Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pařížanka bez efektu

„Znáte ten o Pařížankách, co vyrážejí z domu úplně nenalíčené, jenom rty přetřou sytě červenou rtěnkou a hned vypadají cool a stylově?...“ 

Tak přesně na tuto větu a fotku tří dam, nenalíčených a s rudou rtěnkou jsem zůstala zírat před chvílí, když jsem otevřela titulní stránku iDNES. V rubrice OBRAZEM hlásá nápis Největší hit v letním líčení? Červená rtěnka a nic víc.

„Páni, tak konečně se píše o mně“, pomyslela jsem si zasněně a musela jsem se usmát sama sobě. Už jsem někdy psala, že životem se mi prolínají zvláštní náhody a tahle je taky jednou z nich.

Někdy v květnu jsem si pořídila novou pomádu na rty, která je zabarví krásně do malinovo červena. Prvně jsem z toho byla v šoku, protože jsem červenou na rtech nenosila asi nikdy. Pak jsem zjistila jednu zvláštní věc. Udělala jsem to, další den, kdy se na mě ze zrcadla dívala tvář s mírně rozcuchanými vlasy, nenalíčená a rty jak malinami.

Nevím, jestli je zrcadlo v mé koupelně ke mně tak milosrdné, anebo jsem měla vlčí mlhu, ale nějak jsem se sama sobě takhle zalíbila. V tomto úžasném stylu líčení jsem se našla v následující vlně veder naprosto dokonale a dokonale jsem se v něm zabydlela. Je fakt, že obočí si barvím, ale jak jsem zjistila je to k tomu povoleno.

A tak jsem cool a stylová už od května, aniž bych sledovala módní trendy. Zvláštní náhoda? Před odchodem z domu se sice vždy přesvědčuji, jestli jsem fakt neměla použít „něco na sebe“, ale představa vedrem se roztékajícího make-upu a v podstatě všeho, co na obličej nanesu, ve mně vyvolává totální paniku. Vždycky přede mnou vyvstane obraz smutného klauna a klauny odjakživa nesnáším. Natož pak ty smutné.

Když pak potkávám na ulici zmalované slečny a dámy, kdy by se nánosy daly nehty seškrabovat, tak nějak nechápu nic. „Kde si to opravují v tom vedru? To přece není možné, aby jim nic neteklo, aby jim pod tím nebylo horko. Proč nenechají pleť dýchat a vymlouvají se na krytí před nebezpečnými UV paprsky? Vždyť máme i krémy s UV filtry, ne jen make-up.

K létu vnímám tak nějak přirozenost, nenucenost, a když se odhalují těla, ruce, nohy, proč si zahalovat obličej? Na ruce, na paže, na stehýnka, tam si přece taky nikdo neplácá make-up, tak proč na obličej? Připadá mi to takové úsměvné, přesto chápu pohnutky, které vedou tyto dámy k tomu, aby činily to, co asi musí. A pochopila jsem je asi ještě víc po brzkém prozření.

Samo že mě napadlo, že si vyblejsknu pár selfíček a vyberu to nejlepší, protože v té koupelně jsem fakt vypadala vcelku příjemně, přirozeně, nenásilně, příjemně…… sexy psát asi nebudu, ať se nečervenám a nezničím přirozenou bledost Pařížanky. Co kdyby se nějaká fotka podařila a já tak mohla udělat nové, trendy a cool profilovky.

Na focení jsem vylezla z milosrdného úkrytu – koupelny, tak jí teď budu říkat. Nechtěla jsem, abych měla pozadí jak z drogerie. Řeknu vám, světlo je nemilosrdné. Krutě nemilosrdné. Můj věk je nemilosrdný. Krutě nemilosrdný. Zírala jsem na všechny ty fotky a nechápala, na koho to vlastně hledím. TOTO??? Propadla jsem panice. Můj mobil spolu se špatným světlem dal vyniknout absolutně všemu, co na sobě nenávidím.

Různé pihy, puntíky, znamínka, žilky, kruhy pod očima, nos se mi zvětšil, vlasy nevypadají ležérně učesané, ale vážně rozcuchané a já mám výraz zoufalého pokusu o zázrak. Přepnula jsem obrazovku zpátky na ty krásky a rozdíl je markantní. Jsem cool a stylová maximálně ke dřezu a vysavači. Rozhlédla jsem se kolem sebe, sepnula vlasy do skřipce a půjdu na to. Nádobí sice žádné, ale zásah vysavačem kvůli línajícímu psovi to chtít bude.

A tak jsem pochopila, že se ze mě stala cool Pařížanka, aniž bych to tušila, ale bez žádoucího efektu. Během vteřiny jsem se přeorientovala na Pařížanku domácí a běhám tady se svým Jupiterem. Nechápu, proč dávají taková jména vysavačům. A možná i nakonec jo. Jupiter je planeta, které se říká planeta štěstí. A tak díky němu tvořím doma hezky a útulno, takové vlastní domácí štěstí.

P.S.: možná příště uvidím v rubrice OBRAZEM místo Pařížanek nějaké trendy vysavače a Jupiter bude přesně to pravé ořechové. ;)

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marie Novotná | úterý 5.7.2016 16:34 | karma článku: 29,17 | přečteno: 2577x
  • Další články autora

Marie Novotná

Noční můra

Dnes se stalo asi nemožné. Po roce léčení i druhá kontrola potvrdila že jako už konečně zdravá!!! A učím se tomu věřit.

6.12.2021 v 21:46 | Karma: 17,24 | Přečteno: 715x | Diskuse| Ostatní

Marie Novotná

Ááá, Merkur se otočil ...

Konečně! Moc se mi tomu nechtělo věřit, protože já jsem byla pořád nějaká zastavená, ale včera to tak nějak nenápadně plynule nastoupilo a doufám, že to nějakou dobu vydrží. Ba co víc, že se to zlepší. Že se zlepším já.

24.6.2021 v 10:45 | Karma: 10,29 | Přečteno: 300x | Diskuse| Ostatní

Marie Novotná

Holub na přechodu a jiná zvířátka ...

Asi začnu žít naplno nočním životem. Nabývám totiž dojmu, že je mnohem lepší, zajímavější, barvitější a takový nějaký, jak to říct, upřímnější? Čistší? Přirozený? Na nic si nehrající?

13.6.2021 v 11:27 | Karma: 15,85 | Přečteno: 285x | Diskuse| Ostatní

Marie Novotná

Dobré ráno, milá ...

Asi to nebyl dobrý nápad zpívat si tuto písničku v půl desáté večer ve sprše, ale když ona mi jaksi sama naskočila a nešla z hlavy. A to se ukázalo velmi záhy jako problém. Hlava se nastavila do nočního módu „dobré ráno, nespi“.

2.5.2021 v 8:25 | Karma: 12,63 | Přečteno: 403x | Diskuse| Osobní

Marie Novotná

Tuto noc psi spali...

Je to už dlouho, co jsem tady napsala blog „Když psi v noci nespí...“. Tehdy jsem psala, že se mi občas v životě dějí zvláštní zážitky a odkaz na blog dávám na konec tohoto, protože spolu úzce souvisí. Byť uběhlo pár těžkých let....

18.3.2021 v 14:49 | Karma: 24,79 | Přečteno: 721x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Publikace Nerudové jsou ostuda. Zesměšňuje všechny vědce, míní europoslanec

9. května 2024  12:08

Ekonomka a kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN Danuše Nerudová publikováním do...

Letouny F-16 budeme považovat za nosiče jaderných zbraní, varovalo Rusko

7. května 2024  14:14

Rusko bude považovat stíhačky F-16 americké výroby za nosiče jaderných zbraní bez ohledu na jejich...

V systému DiPSy jsou výsledky přijímaček, 94 % uchazečů je přijato

15. května 2024  7:16,  aktualizováno  9:07

Přímý přenos V systému DiPSy jsou k dispozici výsledky přijímacích zkoušek na střední školy. Uchazeči si...

Korupční aféra pokračuje, ruský úředník měl doma 25 milionů a zlaté mince

15. května 2024  8:57

V Rusku zadrželi dalšího vysoce postaveného činitele ministerstva obrany kvůli podezření z...

Ženě vybuchla ve vagině petarda, málem zemřela. Před soudem stanul její manžel

15. května 2024  5:10,  aktualizováno  8:52

Před soud předstoupil Ukrajinec, který podle obžaloby loni v září v Kožlanech na Plzeňsku vážně...

Mění se zákon o České televizi. Lidé si za sledování připlatí

15. května 2024  8:48

Přímý přenos Ministr kultury Martin Baxa spolu s řediteli České televize a Českého rozhlasu ve středu dopoledne...

  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1182x
Píšu si jen tak pro radost. Někdy vážně, někdy nevážně, s nadsázkou, prostě podle nálady.... jen tak ....

Seznam rubrik