Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jsme debilní národ?

Já to prostě nechápu. O českém národu jsem si vždycky myslela, že jsme vcelku inteligentní, vyspělí, ba dokonce i moudří. Jenže, mám nějak čím dál víc pochybností.

Dnes, při časné ranní kávě a brouzdáni po Facebooku, se mi nabídla jedna stránka. A tak jsem ji otevřela. Zaujala mě totiž její obrovská sledovanost, což tedy 29 tisíc kousků a ještě trochu, považuji za slušný úspěch.

Údivem se mi otevřely oči dokořán a byla jsem naprosto a dokonale probuzená. Otevřela se mi stránka plná citátů a mouder, ze kterých mi tak nějak naskočila husina. Lajky tam lítají vzduchem, jak šípy Robina Hooda a sdílí se to v hojné míře tak, jako vši mezi dětmi, aby nemusely do školy. U žádného jsem neobjevila autora.....asi pro jistotu. Lidi se asi nechtějí takto moudře zviditelňovat.

„…. Že nejsi modelka, neznamená, že nejsi ŽENA!“ panebože, to se mi ulevilo ufff, ještě že jsem se to dnes dozvěděla. Hned první "moudro" mě donutilo přemýšlet. Copak já jsem asi dodnes vlastně byla???

„Pokud dáš ženě to, co nikdy neměla …… dostaneš to, co nedala nikomu jinému.“ Dostávám první záchvat smíchu. Dal tomu korunu jeden příznivce stránky, který do komentu napsal: „To jsou jen takové řečičky, nakonec se dozvíš, že dala všem kromě tebe.“

„Žena může čekat, až přijde ten pravý. Ale to neznamená, že nemůže trávit pěkné chvíle i s těmi nepravými….“ Tak tady už mi tečou slzy a napadá mě ledasco, fantazii mám někdy hodně velkou.

„Víš, jak poznáš, že jsi ublížil ženě? Když tě začne ignorovat!“ chudinka Viktorka píše: „TOTO by měl číst každý chlap!“ Takže pánové prosím přečíst, a raději dvakrát, abyste pochopili tu ignoraci žen a přestaňte nám prosím vás ubližovat. Ano?

Užuž jsem chtěla stránku opustit, protože hrozilo, že chytím nějakou koliku, případně astmatický záchvat, ale nemohu odtrhnout oči. „Pošli králíčka všem, kterým přeješ veselé Velikonoce.“ Malý chlupatý ušáček, na něm skotačící kuřátko a k tomu dvě puntíkaté kraslice. Začíná mě to bavit. Tak tady je veselo!

….bylo veselo, dokud jsem nenarazila na další: „Život je krátký, tak se směj, dokud máš zuby!“ Můj úsměv tuhne. V nastávajících šestačtyřiceti letech mi chybí první zub, a ještě k tomu moudrosti. Takže…… bez smíchu a ještě blbá k tomu??? No nazdar. Mé vyhlídky zdají se být mizerné.

„Šťastný není ten, kdo se má s kým vyspat. Šťastný je ten, kdo se má s kým probouzet.“ …..tak toto je hodně velké moudro. Tady mi fantazie nefachčí a docházejí slova. Nemám co dodat. Snad jen, probouzím se většinou se svým psem. Jsem šťastná a prosím, nerozvíjet fantazii, my se máme opravdu rádi.

„Všichni pláčou nad tím, že jim něco chybí. Ale kolik jich umí poděkovat za to, co mají? Nooo? Tak co jak jste na tom? Děkujete? Neee??? Tak přestaňte plakat, nebo začnu taky. Zdá se, že půjde do tuhého.

„Sdílej tento strom peněz a peníze si tě samy najdou.“ Užuž se chystám ke sdílení, ale všimla jsem si komentáře asi chytrého muže: „ale takto svět nefunguje“. Rozbrečela jsem se. Představovala jsem si hromadu peněz, nové auto, barák, dovolenou…. Jakooo??? Fakt ne? Fakt to tak nefunguje? Fuck of! Fakt!

„Je lepší nechat někoho odkráčet, než ho nechat po vás šlapat. Jste člověk. Ne rohožka!!!“ „Dokonalý!!! Super!!! Nádhera!!!“ řvou tady nadšeně lidi z komentářů. 673 lajků, 692 sdílení. Brečím už poněkolikáté. 700 lidí si uvědomilo, že jsou lidi! Tohle by se mělo fakt šířit dál!!! Buďme lidi!

„Jednou přijde den, kdy mě budeš hledat, ale nenajdeš mě….. Pamatuj, že byl čas, kdy jsem tu pro tebe byla, ale ty jsi neuměl ocenit moji přítomnost.“ 872 sdílejících – předpokládám zhrzených žen. Řeším, jestli brečet, anebo zvracet. Sdílet nebudu. Chápu, že tím asi překazím tento řetězec a budu si to muset zdůvodnit na vyšších místech. To přežiju. Musím. Napíšu pak vlastní moudro, které bude sdílet 10 000 lidí! 

Taky jsem našla jednu velmi dobrou radu pro muže: „Chovej se jako princ, když chceš mít doma princeznu. Protože jenom na vola čeká doma kráva!“ Měla bych malý dotázeček. Jak se má chovat chlap, který chce mít doma normální ženskou?

A tohle mě teda dostalo úplně, protože o něčem takovém jsem doposud neměla tušení.  „Každý z nás má v životě člověka, na kterého nikdy nezapomene.“ Je dobré vědět, že máme rodiče, sourozence, přátele, manželky, manžele, děti, vnoučky, pravnoučky, dědečky, babičky……….. Doufám, že jsme si to uvědomili všichni, a napořád! Tohle by se teda zapomínat nemělo. To ne.

Nakonec jsem se přestala smát, nebrečím, nezvracím...... Musím toho nechat, blíží se oběd, tak aby mi chutnalo. Doufám, že tak bude chutnat i bezmála třiceti tisícům lidí na této stránce. A mě v souvislosti s tím napadá jediné: „Chtěla bych být housenka. Žereš…….žereš……žereš…..usneš….. Probudíš se a jsi krásná!!!“

Tak dobou chuť k pondělnímu obědu a smějte se. I s blbým moudrem a citátem může být den krásný. Důležité je, neblbnout z toho tolik a sdílením to nešířit dál, ať nejsme fakt debilním národem.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marie Novotná | pondělí 16.5.2016 12:32 | karma článku: 42,05 | přečteno: 12617x
  • Další články autora

Marie Novotná

Noční můra

Dnes se stalo asi nemožné. Po roce léčení i druhá kontrola potvrdila že jako už konečně zdravá!!! A učím se tomu věřit.

6.12.2021 v 21:46 | Karma: 17,24 | Přečteno: 715x | Diskuse| Ostatní

Marie Novotná

Ááá, Merkur se otočil ...

Konečně! Moc se mi tomu nechtělo věřit, protože já jsem byla pořád nějaká zastavená, ale včera to tak nějak nenápadně plynule nastoupilo a doufám, že to nějakou dobu vydrží. Ba co víc, že se to zlepší. Že se zlepším já.

24.6.2021 v 10:45 | Karma: 10,29 | Přečteno: 300x | Diskuse| Ostatní

Marie Novotná

Holub na přechodu a jiná zvířátka ...

Asi začnu žít naplno nočním životem. Nabývám totiž dojmu, že je mnohem lepší, zajímavější, barvitější a takový nějaký, jak to říct, upřímnější? Čistší? Přirozený? Na nic si nehrající?

13.6.2021 v 11:27 | Karma: 15,85 | Přečteno: 285x | Diskuse| Ostatní

Marie Novotná

Dobré ráno, milá ...

Asi to nebyl dobrý nápad zpívat si tuto písničku v půl desáté večer ve sprše, ale když ona mi jaksi sama naskočila a nešla z hlavy. A to se ukázalo velmi záhy jako problém. Hlava se nastavila do nočního módu „dobré ráno, nespi“.

2.5.2021 v 8:25 | Karma: 12,63 | Přečteno: 403x | Diskuse| Osobní

Marie Novotná

Tuto noc psi spali...

Je to už dlouho, co jsem tady napsala blog „Když psi v noci nespí...“. Tehdy jsem psala, že se mi občas v životě dějí zvláštní zážitky a odkaz na blog dávám na konec tohoto, protože spolu úzce souvisí. Byť uběhlo pár těžkých let....

18.3.2021 v 14:49 | Karma: 24,79 | Přečteno: 721x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Bidenova administrativa má nový balík zbraní pro Izrael, vyjde na miliardu dolarů

15. května 2024  6:22

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena pokročila v přípravách balíku zbraní a munice pro...

Vláda má jednat o programu návratu části uprchlíků před válkou na Ukrajinu

15. května 2024  5:45

Program pomoci při návratu uprchlíků na Ukrajinu má na programu vláda. Platná podoba lex Ukrajina...

Ženě vybuchla ve vagině petarda, málem zemřela. Před soudem stane její manžel

15. května 2024  5:10

Před soud předstoupí Ukrajinec, který podle obžaloby loni v září v Kožlanech na Plzeňsku vážně...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1182x
Píšu si jen tak pro radost. Někdy vážně, někdy nevážně, s nadsázkou, prostě podle nálady.... jen tak ....

Seznam rubrik