Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ministr Lavrov a jeho vyjádření k denacifikaci Ukrajiny.

.Pan Lavrov prohlásil, že i Hitler  měl židovské předky a nejhoršími antisemity bývají židé.Z toho prohlášení vyplývá, ze jelikož je Zilinskyj Žid a hlavní představitel Ukrajiny, je třeba Ukrajinu denacifikovat.

.Jmenování extremního nacisty Hitlera  za jehož vůdcovství v Německu bylo popraveno a násilně zemřelo na 6 milionů židů v jedné větě s jakýmsi, prý židovským antiseminismem , muselo rozehřát Izrael pochopitelně do ruda.Tato věta pana Lavrova je pouhou zástěrkou a lživým  a jedovatým pokusem o zdůvodnění ruského vojenského útoku na Ukrajinu.

Na toto vyjádření se můžeme podívat z několika hledisek.

At1.Z hlediska genetiky je Lavrovovo připodobnění směšné.Hitler. neměl židovské  předky a byl to nacista ukázkový. jeho rodokmen je znám od roku 1672, kdy se narodil jeho první známý předek Stephen Heidler-rolník.Hitlerovi předci se ženili několikrát, rodili se i z nemanželských spojení. Geny u člověka a těch je více než 20 000, jsou utvářeny vlivem dědičnosti a vlivem vnějších podmínek prostředí. A variací a rekombinací genů je tolik, že se může stát i to , že děti jedněch rodičů jsou povahově zcela rozdílné.

Válečný zločinec Hermann  Go“ring,   nacista, jeden z nejhorlivějších, byl odsouzen norimberským tribunálem k smrti. Jeho bratr Albert zachránil několik desítek lidí z nacistických koncentráků. Lenin naopak, člověk sice ne sadista jako Stalin, ale člověk „vožď“velmi tvrdý a umanutý svou myšlenkou lidového diktátu vedeného  vůdci, kteří se neřídí podle žádných zákonů a pravidel a mají se opírat jenom o násílí.Lenin měl  předky  Němce, Švédy, Kalmyky. Jeho dědem z matčiny strany byl  i Žid Izrael Blank.

At2 Nevím, zda-li pan Lavrov, eventuálně pan Putin měli  ve svém rodokmenu židovské předky, možná, že   oni to nevědí také, bezpochyby se ale oba pánové hlásili ke komunismu, protože v komunistické ideologiii vyrůstali a pokud by nebyli členy KSSS, nedosáhli by tak vysokých politických míst. Nabízí se srovnání obou těchto extrémních směrů , nacismu a komunismu, protože oba mají mnohé shodné prvky.

Tedy-diktatura jedné strany, policejní systém působící pod diktátem této strany, vysoké tresty, případně tresty smrti, za jiné než jsou oficiální politické názory, /za Stalinovi éry minimálně 1,6 milionu lidí bylo popraveno, nebo zemřelo v Gulazích, čísla o těch kteří byli zmrzačeni a vrátili se aby dožili v bídě a na následky věznění se různí, bylo jich několik milionů/, rasismus-za komunismu pozměněn na segregaci podle původu , hromadné sdělovací prostředky v rukou vládnoucí strany, tvrdá politická kontrola tisku a sdělovacích prostředků, stranická kontrola nad hospodářstvím atd.To také znamená, že oběma pánům tyto shodné prvky patrně nevadily, k tomu bych přidal šovinismus a militarismus, zcela jasně patrný vzhledem k útoku na Ukrajinu.

At3.Obyvatelstvo Evropy má geny ze všech částí Evropy, tak jak lidé žili, ženili se, ženy vdávaly , jak lidé cestovali, či jak zasahovala v různých údobích válek v různých zemích cizí vojska. Žili zde a žijí pochopitelně i Židé. Nelze se dívat na člověka pod úhlem toho jak vypadá, jak a kde se narodil, jaké je národnosti, jaké je barvy pleti. Lidský genotyp je mnohotvárný. Ale tak jak spojil pan Lavrov nacionalistu Hitlera  s židovstvím a Ukrajinou, je jistě urážkou Židů jako národa, a to tím více , když si připomeneme, co se dělo s židy za II.světové války vlivem extremního německého nacionalismu.

A dovětek-pokud bych bral slova pana Lavrova v rámci ironie za svatá. Lenin měl židovské předky a narodil se dříve než Hitler - nevznikl nacionalismus tedy v Rusku?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michael Pálka | čtvrtek 2.6.2022 9:20 | karma článku: 15,77 | přečteno: 464x
  • Další články autora

Michael Pálka

Čepiga a ti druzí....

jsou ruští hoši vyznamenaní za své skutky Vladimírem Putinem, kteří s velkou pravděpodobností měli svoje nepokojné prstíky v případě výbuchu skladu trhavin, zbraní, výbušnin a dělostřeleckých granátů v roce 2014 ve Vrběticích.

6.5.2024 v 22:42 | Karma: 9,18 | Přečteno: 196x | Diskuse| Politika

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

Něco jsme vymysleli, získali na to eura od bohatších států, Ukrajina dostane, tedy snad, tolik potřebné dělostřelecké náboje, fajn, dobrý.

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,46 | Přečteno: 631x | Diskuse| Politika

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

I stalo se před několika dny. Mladící a holčiny kladli otázky týkající se eura životem vycepovaným a opatrností překypujícím ekonomům u Václava Moravce v debatě o euru.

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06 | Přečteno: 501x | Diskuse| Společnost

Michael Pálka

Horní Cerekev a ještě kousek dál...

Pravda, není to divočina jakou prožíval Alberto Vojtěch Frič, ale potloukat se po místech české a moravské historie, koukat na často pozoruhodnou rukodělnou lidskou invenci v městečkách a městysech kraje Vysočiny, vás uspokojí.

21.3.2024 v 12:15 | Karma: 11,29 | Přečteno: 232x | Diskuse| Společnost

Michael Pálka

7 hodin do Volar-8 hodin do New Yorku...

Je to tak. Z Brna vlakem s jedním přestupem je to téměř časově stejné jako eroplánem z Vídně do New Yorku.Ale řeknu vám....je lepší zvolit úhledné Volary, než divočácký New York.

6.3.2024 v 20:28 | Karma: 12,94 | Přečteno: 370x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Opilý řidič zběsile ujížděl policii. Chtěl jsem se pobavit, řekl při dopadení

7. května 2024  11:18

Divokou noc zažili minulý týden policisté ze Žamberka na Orlickoústecku. Tu jim zařídil řidič,...

Bude to krvavý boj. Operace v Rafáhu má dorazit Hamás, hrozí scénář Fallúdža

7. května 2024  11:15

Premium Na plnohodnotnou pozemní operaci v Rafáhu, který izraelská armáda označuje za poslední baštu...

Na Pražském okruhu se převrátil náklaďák, přes svodidla omezuje oba směry

7. května 2024  11:14

Na druhém kilometru Pražského okruhu u Jesenice havarovalo nákladní auto, které se převrátilo na...

Putin se na inauguraci ujal dalšího mandátu, čekají se změny ve vládě

7. května 2024  10:11,  aktualizováno  11:11

Přímý přenos Ruský prezident Vladimir Putin při úterní okázalé inauguraci v Kremlu zahájil svůj pátý mandát v...

  • Počet článků 319
  • Celková karma 12,62
  • Průměrná čtenost 942x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik