Se soudruhy senátory na věčné časy

Je-li něco skutečně zbytečného v této zemi, tak je to hra na demokracii a funkční Senát. Jeho existence je vzhledem k možnosti přehlasování dolní sněmovnou pro kočku.

Docela dlouho to podobně vnímali i naši soudruzi v oranžovém triku z ČSAD. Uměli si spočítat, že jediný smysl má Senát jen v případě volby prezidenta, nicméně v první volbě dokázali podrazit svého kandidáta Miloše i bez intervence ze strany senátorů. Dlouho pak vnímali horní sněmovnu jako rejdiště pro pravicové extrémisty, dokud se i z ODS nestala přestupní stanice do politické nicoty a morálního bahna. Pak na nás udeřila přírodní katastrofa zvaná Julínek a regiony zoranžověly. Tsunami se vrátilo ještě jednou jako Topolánkova pomsta.

Chudý český lid se odebral do volebních místností a z několika odborářů učinil pochmurné postavy senátorů. Zdálo se, že dlouho odkládaný útok na samou podstatu senátorské existence může začít. Voliči ČSAD, tito zástupci bezdomovců, nezaměstnaných, mizerně placených proletářů a jisté podskupiny složené z podobně postižených Palasů a Rathů však rázem zapomněli na racionální nápad. A naopak, rozebrali si funkce, třebaže placené méně než je zvykem v jiných evropských a amerických senátech, čímž prokázali své sociální cítění.

Dnes můžeme s pocitem hrdosti za své oranžové senátory z gruntu přehodnotit dosud negativní vztah k této směsici odstavených politiků, komunálních hvězd se schopností vnášet do malostranského paláce ducha odbojného měšťanstva, a snad jen doporučit ctěné senátorské sestavě, aby si konečně odhlasovala svoji senátorskou uniformu – nejlépe modráky. A barvu si mohou naši senioři odhlasovat, okamžitě po odeznění oblíbené znělky, jež je tak významně odlišuje od vulgárního osazenstva dolní komory.

Protože zdejší obyvatelstvo si už zvyklo na plnění volebních slibů, a i proto se rozdělilo na dvě téměř stejně početné poloviny rozdávající čas od času karty a žoliky, mají zástupci ČSAD konečně příležitost zahájit novou ofenzivu proti narůstajícímu pravicovému nebezpečí a navrhnout pro začátek vypuštění zasmrádlého rybníku. V naší krajině tak v době předvánoční učinili leckteří rybáři a užitek z toho byl náramný.

 

 

 

 

Autor: Miloslav Štěrba | středa 29.12.2010 21:08 | karma článku: 16,56 | přečteno: 1326x
  • Další články autora

Miloslav Štěrba

Jak dál v Evropské unii?

12.10.2011 v 18:25 | Karma: 11,71

Miloslav Štěrba

Jede, jede mašinka...

6.10.2011 v 6:45 | Karma: 9,35

Miloslav Štěrba

Jsem křesťan a kdo je víc?

2.10.2011 v 18:09 | Karma: 18,16