Foto

,,Generálporučík Beroun, jako profesionál, byl schopen vyjít jak s premiéry Sobotkou i Babišem, tak prezidentem Zemanem. Což řada politiků vnímala (a vnímá) jako něco nepřirozeného a nebezpečného. Červeným hadrem zejména na stávající politickou garnituru byla vyjádření z Výroční zprávy Vojenského zpravodajství za rok 2022, kdy naprosto otevřeně popsal nadužívání pojmů typu dezinformace nebo hybridní válka a zneužívání těchto pojmů laickou veřejností k označování jinak pravdivých informací, které se však nehodily do politického diskurzu, nebo byly používány dokonce i ke spojování s prostou kritikou vlády a ostrakizaci části politických názorů."

,,Díky upozornění @VBahensky jsem si přečetl výroční zprávu Vojenského zpravodajství za rok 2022. Oceňuji zejména velmi racionální část o propagandistickém působení (a hybridu). Nebudu dělat "summary", přečtěte si ty tři stránky. https://vzcr.cz/uploads/211-Vy";rocni-zprava-2022.pdf

RK

V říjnu 2014 vláda jmenovala Berouna ředitelem Vojenského zpravodajství. V srpnu 2015 se objevily informace o jeho možném odvolání mimo jiné i v souvislosti s pěti unesenými Čechy v Libanonu, mezi nimiž byl i příslušník Vojenského zpravodajství, který v zemi plnil zpravodajskou misi (podle kritiků totiž Beroun nedokázal vysvětlit účel mise). Dne 28. října 2017 jej prezident Miloš Zeman jmenoval brigádním generálem, 27. října 2020 generálmajorem a 8. května 2022 generálporučíkem.

Tak hlavně, že s Mildou dokázal vyjít, viď? Pardon, s Mlhou.

Foto

Podle expertního názoru veškeré policejní závěry stojí na vodě. „NCOZ nemá o pohybu důstojníků GRU na území naší země informace. Kromě jiného i kvůli fatálnímu selhání Koudelky a jím tehdy řízeného odboru BIS. Pakliže byla tato akce podle NCOZ součástí ‚dlouhodobého diverzního působení ruské vojenské rozvědky na území EU a Ukrajiny‘, není to nic jiného než skandální obvinění Michala Koudelky z neschopnosti, který o tom neměl ponětí. Problém je v také v tom, že současné politické činovníky nezajímá skutečná pravda o tom, jak to bylo, ale spokojí se s politickým prohlášením Koudelky a NCOZ, že to tak prostě bylo a tečka. To je přitom skandální, ale rovněž to nahrává ruské propagandě,“ obviňuje politickou reprezentaci ČR.

RK

Tak nám ještě sděl jméno toho experta, Josífku

  • Počet článků 320
  • Celková karma 15,64
  • Průměrná čtenost 961x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik