Skupina 212 občanů České republiky se bude s naším státem soudit kvůli klimatu

V současné době, kdy je státní kasa prázdná, lidé umírají na jipkách po tisících se přesto najde dostatečně velký počet lidí, kteří svůj celoživotní problém vidí jinde. V klimatu. Nebo si to jen myslí a chtějí se soudit.

Ano, čtetě dobře. 212 osob se domnívá, že se u nás s klimatem děje "něco špatného", nebo si to jen myslí a proto se budou, po vzoru podobně indoktrinovaných šílenců ze západu, s naším státem soudit. O co, že se chtějí soudit? No o snižování emisí.

Za vším stojí Jiří Jeřábek z Greenpeace. Koho jiného u takto absurdní záležitosti taky čekat, že? Celá žaloba bude postavena na domněnkách jednotlivých členů a nově i obcí, že klima se zhoršuje. Žádná relevatní data, ne ne. Domněnky to zařídí. Vytíží tím soudy, zaměstnají absurdní počet státních úředníků, kteří se této s prominutím hovadině budou muset věnovat. Vše samozřejmě zaplatí daňový poplatník a to dvakrát. Jednou si zaplatí ono soudní jednání a pak si zaplatí i ony chudáky, kteří v nějaké formě sají dotace ze státních zdrojů.

A nyní ukázka z textu připravované žaloby. Upozorňuji dopředu, že se budete nejdříve smát a pak si klepat na čelo:

1. Historička umění Tereza Macháčková se chce soudit s naším státem, protože se setkala s reálnými následky klimatické krize při svém pobytu v Kapském Městě, kdy čtyřmilionové metropoli v roce 2018 téměř došly veškeré zásoby vody.

2. Obec Svatý Jan pod Skalou se chce soudit s naším státem protože je v "posledních letech svědkem hynutí vzrostlých stromů a sezónního mizení vody z potoka i ze studen. S touto kouzelnou krajinou se děje něco špatného. Zdá se, že nejde o lokální problém, ale o dopady změn klimatu,“ vysvětluje starosta pan Ing. Jiří Bouček.

To jsou perly, co? Co tedy vlastně chtějí na nás všech vysoudit? Chtějí přimět právní cestou stát, popř. soukromé firmy, banky a fondy, aby jednali odpovědně. Ano opět čtete správně.

Takže dámy a pánové, nekonečná absurdita pokračuje a pojďme se soudit o odpovědnost.

Pokud si chcete udělat dnešní den ještě ošklivější než je, podívejte se sami https://www.klimazaloba.cz/.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Marek Hurt | čtvrtek 18.3.2021 10:58 | karma článku: 39,70 | přečteno: 1281x