezávislí, TOP 09, Strana práv občanů – Zemanovci, Zlínské hnutí nezávislých, Stana zelených a Unie místních částí ) v úterý podepsali ve Zlíně dohodu, že v komunálních volbách nepodpoří ani se neúčastní velké koalice, která dlouhodobě existuje na zlínské radnici.

Negativa této koalice podle zmíněných stran převažují nad prospěchem pro občany města. Vždyť z hlediska veřejných zakázek je Zlín nejtrestanějším krajským městem v republice. Investice jsou často zpochybněny a občany nepreferovány. Závazky politických stran nejsou po volbách naplněny. Městu schází moderní dopravní infrastruktura. Ostudou je vlakové nádraží, celý areál bývalého baťovského impéria, chátrající a nedostavěné objekty ve městě, odkládání řešení dopravní dostupnosti krajského města, atd. Důsledkem je značná nezaměstnanost (téměř 10 %), nízké mzdy ve srovnání s ostatními kraji. Jenže ani tyto ekonomické projevy špatného hospodaření neomluví nedostatky v demokratizaci správy města. Jedním z projevů vrchnostenské arogance je soustavné využívání městského magazínu jako prostředku, který si vládní strany uzurpují k volební propagaci. Např. obsazením redakční rady, ale i zaměřením textů , stále stejnými foto  zástupců vládní koalice,  což určitě není v zájmu  všech občanů města. Brání se tak potřebné diskuzi o naléhavých problémech Zlína.

Vzhledem k výrazným posunům ve veřejném mínění vůči politice všeobecně rozšířené velké koalice ODS a ČSSD jak vyplynuly z parlamentních voleb, je šance, že ve Zlíně mohou komunální volby pomoci k potřebné změně.

Autor: Miloslav Štěrba | středa 9.6.2010 12:45 | karma článku: 9,09 | přečteno: 917x
  • Další články autora

Miloslav Štěrba

Jak dál v Evropské unii?

12.10.2011 v 18:25 | Karma: 11,71

Miloslav Štěrba

Jede, jede mašinka...

6.10.2011 v 6:45 | Karma: 9,35

Miloslav Štěrba

Jsem křesťan a kdo je víc?

2.10.2011 v 18:09 | Karma: 18,16