Demonstrace

Dezolátní záhyb pohybu většiny kroků se bez jediného ohlédnutí snaží zničit vše co ostrovní člověk        s mozkem plným benzenu nezná

nesmí znát neví co by taková chemie servírovaná přímo z područí šíleného čínského dělníka vytvářejícího vlastní svobodu na užitečnosti dlouhých ocelových rour mohla způsobit na druhé straně obrovského kamene letícího vzduchoprázdnem nesoucí všechny lidské zbytky k dávno zapomenuté budoucnosti zmařilosti a jiného svobodného ducha záplat na demokratickém principu historek povídaných u piva starým otcem zastřený zrak už dávno nevidí ty zlotřilosti slaboduchých struktur těžkých mramorových desek bránících lůze v lepším výhledu na olejovou parádu pár štastlivců kteří sami sobě schovají tu část tvého štěstí o kterém ti vždy říkali že bude jen tvůj štiplavý pach minulosti s optimismem schovaným v euforii po peyotlu nedokáže vysvětlit tu obrovskou touhu po dalším rození dětí končících v ulicích malého města přes půl kontinentu snad jen malá část nevinnosti zůstala zachycena v rozmaru všemocné kytky prohánějící se plicním lalokem od severu k jihu nabubřelost slepoty a slepota spravedlnosti dávno máchla kyjem jakožto ostřím bezpráví kdy koloběh zaostává jen jako spirála dávno zatuchlého pocitu dávno přešlého...

 

Zazní poslední zvon ty se skloníš abys osvěžil ret rozpraskaným neustálým protestem proti masovému inteligentnímu světonázoru kterej ti neustále bude klást za vinu jeho vysypané kapsy stále bude žadonit a pomalu natahovat ruku stále blíže k tvému bývalému domu tomu místu kterému jsi věnoval všechny své síly na zatáhnutí růžového závoje před nenechavým okem pošťáka v modrých kalhotách obcházejícího druhou stranu růžového závoje s obálkou s jedním pruhem jako u zmije právě naopak tento růžový závoj ale byl pověšen sponou podanou vlídnou rukou která se teď třesoucí natahuje k tvé kapse zprvu se jen přiblíží a mírně otře když to nebude stačit začne dorážet stále víc nakonec tě tvrdě dopadne chytí pevně jako ocelový svěrák a vezme si to co potřebuje na záplatování vlastního času na existenci ale to bude stále málo bude se natahovat stále častěji až z toho růžového závoje nezůstane vůbec nic poté co všichni pošťáci v modrých kalhotách budou chodit jako v průchoďáku rozhodneš se že tohle už není tvůj domov vyrazíš do ulic a znovu uslyšíš ten poslední zvon znící nad davem.

 

Proč neslyším rozčílené slovo svého španělského bratra? Proč neslyším dupání nohou o athénskou dlažbu? Proč musím vidět to co se všude lepí do naleštěných výloh? Proč neběžím s náručí otevřenou stále dále?

 

Kroky konformity kmitající pohyb kyvadla u hodin v těžkém dřevě zatuchlý vzduch ze starých knih bolest zátylku z dřevěných jater prolitých nekonečným rokem to vše hraje divadlo kolem tvého oka hraje se to teď a ty tu také teď stojíš nevěříš rozhlédni se nápověda leží na dně lahve diktát zlibovůle škrtí další slova šupinatým ocasem reprezentovaný chytrým korporátním systémem oprátek kolem krku nošených s nadšením a úsměvem další papír může otevřít ty skryté dveře však víš že to ráno zase přijde rána s sebou totiž nosí obyčejnost minulého dne jen chvilku v noci kdy jsi snil a běhal ulicí se smíchem nad zvukem z údolí který tam stejně nejspíš není.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Císař | úterý 5.7.2011 0:26 | karma článku: 5,72 | přečteno: 748x
  • Další články autora

Martin Císař

ERASMUS 5- Fiesta de Mercé

Co to je za zvuk? Mám přeleženou ruku, zmuchlaný povlečení na posteli. Všude kolem se válí kusy oblečení. Hlava jak střep, v puse jak v polepšovně. Venku je ještě tma. Proč mě ten zatracenej budík vzbudil tak brzy? Notnou chvíli mi trvá než si vzpomenu co se stalo, ale hlavně co se ještě má stát. Mám hodinu na to abych se doplazil na nádraží.

20.12.2011 v 17:57 | Karma: 5,59 | Přečteno: 594x | Diskuse| Cestování

Martin Císař

Erasmus 4. poznej-zivot.cat

První den kurzu přinesl novou hlášku: je to logické jako katalánské hodiny. Je tomu tak. Schválně si zjisti jak katalánci vyjadřují kolik je hodin.

12.9.2011 v 15:00 | Karma: 8,61 | Přečteno: 939x | Diskuse| Cestování

Martin Císař

ERASMUS 3. Babylon nalezen

Probudim se s namáčklym čelem na okně. Je mi zima. Klimatizace ve vlaku jede naplno. Příští zastávku vystupujem. Zatím to tady vypadá hrozně. Většina vesnic po cestě jsou plné opuštěných kamenných domů připomínajících spíš malé hrady.

11.9.2011 v 21:00 | Karma: 7,28 | Přečteno: 659x | Diskuse| Cestování

Martin Císař

ERASMUS 2. cesta

Vystupuju z letadla uprostřed belgických planin. Těším se na nastávající den. Pro zpestření cesty jsme zvolili přestup v Belgii. Strávíme tady celý den. Chci vidět pár zajímavostí z Bruselu. Toho města tak rádo diktujícího přehršle směrnic a nařízení.

2.9.2011 v 20:45 | Karma: 8,53 | Přečteno: 795x | Diskuse| Cestování

Martin Císař

Dobré ráno Česká republiko

Dobré ráno Česká republiko. Probuď se už taky. Já se již probudit musel. Tři poplatky, které se od září budou měnit, následně seřazené jsou to pravé na probuzení.

15.8.2011 v 8:57 | Karma: 11,66 | Přečteno: 863x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Fico se cítí lépe. Komunikuje s činiteli, informují ho o dění v zemi

25. května 2024  14:24

Slovenský premiér Robert Fico se cítí lépe. Uvedla to v sobotu odpoledne nemocnice v Banské...

Češi staromilci. Digitální podpis půlka nevyužívá, raději tisknou, ukazuje studie

25. května 2024  13:21

Starý dobrý papír a propiska, vyplývá z průzkumů společnosti Ipsos ohledně Čechů a elektronického...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Policie odvolala pátrání po chlapci z Chomutovska, podařilo se ho najít

25. května 2024  12:10,  aktualizováno  12:43

Policie odvolala pátrání po pohřešovaném dvanáctiletém chlapci z Chomutovska. Díky poznatkům od...

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1070x
Další zubaté kolečko všudypřítomného stroje lidské společnosti.

Seznam rubrik