Pryč z této země!

Jinak zahyneš. Zničí tě. Okradou. A tvé potomky odsoudí k věčnému zadlužení. Nemám na mysli slova poslanců TOP 09 a ODS, ale výrok okresního soudu v Ostravě.

 

Podle jeho usnesení musí stát zaplatit bývalé chemičce Ostramo čtyři miliardy za škody způsobené povodní v roce 1997. Za protržení hrází Odry je podle soudu odpovědná státní společnost Povodí Odry. Čili my všichni, rukou nerozdílnou. Měli jsme hned po listopadu 89 předat firmu do soukromých, nejlépe křesťansko-evangelických rukou, které by vyjednaly potřebná pojištění vůči škodám všeho druhu. Zejména s boží pomocí šlo zabránit povodni, stejně jako možných otřesům v důsledku bývalých důlních činností.

 

Původní požadavek zněl 11 miliard. Zřejmě je pan soudce/paní soudkyně placen-a dostatečně slušně a až do smrti, že se rozhodl-a více neničit státní rozpočet – je z něho placen-a - , dluh ponížil-a, jenže kde chudák Povodí sebere ony 4 miliardy, bůh sudˇ.

 

Ještě by existovalo řešení, že by se člověk jako individum prohlásil za zcela autonomní, bez návaznosti na kolem žijící majoritu, suverénní, tudíž nepodléhající nikomu, a být odpovědný pouze za škody, které  sám způsobí. Pak nám mohou být ukradená všechna soudní arbitrážní řízení tohoto státu, protože při podobném vývoji lze očekávat jen další a další prohry... a dluhy vyvolané změnou úhrad matkám s dětmi vzývané lídrem Kalouskem jako trest boží budou směšnou nickou.

 

Jestliže některé politické strany hledají, co by vtěsnaly do svých programových prohlášení, navrhuji, aby podobně jako svého času Vlastimil Tlustý, vytvořily názornou pomůcku zadlužení českého občana. Např. bezdomovec žijící z minimální podpory bude moci být odsouzen k dluhu nepřesahujícímu 1 milión, zatímco daňový poplatník s měsíčním platem přesahujícím 100 tisíc měsíčně bude moci být zatížen pohledávkou dosahující výše 100 miliónů. Podobně ovšem je zapotřebí stanovit výši dluhu právě narozeného dítěte.

 

Děcko zpod mostu, příp. nalezené v babyboxu, lze stíhat ze zadlužení maximálně do výše 500 tisíc, zatímco dítě povité v Thajsku až do výše 5 miliónů. Další podrobnosti by si měl vzít na starost senátor Kubera. Nad programem může pracovat v Senátu nebo v Teplicích. Na místě samotném mi vůbec ale vůbec nezáleží.

Autor: Miloslav Štěrba | pátek 26.2.2010 15:56 | karma článku: 14,23 | přečteno: 1383x
  • Další články autora

Miloslav Štěrba

Jak dál v Evropské unii?

12.10.2011 v 18:25 | Karma: 11,71

Miloslav Štěrba

Jede, jede mašinka...

6.10.2011 v 6:45 | Karma: 9,35

Miloslav Štěrba

Jsem křesťan a kdo je víc?

2.10.2011 v 18:09 | Karma: 18,16