26. O zuřivé Kmotře

Toto je příběh vznešených občanů Lesní republiky z doby, kdy byla Lesní republika zachvácena nelítostným bojem, který pak následující generace nazvaly Válkou dvou růží, Modré a Oranžové. V tomto textu je pak zaznamenán lidový příběh o polomytické zuřivé Kmotře, která ničila přední občany Lesní republiky tím, že se o nich zmínila ve své knize.

Podle posledních poznatků byla zuřivá Kmotra absolventkou Ústavu pro výchovu oddaných blondýn, kde jako jedna ze čtyř ze svého ročníku získala Zlatou plaketu abatyše tohoto ústavu. Toto ocenění získávaly pouze ty schovanky, u kterých se předpokládalo, že to skrze svůj vzhled a získané dovednosti dotáhnou až na pozice velmi významných manželek. Kmotra pak hned po slavnostním vyřazení ze studia vyhrála konkurs pořádaný Domem Oranžové růže, ve kterém její tehdejší pán, udatný rytíř ParyBuk, hledal někoho, kdo by se s ním vyfotil na volební plakáty. Kmotra ve finále této soutěže porazila žabího prince Zeleného Raoula a ohromila rytíře Parybuka tvrzením, že je tlumočnice a překladatelka a že ovládá jazyk robota R2-D2 z Hvězdných válek. Rozumět tomuto robotovi bylo rytířovo tajné přání od dob, kdy našel na Matějské pouti ve tři hodiny ráno jeho fotografii. Zelený Raoul Kmotře tuto porážku nikdy nezapomněl a po zbytek svého života se jí mstil vydáváním nepěkného komiksu s alegorickým názvem Kmotra pod rytířem.

Po tomto vítězství nastaly Kmotře krásné časy. Poctivě se připravovala na roli první dámy Lesní republiky. Koupila si maketu španělského velvyslance, pozvala ji na večeři a cvičila s ní nezávaznou společenskou konverzaci. Přihlásila se do kurzu slavnostního přestřihávání pásek, koupila si tašku na důležité listiny a objednala si seznam leteckých společností, které létaly do Washingtonu.

Pak však přišla nečekaná pohroma. Výsledek udatného rytíře ParyBuka na volebním rytířském turnaji byl velmi špatný. ParyBuk zapomněl, za jaký konec se drží meč, pořezal se a Zlatý koláč pro vítěze turnaje si pak rozdělili jiní. To vedlo k jeho pádu a k odchodu z čela Domu Oranžové růže. Byla to katastrofa.

Kmotra se stáhla do ústraní a bezmocně sledovala jiné ženy, které se nezaslouženě dostávaly, jedna po druhé, do významných pozic. Krev jí nejvíce pily superinteligentní blondýny Kačenka a Kristýnka z pirátské lodi Krvavý úsvit kapitánů (Radka) Johna Silvera a strašlivého Víta VěřteMi. Neměly odpovídající vzdělání, Ústav pro výchovu oddaných blondýn neabsolvovaly, přesto svými rudými drápy uchvacovaly stále více z toho, co podle Kmotry patřilo jiným.

Když odezněl první šok, přešla Kmotra do protiútoku. Rozhodla se napsat strašlivou knihu, ve které popíše své osobní zkušenosti se všemi předními občany Lesní republiky. A byly to hrozné zkušenosti. Pro nedostatek místa uvádíme pouze některé z nich.

Nejprve Kmotra prozradila na Dřevěného Karla, knížete a předsedu Domu Strakaté krokve, že nutí své hosty jíst jednohubky, které už alespoň jednou jedli všichni jeho předkové. Popsala, jak byla nucena ukrást mu jeden z jeho nechutných motýlků, protože předpokládala, že se z něj podaří kultivovat mnoho kmenů doposud neznámých plísní, které by mohly sloužit jako antibiotika.

Dále pak zveřejnila informaci, že přední rytíř Domu Oranžové růže Michal, řečený Wolodyjovski, je nový, neznámý druh kačera. Obvinila ho též, že jeho ideálně kulatá hlava, kvůli které získal své pozice, není přirozená, nýbrž je to výsledek nepovedeného genetického experimentu společnosti Monsanto, vyrábějící geneticky modifikovanou kukuřici.

Na rytíře Bohuslava, řečeného Přílepka, nástupce udatného ParyBuka, vyzradila, že se mu radostí orosí brýle, kdykoliv je svědkem utrpení nějakého člověka s krásnou, andělskou duší. Doložila to popisem scény, ve které udatný rytíř ParyBuk oznamoval svou demisi a Přílepka přitom vrážel do nábytku s orosenými brýlemi a radostně při tom mečel.

Troufla si i na proslulého piráta z pirátské lodi Krvavý úsvit, Víta VěřteMi. Uvedla, že neumí používat vidličku, nůž, lžíci, hůlky, párátka ani zubní nitě. Popsala, jak byla svědkem toho, jak Vít jí rukama buřtguláš z kotlíku a krmí jím všechny superinteligentní blondýny své lodi.

Jako poslední zde uvádíme hold, který Kmotra složila ušlechtilému N-Č-S. Označila ho za nejlepšího lháře tohoto olympijského cyklu s reálnou nadějí na zlatou olympijskou medaili v kategorii "bez mrknutí oka". Posteskla si též, že jí nikdy nepozval do své tajné ložnice, ve které řeší vše podstatné s vybranými administrátorkami.

Letopisec Lesní republiky

Autor: Martin Zeman | čtvrtek 16.12.2010 9:14 | karma článku: 7,69 | přečteno: 672x
  • Další články autora

Martin Zeman

Krocan III.7

29.12.2011 v 9:14 | Karma: 5,42

Martin Zeman

Krocan III.6

22.12.2011 v 9:14 | Karma: 5,29

Martin Zeman

Krocan III.5

15.12.2011 v 9:14 | Karma: 5,81

Martin Zeman

Krocan III.4

9.12.2011 v 9:14 | Karma: 5,27

Martin Zeman

Krocan III.3

1.12.2011 v 9:14 | Karma: 5,68