Jo, jo, to nám to odsýpá...

Život se vrací do starých kolejí. Z peronu odjel vagon možného vraha Aničky, za lokomotivu však připojili vagon s Krejčířem, v Mikulově eskorta přivedla do zamřížovaného kupé zadrženého podivína Vaškůje. Majitelé bytů začali podávat žaloby na nájemníky.  Co víc si může občan přát? Přidáme-li k tomu ještě vrcholící česko-slovenskou soutěž Superstar je zřejmé, že v tom jedeme všichni.

Ex-ministr Martin Barták ukončil svoji neplacenou dovolenou ze sociálních a ekonomických důvodů. Zřejmě se definitivně rozhodl nastoupit opět k výkonu svého lékařského povolání. Jen aby mu kamarádi nenabídli jiné místo! Ostatně, lékařů je dostatek, nyní, když je konec jejich exodu.

Ex-ministr a místopředseda ODS Pavel Drobil pomalu uvažuje o návrat na své původní místo do vládní sestavy. Jednak jeho kauza zůstala ve stínu daleko významnějšího průšvihu kolegy Vondry, a pak – příkladný čin šéfa fondu Libora Michálka se i díky lidové tvořivosti změnil v klasický čin zoufalce bez zřejmé potřeby učinit z této osoby vzor hodný následování.

Šokovaný národ přepočítává stále dokola své drobné, aby se přichýlil k tomu správnému druhému dubisku penzijní reformy. V hospodách se probírá navržená DPH a její dopad na cenu piva. Echo doznívající vichřice, která zlikvidovala svým pronikavým ozvučením půl miliardy korun českých je překryto prořeknutím ministra zdravotnictví, že se poplatky zvýší, aby se tak drahá lékařská péče dostala i těm nejpotřebnějším. A potom, že prý se jedná o vládu fandící bohatým....

Právě jsem vypnul bednu, kde nám premiér jakoby vážně vysvětlil, že nezaznělo ani implicitně, ani explicitně, že nezaznělo vůbec, protože přece lídři těch podivných koaličních ministran mají sami dost za nehty, než aby měli právo kritizovat, vyžadovat, co jim nepřísluší, lézt do zelí, kam je to zřejmě explicitně zakázáno, možná i implicitně, neboť hrdina ODS je tu i proto, aby nastolil nové pořádky. Takže se jen můžeme těšit, s čím příjde zítřek a valná hromada topky. Šéfka poslaneckého klubu veverek už má v tom jasno, a proto dokázala dvě minuty mluvit, aniž něco řekla.

Jenže na scénu znovu míří Bárta zvaný Vít.

 

 

 

Autor: Miloslav Štěrba | pondělí 28.3.2011 18:29 | karma článku: 10,23 | přečteno: 1590x
  • Další články autora

Miloslav Štěrba

Jak dál v Evropské unii?

12.10.2011 v 18:25 | Karma: 11,71

Miloslav Štěrba

Jede, jede mašinka...

6.10.2011 v 6:45 | Karma: 9,35

Miloslav Štěrba

Jsem křesťan a kdo je víc?

2.10.2011 v 18:09 | Karma: 18,16