Ministr vnitra ohrožuje naši bezpečnost

V dnešním vyjádření k odměňování policistů a hasičů ministr vnitra Radek John pronesl výrok, který ve svém důsledku může vyprovokovat požár a následné ohrožení životů našich občanů. A to slovy, že „...hasič, který vykoná hrdinský čin, bude odměněn tak, aby měl více než měl dosud.“

To znamená, že hasič, který se ocitne ve finanční nedostatečnosti, bude mít jako východisko možnost prokázat „hrdinský čin“ a takto si zajistit vyšší příjem. Tím pádem se mezi hasiči nyní stane prestižní záležitostí být u požárů, které budou ohrožovat životy lidí, budou natolik důležité, že zásahy při eliminaci jejich důsledků bude možné považovat za činy hrdinské, vyžadující si následně finanční ocenění hasičů. Určitě tomu tak bylo i dosud, jenže tak výslovně to ještě nikdy nezaznělo, zvláště když hasiči nemají prakticky jinou možnost k dosažení vyššího příjmu než touto formou.

Už i tak existují případy, že leckdy právě hasiči jsou původci požárů, třeba jen proto, aby se vyznamenali v očích svých kolegů, spoluobčanů. Nyní jsou doslova ponoukáni svým resortním ministrem, aby se stali hrdiny.

Říká se, že je nešťastný ten národ, který ke své existenci potřebuje mít hrdiny. Určitě to dobře ví i ex-publicista Radek John. Mohl by nám tudíž vysvětlit, proč použil právě tuto argumentaci, když hovořil o redukci příjmů státních zaměstnanců.

Jinak se budu jako loajální občan cítit jeho výrokem ohrožen. A když ne já, tak vy, a další naši spoluobčané.

Autor: Miloslav Štěrba | pondělí 23.8.2010 16:02 | karma článku: 12,96 | přečteno: 995x
  • Další články autora

Miloslav Štěrba

Jak dál v Evropské unii?

12.10.2011 v 18:25 | Karma: 11,71

Miloslav Štěrba

Jede, jede mašinka...

6.10.2011 v 6:45 | Karma: 9,35

Miloslav Štěrba

Jsem křesťan a kdo je víc?

2.10.2011 v 18:09 | Karma: 18,16