Řecké" Fasolákia Yachní"-fasolové lusky v rajské omáčce...........

  Fazolové lusky v rajské omáčce jsou velice oblíbeným "letním " pokrmem.Oceníte je zvláště v horkých měsících.Příprava je velmi jednoduchá a použít se dají buď lusky zmrazené nebo čerstvé.......

Fazolové lusky v rajské omáčce jsou velice oblíbeným "letním " pokrmem.Oceníte je zvláště v horkých měsících.Příprava je velmi jednoduchá a použít se dají buď lusky zmrazené nebo čerstvé.

K fazolovým luskům"načerveno " Řekové konzumují řecký sýr" Feta",ale i sýry tvrdé ,nebo třeba jen vařené vejce natvrdo.

POTŘEBUJEME:

1kg zmrazených fazolových lusků
1dl olivového oleje
1 malá cibule /nadrobno nakrájená/
2 mrkve nakr.na kolečka
čerstvý kopr/může být i sterilovaný/
2 stroužky česnekuú/utřený/
2 malé brambory nakrájené na 1/4
2 lžíce kvalitního hustého rajského protlaku
petrželová nať/1 polévková lžíce/
sůl,mletý pepř

 

P O S T U P:
Rozpálíme v nízkém kastrolu olej a restujeme cibulku,přidáme fazolové lusky, na kolečka nakrájenou mrkev,čtvrtky brambor a pokračujeme s restováním asi 3 minuty.Okamžitě přidáme rajský protlak ,pořádně promícháme a zalijeme vodou.

Přidáme sůl,pepř mletý,utřený česnek,kopr,nebo petrželovou nať a vaříme asi půl hodiny na mírném ohni.Pokud jsou lusky měkké ,jídlo je hotové a mělo by mít díky protlaku hustší konzistenci.

Pokud né,dohustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vody.

Řekové "Fasolákia jachní " nezahušťují a červenou omáčku z nich konzumují s chlebem,tzv."vytírají talíř" .

Fazolové lusky se podávají s bílým pečivem a sýrem ,nebo třeba s vařeným vajíčkem či smaženými rybkami "Gavros"/grundle/.

"KALÍ SAS OREKSI"

Přeji Vám Dobrou chuť!

Autor: Míla Michková Kavvadia | neděle 19.6.2011 15:41 | karma článku: 11,58 | přečteno: 1645x