Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vítězství

Kuk do očí tmy/smrti jsem zažila dávno. Tehdy jako mladá maminka dvou maličkých synů a současně trpělivá manželka...jsem poznala, že tělesné buňky jsou v živém těle ovládány krví a krev je v živém těle ovládána myslí celého těla. 

Čili, přátelé, suma sumárum, tma zase nezvítězila. Snažila se do do 21.12.2021 cca 17,00 hod. (kdo to ví přesně a jistě ?) jen rostla, byla stále černější a stále delší, někteří už jsme si mohli myslet, že nás její tlak zvenčí (stres) nadobro (všimněte si toho slova, že na/dobro znamená zcela a úplně) zadusí. 

Já už jsem si kuk do očí tmy/smrti zažila dávno. Tehdy jako mladá maminka dvou maličkých krásných synů a současně jako trpělivá manželka ("odpouštěcí povaha" mi říkal manžel jen do té doby, než jsem soud požádala o rozvod), tedy tehdy, unavená tak, že jsem tmu vnímala skoro všude venku i uvnitř sebe, jsem se z té smrtelné nemoci zcela nevědecky (vědci říkají spontánně - prý placebo) uzdravila. Dodnes nevím jak, a rozhodně mně to vědění jistoty nechybí. 

Nevědí to ani odborníci, někteří říkají rádi, že "Je to složitější.", a někteří jiní pak těm prvním vytýkají, že používají jen klišé, aby nevypadali jako úplní blbci. 

Protože prý Pravda je pro člověka nedosažitelná, a nachází se rozhodně mimo hmotu. Tak těmhle pár vědcům (já si jim pro sebe říkám novodobí, protože pokorně zkoumají to, co hrubou hmotu přesahuje až do nekonečna) těm srdečně s obdivem a s hlubokou úctou k jejich odvaze děkuji, že skrze závěry ze své klinické mnohdy celoživotní praxe potvrzují to materialisticky nevědecké, co mně se před cca 30 lety stalo.
Že tělesné buňky jsou v živém těle ovládány krví, a krev je v živém těle ovládána myslí člověka. A tady pozor na terminologii, mysl není jen rozum v hlavě, mysl je i (a to u člověka především) cit a emoce v celém těle.  

Tak každý svými zkušenostmi zrajeme k volbě, jestli se budeme v životě dál řídit tou "pravdou", kterou nám podsouvaly a podsouvají do našich hlaviček od malička okolní autority, nebo už se začneme vracet k sobě dovnitř, ke své vnitřní tmě, abychom tam zahlédli, že jsme se každý narodil poctivý, pravdomluvný a činorodý, s touhou poznávat všecko. 

Že jsme sem na Zem přišli jako paprsek světla z té nekonečné tmy, s vlastním záměrem život na Zemi dál rozsvěcovat... Protože světlo lásky, která uzdravuje je v člověku uvnitř uprostřed, nikde jinde. Jen odtud se může šířit a vyzařovat. 

Totiž když mi tehdy starostliví lékaři řekli, že "se to zmenšuje", já to světlo ve svých plicích zahlédla, a proto jsem svou chytrou hlavu rychle sesunula do role pokorného služebníka vůči vůdčí duši. 

Tehdy jsem pojala "jistotu", že nitro nelze uzdravit zvenčí.  

A dochází mi taky, že narozky mám přesně (?) první podzimní den, kdy nás na Zemi Slunce sice ještě hladí, ale současně také neústupně (i když konejšivě) sděluje, že nastává propouštění, loučení a opouštění. Že ( nejen pro mě) přichází zkouška, jestli stále pamatuju, že uzdraveni uvnitř nastalo spontánním probuzením světla v mé vnitřní tmě, a to  teprve po vypuštění mých temných bolestí (zranění od autorit) vyplavením slzí do řeky. 

Advent je vždycky zkouška, jestli teď už i tmu zvenčí příjmu laskavě a s klidnou radostí, protože ona není o nic horší, než světlo, je jen jiná. Jestli už s radostným úžasem přijmu, že i v mém těle je paměť v každičké z miliard buněk.

To mi letělo hlavou 21.12.2021 na tom zázračném koncertě v Zrcadlové síni v Klementinu (foto). A srdce se mi chvělo slastí, že život je zázrak.
Že JednoDuše, když je venku všude tma, nezbývá, než se dívat dovnitř. A že když je všude zima a všecko zmrzlé, člověk se musí zpomalit, nebo dokonce zastavit, a zachumlat se do tepla k ohni. Aby neuklouzl nebo neumrzl.

Aby neuklouzl do té iluzorní  sebeklamné jistoty, že Slunce vyjde každé ráno. 

Aby člověk už chtěl vděčně oslavovat, že Slunovratem se k němu světlo milostivě vrací, aby i příště dokázal rostoucí tmu prožít bez agrese. Protože všechno jde správnou cestou k sebepoznání.
To je ta Pravda, kterou všichni hledáme všude okolo, ačkoliv ji nosíme v sobě, něžně skrytou pod všemi svými bolestmi.... 

Takže Světlo uvnitř i vně, vítej!
© Viktorka Marie Voříšková, 2021

Autor: Marie Voříšková | neděle 26.12.2021 18:34 | karma článku: 12,54 | přečteno: 329x
  • Další články autora

Marie Voříšková

Pauza!

Za poznání, že peníze jsou jen náhradou, děkuji všem mým tyranům. Konečně vřele děkuji také České advokátní komoře (ČAK) ... Totiž i vás čeká poznání nutné bolesti, abyste každý denně rozhodli, jestli je pro nás také užitečná.

28.4.2024 v 10:14 | Karma: 13,06 | Přečteno: 307x | Diskuse| Společnost

Marie Voříšková

Manželství jako právní problém nebo jen "dané a neměnné faktum".

Že manželství je "...dané a neměnné faktum..." mi napsal o tom svém jeden nemocí trpící muž, navíc se strachem, jak řekl,"...jestli mám zemřít tak brzo jako táta...". Obrátit se do sebe k poznání své niterné pravdy se ale nechtěl.

24.1.2024 v 15:09 | Karma: 11,68 | Přečteno: 249x | Diskuse| Společnost

Marie Voříšková

Vzteklé dítě trestat?

Víte, že vzteklé dítě ukazuje z okolních autorit potlačované emoce, které do sebe podvědomě nasává a bránit se proti nim může jen tak, že je v okamžiku jejich výbuchu vypouští zpět na vysílače? A zkusili jste někdy jednat jinak?

22.1.2024 v 14:12 | Karma: 10,96 | Přečteno: 451x | Diskuse| Společnost

Marie Voříšková

Hypnóza všech? Jak je Vám libo.

...abyste nepolevovali ve své lidsky přirozené touze, nalézt V SOBĚ radost duše, zdraví a čilost těla a tak stav lásky ke všemu a všem. Protože, jak vypočítal vzácný vědec Albert Einstein: "SYNCHRONICITA VŠEHO JE ABSOLUTNÍ."

21.1.2024 v 8:15 | Karma: 11,60 | Přečteno: 186x | Diskuse| Společnost

Marie Voříšková

Svobodně s muslimem? Válka spravedlivá? Nemožné, okusila jsem.

Pánové (já jim říkám laskavě chytrouši), kteří nechtějí vnímat, jak jejich strach ovládá i jejich myšlenky, mi pod koment dali nevyžádanou radu: Běžte k teroristům, ale nejdřív si sepište poslední vůli.

16.12.2023 v 13:30 | Karma: 20,42 | Přečteno: 1281x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Ve Vatikánu zadrželi českého faráře s pistolí, noži a šroubovákem

6. května 2024  9:51

Při vstupu do Vatikánu policie o víkendu zadržela faráře z České republiky, který měl u sebe v...

Na Strakonické havaroval autobus s autem. Jsou zranění, řidič osobního vozu ujel

6. května 2024  8:50,  aktualizováno  9:35

V pondělí dopoledne omezila provoz na Strakonické ulici v pražské Velké Chuchli havárie osobního...

Izrael chystá úder, evakuuje Rafáh. Hamás odmítá příměří, uvedl ministr

6. května 2024  6:50,  aktualizováno  9:26

Izraelská armáda v pondělí ráno zahájila evakuaci části Rafáhu na jihu Pásma Gazy před dlouho...

Chlapec havaroval v lese na Vsetínsku, zachraňoval jej vrtulník s jeřábem

6. května 2024  9:26

Komplikovaný zásah v těžkém terénu za sebou mají členové záchranné služby. Ti vyrazili na pomoc...

  • Počet článků 72
  • Celková karma 13,06
  • Průměrná čtenost 556x
Jako nenapravitelný idealista si myslím, že všechno má smysl v poznávání a poznání, že každý člověk může svůj život udělat  šťastnějším.  Proto jsem po spontánním uzdravení plicního nádoru a "bosém" přechodu ohně v r.1993  hledala s mnoha lidmi odpověď na otázku jak to udělat. Tak vzniklo pojmenování opakujícího se obecného mechanismu lidských životů -  Automediace®. Napsala jsem knihu "Zpověď advokátky... že všechno je správně?" a občas nabízím inspiraci popisem svých lidských vhledů... 
Těším se...

Kontakt: www.voriskova.cz

Seznam rubrik