Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jiří Brady, co je zač? Je povyk ohledně jeho nevyznamenání adekvátní?

Jaké zákulisní maškarády vysoké politiky jsou v pozadí stáhnutí nominace ceny T.G.Masaryka, můžeme pouze spekulovat. Jistě není vše tak jasné, jednoduché na interpretaci a ihned odsouditelné našimi médii.

A jistě i odpůrci prezidenta Zemana rádi nafouknou tuto záležitost, jen aby si mohli opět do naší hlavy státu rýpnout. Zajímavý pohled na záležitost, s dostatečným časovým a emocionálním odstupem přinesl například portál parlamentní listy.

Ale jinak, mě jako laikovy neznalému jeho jména a osobnosti tohoto muže, se na první pohled zdálo, že se jedná o nějakého osvíceného samaritána, co vykonal skutky hodné Schindlera či svaté Máří Magdalény. Ale jak se mi opět potvrdilo, vše je nafouknutou bublinou, operující s různými vznešenými názvy již obdržených vyznamenání a používání mnohny né zcela adekvátních termínů.

Předem se omlouvám panu Jiřímu Brady, nic proti němu nemám, netuším co vše prožil, oproti tomu co přináší média a jen doufám, že vše není daleko od pravdy a on sám má čisté svědomí při prezentaci svých životních osudů, jež jsou plné nesnadno ověřitelných událostí.

Mnozí čtenáři, politici a historici, jež se pana Bradyho zastávají, respektive brojí proti panu prezidentu Zemanovi, ani neznají mnohdy zcela jeho životopis a nedokáží posoudit význam obdržených vyznamenání, byť se vším dostatečně veřejně ohání.

V první řadě, vyznamenání, jemiž se všichni za pana Bredyho opravdu ohání, mají sice svoji váhu a význam, ale né takový, jaký si téměř všichni představují. Vyznameníní Order of Ontario, řád Ontario není státním kanadským vyznamenáním, ale pouze regionálním řádem státu Ontario, jedná se o civilní řád, udělovaný občanům státu Ontario za viditelné úspěchy v obecné rovině, to jest dá se říci za vše, kdo co uzná za vhodné. Druhé vyznamenání Verdienstorden der Bundesrepublik Deutschland, je řádem za zásluhy, též v obecné rovině, v oblasti politiky, kultury umění, dobrovolnictví apod. Řád Spolkové republiky Německo mi připadá trochu cinickým a paradoxním vyústěním prožitků pana Bradyho, jemuž právě předkové osob předávajících mu ocenění, způsobilo toliko utrpení. Doufám, že se nemá jednat o nějakou satisfakci, jelikož to by byl cinismus ještě mnohem větší, nemyslíte?

 

Dále jsem se dočetl v mnohých článcích, že pan Brady si prožil utrpení v koncentračních táborech a dokonce pochod smrti! No, zde bych se pozastavil. Internace zmíněného člověka probíhala v tzv.pobočným táborem Gliwice, jednalo se o pracovní tábor s mírným režimem, vězni zde vyráběli železniční kola a opravy vlaků. A pochod smrti, při kterém pan Bra

dy uprchl? Vím že jakékoliv pochody vězňů, při nichž došlo k vysokým ztrátám na životech, se nazývají „pochody smrti“, ale o pravý Pochod smrti, díky němuž tento název vznikl se nejednalo. Vlastně ani o pochod pravým významem se nejednalo. Transport byl převážně vlakový, ale v úseku, kde sovětské letectvo, tak zvaní „hloubkaři“ rozbombardovalo koleje, museli vězni pár kilometrů pěšky.

 

Nu co dodat, opět se mi potvrdilo faktum, že kdo chce psa bít, hůl si vždy najde a pan Brady je v tomto případě pouze prostředkem. Mrzí mi jen, že se poté zásluhy, jež tento člověk jistě má, zvětšují a přehnaně medializují, což jistě i pan Bredy sám uzná, dobré není a mnohému to opravdu nepomůže.

 

Autor: Michal Svoboda | sobota 22.10.2016 15:35 | karma článku: 42,35 | přečteno: 7930x
  • Další články autora

Michal Svoboda

Demagog a jeho demagogie! Aneb nový portál českého internetu.

Není všechno zlato, co se třpytí. V posledních dnech, mají odpůrci Zemana novou zbraň a tou je portál věnující se Demagogogii . Pojďme se podívat co tam Ti hoši vyvádějí.

27.1.2018 v 6:31 | Karma: 21,83 | Přečteno: 1332x | Diskuse| Politika

Michal Svoboda

Faktor „kuřák“, aneb iracionalita protikuřácké kampaně.

Tímto článkem reaguji na vzestupnou tendenci protikuřáckého boje, neboli "honu" na lidi, jež si dopřávají kouření cigaret.

10.8.2015 v 0:34 | Karma: 29,59 | Přečteno: 1479x | Diskuse| Společnost

Michal Svoboda

Koho budou za prezidenta volit psychiatři a logopedové?

S nadsázkou řečeno je navýsost jasné, že logopedové si zvolí Miloše Zemana a psychiatři raději Karla Schwarzenbergra. Alkoholismus spolu s egoismem proti hyponazalitě spolu s hypersomnií. Co je menší zlo? Dá národ přednost nalitému sebeukáječi, nebo huhlavému spáči? Kdybychom tyto osobnosti již léta neznali, považovali by jsme takový labužnický výběr za vtip! Ale je to bohužel realita. Nehodlám nikoho z kandidátů urážet, čtenáře prosím o nadhled se kterým píši o zmiňovaných a jejich handicapu. Pokud někoho pobouřím, preventivně se omlouvám.

21.1.2013 v 0:07 | Karma: 10,95 | Přečteno: 753x | Diskuse| Politika

Michal Svoboda

RQ-170„Bestie z Kandaháru“-Írán likviduje americké hi-tech letouny.

Íránu se podařilo zachytit a bez většího poškození získat další americký bezpilotní špionážní letoun, tentokrát to byl ScanEagle od společnosti Boeing. Jedná se o menší vrtulový prostředek s dosahem kolem 100km. Největším triumfem však bylo získání „Bestie z Kandaháru“ aneb Lockheed Martin RQ-170 Sentinel, jež je průzkumným bezpilotním prostředkem obtížné zjistitelnosti, který Írán získal koncem minulého roku, opět bez většího poškození.

13.12.2012 v 8:30 | Karma: 18,36 | Přečteno: 2755x | Diskuse| Věda

Michal Svoboda

Nové Suchoje SU-34 a T-50 pro českou armádu?

Před asi jedním rokem jsem článek na toto téma opravdu četl, byla to však pouze krátká úvaha, kterou bych ale rád dále rozvedl. Otázka zní“proč vlastně ne?“. V našem rozpočtu je na obranu čím dále méně peněz, hledá se i levnější dodavatel leštidel vojenských bot a úspory v řádu několika miliard korun by se jistě hodila. Zahodil bych předsudky přetrvávající z minulých období a soustředil se spíše na cenu, schopnost techniky, její užitnou hodnotu a psychologický efekt a politiku bych nechal pokud možno stranou, i když určitou roli i v tomto scénáři by hrát mohla.

29.11.2012 v 9:30 | Karma: 31,26 | Přečteno: 7362x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno 

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Na Chebsku vjel vlak do spadlého stromu a vykolejil, provoz na trati stojí

2. května 2024  18:56

Ve čtvrtek odpoledne najel osobní vlak u Skalné na Chebsku do spadlého stromu a částečně vykolejil....

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Omyl i zneužití. Poznat predátorské časopisy není vždy lehké, říká akademik

2. května 2024  18:48

Publikování v časopisech, které se tváří jako vědecké, může být jen omyl nebo i dlouhodobá snaha...

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3742x
Pragmatik, lehký demagog, technoid, hudební producent a názorový podivín........

Seznam rubrik