Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vlna demonstrací dosáhla i do Prahy ( inspirováno fotoblogem Víta Hassana)

Asi bych se k tomuto tématu už nevracel. Je to totiž pořád dokola. Názor, protinázor. Pan Hassan dnes ale zveřejnil reportáž z demonstrací v Praze a následná diskuse mě nakopla k reakci.

Nejprve zopakuji, co jsem panu Hassanovi do diskuse napsal já :

...Můžete ale pane Hassane k vašemu odkazu dodat odpověď na otázku, v kolika tramvajích se podobná událost toho dne či dokonce stejného měsíce stala? A proč aktuálně cz neuveřejní například text typu : V nástupní stanici autobusu číslo XY nastoupil černoch a muslimská dívka a v autobuse, přeplněném bílými cestujícími dojeli až do cíle své cesty, aniž by byli vystaveni sebemenšímu útoku? Proč se takové zprávy neobjevují? Protože se tyto věci nedějí? Ne pane Hassane, protože je to běžná každodenní realita, která "novinářům" nestojí za usednutí k počítači. Ani vy nepůjdete například do metra fotit cestující, aniž byste za tím viděl nějakou zajímavost či senzaci.

Vy jste pane Hassane vynikající fotograf. A dovolte mi malé podezření, že ta první fotografie dnes, že je z vaší strany tak trošičku poťouchlost, protože právě ona dokazuje, že ty demonstrace nejsou o nějakých lidských právech a spravedlnosti ale že tam v hlavní roli vystupuje agresivita a nenávist a zlost. A mimochodem, když už zde všichni mluví o spravedlnosti : Jaký pocit spravedlnosti a zadostiučinění asi momentálně prožívá žena ve vysokém stupni těhotenství, které zločinec přiložil k hlavě pistoli během loupežného přepadení v jejím domě? Jak se asi cítí, když tento kriminálník, je dnes prezentován jako něžný hromotluk, jako mučedník, jako člověk se srdcem na dlani? Trochu mi to připomíná scénu z filmu Fantomas, kdy tento říká Fandorovi, že on není smutný zločinec, Že když už musí vraždit, tak vždy s úsměvem. Jenže to byla veselohra. Ale to co se dnes děje ve světě, to komické vůbec není. Smrt Floyda byla neospravedlnitelným zločinem. Ale není možné ji využít či zneužít k boji za spravedlnost a dělat ze zločince hrdinu...

Byla to reakce na jeho předchozí odkaz na článek a jakémsi útoku před nebo během fotbalového zápasu  Olomouce s Bohemians

Ano, takové věci se dějí. Bohužel. Stejně jako se dějí případy mezilidských konfliktů, založených na averzi či dokonce i na nelibosti k různým rasám a etnikům. Je ale navýsost nepravdivé tvrdit, že to je jen výsadou bílých lidí, býti rasisty. Nebo xenofoby. Nebo jinými foby. Toto je vlastnost, kterou má člověk v genech ať už pochází odkudkoli, či ať je jakéhokoli původu. Kdo vám bude tvrdit opak, tak prostě lže. Vědomě či nikoliv. Současné protesty začaly v USA a nikde jinde ve světě se nesetkáte s tak zářným příkladem nesnášenlivosti mezi etniky. Jenže každý kdo se zde pohybuje déle nežli na třítýdenní dovolené, či vyrazí jinde nežli do národních parků či Disneylandů vám potvrdí, že ta nesnášenlivost, snad ale bude lépe volit termín averze, funguje jinak, než je nám předkládáno. Předně neexistuje absolutně žádná doktrína, která by hlásala, že černošské obyvatelstvo, původní obyvatelstvo, Asiaté, Latinos, že by měli být jakkoliv diskriminovaní při spatření. Takto to zde prostě nefunguje. A ruku v ruce s tímto platí pravidlo, že ne každý černoch je zločinech ovšem že velká spousta zločinů je páchána, v závislosti na regionech, právě černošským obyvatelstvem. Případně jinými etniky. A do třetice také platí, že roste podíl černošského, či jiného nebílého etnika, na práci u bezpečnostních složek Tedy policie, state trooper, sheriff nebo F.B.I.

Pokud tedy dnes sledujeme onu vlnu demonstrací a protestů, musíme si položit otázku, jestli jsou oprávněné a co vlastně demonstranti chtějí. A tady se dostáváme do poměrně složité situace, protože tyto demonstrace jsou velice dobře organizované, a není žádným tajemstvím, že se jedná o přímou spojitost s blížícími se volbami presidenta USA. Oni totiž demokraté nejsou žádní senilní hlupáci a tým jejích poradců a expertů je složen s opravdových specialistů na manipulaci s veřejným míněním, schopných využít každou nastalou situaci. Jako například smrt George Floyda.  Ve skutečnosti naprosto lokální záležitost, která by tak jako tak skončila u soudu odsouzením onoho policisty, byla zveličena a následně přetavena co celosvětové bouře, kdy dnes už vůbec nejde o žádného Floyda. Ten se stal pouhým symbolem. A je zarážející, že symbolem se může stát zločinec. 

Tyto celosvětové demonstrace jsou nebezpečným úkazem, kdy se na jedné straně snaží poukázat na jakousi údajnou diskriminaci, ale děje se to na úkor diskriminace jiné. Existuje snaha měnit kulturní a historické odkazy, cenzurují a odstraňují se knihy, filmy, umělecká díla, vlajky. V USA pomalu roste atmosféra strachu, kdy lidé nevědí co si mohou dovolit a tak raději likvidují preventivně vše. Organizace black lives matter je všudepřítomná. Na internetu - Netflix i Hulu vám vnucují dokumentární seriály označené symbolem BLM. To není hoax, to je americká realita dnešního dne. Součástí BLM je i velice silný odpor vůči Izraeli a součástí demonstrací jsou silné antisemitské výpady, což dodávám jen jako ilustraci pro doplnění.

Etnické skupiny v USA jsou přesvědčovány a je na ně činěn nátlak že jsou obětí jakési imaginární diskriminace.  Na demonstrace přijíždí lidé v luxusních automobilech. Luxusně oblečení, ženy s drahými šperky muži s drahými hodinkami ( viděl jsem na CNN rozhovor s jedním utiskovaným, co měl na ruce Rollex).

Taková jsou shrnutá fakta. Předvolební boj se přesouvá z USA do Evropy a staví tak starý kontinent do nepříjemné situace, kdy dochází k přehodnocování a zpochybňování historie. Samozřejmě že to nejvíce těší levici, antifu a podobné, takzvaně lidskoprávní spolky.  Proto je třeba naplno říct, dokud to jde, že se jedná o nátlakové akce, které nenabízí žádný prostor k řešení případných problémů. Jedná se jen o požadavky, kdy v okamžiku, kdy dojde k jejích splnění, přijdou další požadavky, mnohem absurdnější. A prostor k zastavení tohoto šílenství se zmenšuje a USA se dostávají do pozice Jihoafrické republiky, kdy jeden údajný rasismus byl nahrazen druhým, mnohdy krutějším nežli ten původní.

Rasismus je svinstvo a jakákoliv diskriminace nemá v lidské společnosti co dělat. A je naprosto jedno, jestli se jedná o rasismus bílý nebo černý Neumím si představit, a to žiji v USA opravdu hodně dlouho, déle než je mi milo, že by zde byl někdo diskriminován, či odstaven od možnosti získat dobrou práci jen proto, že je černoch, Asiat, Latinos nebo Native. Možná více nežli kdekoliv jinde ve světě tady máte svůj osud a kariéru ve svých rukou. a vše je jen na Vaších schopnostech a chuti. Obávám se ale, aniž bych to chtěl nějak přehánět nebo hnát k absurdnosti, že právě situace v USA se blíží ke stavu v době mnichovské dohody, kdy představitelé mocností raději obětovali Hitlerovi Československo v naději, že tak uchrání mír. V USA a bohužel i ve velké části světa jsou politici ochotní přiznat i to co není, tedy programovou diskriminaci jen proto, že věří že pak dojde uklidnění. Je to ale velice naivní víra, která jen umocní programovou nechuť pracovat a žít svůj život podle vlastních tužeb.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Braun | neděle 14.6.2020 18:40 | karma článku: 40,67 | přečteno: 2191x
  • Další články autora

Martin Braun

Zachraňme děti na hranicích

ale jak,..dovoluji si položit smělou otázku. Tím že jím dáme čaj a polévku? Nebo je máme odvézt od rodičů někam k milosrdným v Evropě? Tak jak jím pomoci?

15.11.2021 v 10:17 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1273x | Diskuse| Politika

Martin Braun

Uprchlická krize bez konce

Dva blogy dnes reagovaly na události na běloruských hranicích. Jeden napsal pan Zeman a druhý paní Nová. A přestože se dotýkají stejného tématu, jsou naprosto rozdílné.

14.11.2021 v 13:33 | Karma: 29,44 | Přečteno: 1042x | Diskuse| Politika

Martin Braun

Technický problém na idnes, úmysl nebo chyba v chrome?

Několik posledních měsíců, se pokus dostat se do diskuse mění v noční můru. Odkaz na diskusní okno je překryt odkazem na reklamu všeho druhu...

13.11.2021 v 9:36 | Karma: 24,06 | Přečteno: 866x | Diskuse| Společnost

Martin Braun

Ještě k případu Dr. Cimického (aktualizováno)

Je to dnes populární téma a jak už je zvykem, pravda není to co dav zajímá. Dav je rozdělen. Část by nejraděni Cimického vykastrovala či minimálně poslala na dlouhá léta za mříže a část věří v jeho nevinu,

10.11.2021 v 9:33 | Karma: 29,18 | Přečteno: 1707x | Diskuse| Společnost

Martin Braun

K včerejšímu protestu u domu hlavní hygieničky Svrčinové

Nejsem si tím stoprocentně jist, ale myslím si že to byla právě ona, kdo minulý rok, dosti nehorázným způsobem zařízla festival Colours of Ostrava

7.11.2021 v 15:14 | Karma: 29,61 | Přečteno: 1565x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Publikace Nerudové jsou ostuda. Zesměšňuje všechny vědce, míní europoslanec

9. května 2024  12:08

Ekonomka a kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN Danuše Nerudová publikováním do...

Modlím se za Fica, uvedl Babiš. Politici odsuzují útok na slovenského premiéra

15. května 2024  15:33

Aktualizujeme Český ministr vnitra Vít Rakušan důrazně odsoudil útok na slovenského premiéra Roberta Fica, který...

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  15:31

Aktualizujeme Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili, píše Denník N. K incidentu podle něj došlo...

Rusko hlásí znovudobytí Robotyne na jihu. Snaží se o postup, uvedl Kyjev

15. května 2024  14:54

Sledujeme online Ruské ministerstvo obrany hlásí dobytí vesnice Robotyne v jihoukrajinské Záporožské oblasti, kterou...

Zelenskyj ruší všechny zahraniční cesty, situace na frontě mu neumožňuje odjet

15. května 2024  9:34,  aktualizováno  14:45

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odkládá všechny zahraniční návštěvy. Uvedl to jeho mluvčí...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy