Ach, to papouškování!

Už se zde vyrojily reakce na rozhodnutí poslance Stanislava Humla přejít do klubu ČSSD, a později, ( jak sám uvedl, ještě není rozhodnut) snad i vstoupí do ČSSD.

Ačkoli můžeme mít nejrůznější názory na jeho postup, přechod poslance z vládní koalice je v této zemi neznámým krokem. Zatím se korupčně získávali přeběhlíci do vládního politického uskupení, jak to dokázali poslanci Melčák a Pohanka. Mělo to logiku, byli za tím prebendy, anebo že by jen nesouhlas s politikou Jiřího Paroubka?

 

Myslíte, že se někdy dovíme, co bylo příčinou přechodu zmíněné poslanecké dvojice z jednoho tábora do jiného, na hony vzdálených svými volebními programy, politikou i politiky. V případě Stanislava Humla jsme zaznamenali odpor pana poslance vůči obdivnému počinu předsedy VV Radka Johna k činům skupiny Mašínů. A to je odpor jak hrom! Vždyť většina národa považuje činy skupiny Mašínů za zločiny, stydí se, že pošpinili renomé svého statečného otce, a zejména si nezaslouží metály, jak je ochotně rozdávají čeští pravicoví politici.

 

Snad ještě nikdy jsme neměli před očima tak diametrálně různá stanoviska premiéra, prezidenta i ex-prezidenta. O názoru pana Vondry raději pomlčím. Na činy spojené s odbojem. Tím protikomunistickým. Ozvláštněné právě v případech, že potrefení měli komunisty ve svých rodinách, byli jimi vychováváni, a dosud se od nich nedistancovali. Ale žádat pro jejich potenciální vrahy vyznamenání a místo v učebnicích historie – to by nevymyslel ani největší z Čechů, Jára Cimrman.

 

Jestliže i nyní nám činy bratří Mašínů vstupují dramaticky do dění na aktuální politické scéně – toť jistota, že jejich činy nezapadnou do zapomenutí. Ví to jistě pan poslanec Huml, a také šéfové ODS, kteří okamžitě začali hovořit o přeběhlictví. Srovnávali konání přeběhlíků Melčáka a Pohanky s postupem Stanislava Humla, nestranického kandidáta za VV.  A po nich to ochotně papouškoval i Jakub Železný, když měl ve studiu předsedu klubu soc-dem poslanců Jeronýma Tejce. Že by měl zapotřebí koukat se na svět kolem cizíma očima?

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miloslav Štěrba | středa 31.8.2011 14:32 | karma článku: 9,70 | přečteno: 950x
  • Další články autora

Miloslav Štěrba

Jak dál v Evropské unii?

12.10.2011 v 18:25 | Karma: 11,71

Miloslav Štěrba

Jede, jede mašinka...

6.10.2011 v 6:45 | Karma: 9,35

Miloslav Štěrba

Jsem křesťan a kdo je víc?

2.10.2011 v 18:09 | Karma: 18,16