Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Brexit...znamení doby...a prokletí od dětí ?

Užijme si slastný pocit po ohlášení výsledků referenda o Brexitu. Ovšem jen malou chvíli, protože to podstatné je teprve před námi resp. před občany Velké Británie. První výstřel zazněl, ale byrokratická bestie EU se nevzdá je tak

   V každém případě je potřeba ocenit a vzít si příklad z odvahy Britů. Rozhodli se zodpovědně, navzdory mediální masáži a strašení, co všechno přinese případné vystoupení ze spolku ovládaného socialistickými byrokraty, bývalými komunisty a "svazáky" budujícími "nový svaz". Rozhodli se s vědomím, že to nebude jednoduché a bezbolestné. Ovšem druhá možnost, tzn.pokračování v jizdě na tygrovi, jim správně připadala ještě rizikovější. Proto využívají možnosti, seskakují z tygra dokud mají dost síly přeskočit plot a zachránit se. Jsou si totiž dobře vědomi, že dříve nebo později každému jezdci na tygrovi síly potřebné k záchraně dojdou a pak je konec. Ale Britové vyhráno zdaleka nemají, teprve teď budou čelit frontálnímu útoku. 

    Je nutné si uvědomit, čeho jsou schopné krysy zahnané do kouta. Zastrašování a vyhrožování sankcemi a "pokutami" za neposlušnost jsou pro "unijní demokraty" již běžnými metodami vlády. Nerespektování vyjádření svobodné vůle nebo jen názoru, které nejsou v souladu s direktivou samozvaných hlasatelů jediné pravdy, dnes už nikoho nepřekvapuje. Snahou o umlčování a omezování svobody slova se tito "demokraté" už ani netají a ruku v ruce s provozovateli sociálních sítí cenzuru pomalu realizují....a opět prý pro naše dobro. Muslimská invaze, které se naši předkové po staletí bránili, je nám vnucována jako úžasná a přínosná záležitost, přestože "prostý lid", v místech obohacených touto invazí, na vlastní kůži zažívá naprosto odlišnou realitu.

    Oproti tomu je vzdělaný a kulturně blízký ruský národ, který si užil nejdéle ze všech slastí socialistického svazu, lživě prezentován jako tlupa krvežíznivých agresorů. A pokud se novodobým budovatelům světlých eurounijních zítřků a jejich americkým loutkařům nedostává argumentů pro diskuzi, jako "správní demokraté" se diskuzím vyhnou, ukryjí se ve svých palácích, sekretariátech a na summitech se stejnými šílenci, jako jsou sami, kují další a další pikle, jak obhájit, že černá je bílou a bílá černou...A jak se tato hra na schovávanou před argumenty a diskuzí nazývá ? Přece protiruské sankce. Účast, argumentace a smysluplné vyjadřování prezidenta Putina na Waldaiském setkání na podzim roku 2014 zřejmě příliš nezapadalo do hry, která je rozehrána. Takže je na nás uplatňována stará dobrá metoda...."pravda je to co jim řekneme"...jak říkával bytostný demokrat a mistr nacistické propagandy Josef Goebbels.

    Mediální masáž "unionistů", která nezabrala, byla pouze soft verze toho co příjde. Útok tzv. finančních spekulantů na britskou libru bude jen jedním z mnoha. George Soros si možná připomene tuto metodu, kterou si úspěšně vyzkoušel na počátku devadesátých let. Dalším bude podpora separatistických sil ve Skotsku, provokování a iniciování sjednocení Irska a Severního Irska, tlak Španělska na otevření otázky Gibraltaru. Prostě cokoliv se bude hodit k ostabení Velké Británie. V tuto chvíli bude potřeba rázně ukázat těm vzdorovitým a hrdým Britům "co si odhlasovali" a třeba to ještě všechno dopadne úplně jinak, navzdory výsledkům referenda. To totiž není právně závazné. Ohlášené Cameronovo odstoupení se "kupodivu" neuskuteční ihned tzn.během několika dnů maximálně týdnů. A do podzimu je spousta času dostatečně vyděsit obyvatelstvo Velké Británie do té míry, že v následujících volbách zvolí ty, kteří postaví volební program na "revizi" referenda a "normalizaci vztahů s EU". V případě vítězství takové strany by bylo snadné relativizovat výsledky dnešního referenda a Brexit odkládat do nekonečna nebo ho přímo vyhlásit za překonané. Nezapomínejme, že s takovými metodami a opakováním referend má dnešní unijní vrchnost své zkušenosti. Ano, dopočítávání korespondenčních hlasů, jako v rakouských prezidentských volbách, asi neproběhne, ale nejásejme předčasně. Brzy můžeme být totiž svědky dalšího absurdního divadla.

   Proto dnes, spolu s gratulacemi, držme Britům palce možná ještě více než před referendem. Aby vydrželi všechny naschvály a útoky, které příjdou. Aby dokázali i nadále věřit, že tak, jak se jim dříve vyplatilo zvolit si toho, který nabízel jen "krev, pot a slzy", se i dnes vyplatí volit zodpovědnost a rozum. Pro sebe a zejména pro děti a budoucí generace. Británie má šanci, dnes se otočila ve slepé ulici a vykročila na cestu zpět za rozumem...my ostatní si zatím jedeme na tygrovi dále...pro trpké konce a prokletí od dětí...To je naše znamení doby (K.Kryl).

Hezký den

P.S. Ukázka stylového britského loučení s eurounijními byrokraty....nikoliv s Evropou, jak se snaží Brexit i případné jiné "exity" prezentovat tito šílenci.

Autor: Jiří Medula | pátek 24.6.2016 23:19 | karma článku: 27,93 | přečteno: 906x
  • Další články autora

Jiří Medula

Nenáviďte USA...nenáviďte RUSA !!!

To jsem kdysi před lety na návštěvě u tety, tenkrát mladý, nevinný s právem dělat kraviny, otevřel si noviny. Z nich pak na mě vyskočilo "nesmíš mít rád USA". A dnes zase politruci "nesmíš mít rád Rusa". Som z toho volaako zmetený

11.3.2024 v 10:11 | Karma: 35,26 | Přečteno: 1114x | Společnost

Jiří Medula

Vivat Green deal. Nulové uhlíkové stopy lze dosáhnout. Důkaz je na světě.

To se pár chytrých hlav dalo dohromady a řekly dost. A není náhoda, že se těch pár chytrých hlav sešlo v bruselském panoptiku a v sekretariátech jejich českých místodržících. Víte, co to znamená? Že jsme zase o krok napřed...

26.2.2024 v 9:10 | Karma: 41,81 | Přečteno: 2657x | Diskuse| Společnost

Jiří Medula

Psem ocasi dnes vrtí... A nebojí se smrti?

Společenská situace je vážná, nikoliv však zoufalá. Stále zůstává jedna z jistot, která nám může významně pomoci zbavit se strachu z toho, co s námi bude, budeme-li se "novým pořádkům" aktivně bránit. Ta jistota má jméno SMRT.

23.2.2024 v 9:51 | Karma: 25,09 | Přečteno: 996x | Diskuse| Společnost

Jiří Medula

Jsem ze sebe zhnusen...dál se stýkám s Rusem.

Bedlivě sleduji veškeré dění kolem, vnímám utrpení civilního obyvatelstva, vidím mrtvé na bojištích i ve věznicích, porušování mezinárodního práva a snažím se nad tím vším přemýšlet. Tak kde ksakru dělám chybu...?

20.2.2024 v 23:02 | Karma: 41,48 | Přečteno: 2583x | Společnost

Jiří Medula

Když země má je prodaná... přemýšlím raděj bez lana.

Tato země si půjčuje na svůj vlastní provoz. Přesto financuje kdeco, ale zároveň přesvědčuje vlastní občany, že pro ně prý peníze nemá. Na horní palubě se tančí i když se do podpalubí valí voda. Co myslíte, jak tohle skončí...?

30.1.2024 v 9:37 | Karma: 37,27 | Přečteno: 2064x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Nekritizuji pomoc Ukrajině, brání se Babiš ve sporu s Černochovou o munici

4. května 2024  12:07

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš uvedl, že nekritizuje pomoc Ukrajině, ale netransparentnost aktuální...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  11:55

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Zemřel bývalý šéf izraelské společnosti přátel ČR. Přežil Osvětim, skrýval se v Praze

4. května 2024  11:39

Ve věku 99 let zemřel někdejší předseda Izraelské společnosti přátel České republiky a jeden z...

Novodobí husaři. Polsko zná podobu F-35, budou bez červeno-bílé šachovnice

4. května 2024  11:07

V polských ozbrojených silách se zakrátko opět objeví husaři. Nikoliv však jako těžká kavalérie,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 69
  • Celková karma 35,91
  • Průměrná čtenost 2481x
Zprava se snažím o nestrannost.

Seznam rubrik