Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zemanovy ovce a Špaček na Hrad

Aneb 17.listopad 2015 mýma očima a co se kde dělo... Václavák, Albertov, narvané tramvaje, nenávistní soudruzi, náckové před úřadem vlády

Nejprve jsem šel na Václavák, kde jsem ale dlouho čekal, než něco začne a stejně jsem očekával ty samé proslovy, protože hrála ta samá muzika (příšerné odrhovačky jako např. Ta naše písnička česká; sem tam střídané nacionálními chorály, které zní hezky, ale změní ho*no) a mne už to přišlo ohrané, navíc Okamura se obklopil hudebníky z naprostého okraje kulturní scény. A navíc mi přišlo, že na začátku akce tam bylo dost málo lidí, ale později jsem v médiích viděl fotky, které mě přesvědčily o opaku. Taky už jsem se nezúčastnil proto, bo mne už přešly chutě tleskat Okamurovi vedle holohlavých, věčně hulících a chlastem smrdících existencí. Pak jsem jel tramvají na Albertov a měl jsem pocit, že nám to dopravní podnik dělá naschvál, že vypravil jen jednovozové soupravy, které byly v centru narvané k prasknutí. Chudák starý pán o holi, který si tak nemohl sednout. Na Albertově mě překvapil počet Zemanových příznivců. Věděl jsem, že jich bude asi dost, ale zklamalo mne, že mnozí rodiče takto manipulovali i svými dětmi, kteří tomu evidentně nerozuměli, proč tam jsou. Mluvím o dětech předškolních. Všichni měli mávátka ,,AŤ ŽIJE ZEMAN", nebo zelený papírek s jeho podobiznou, prostě jak na 1.máje při oslavách soudruhů Stalina a Marxe.

Říkal jsem si, to vážně islám zapříčinil to, že se z právem nenáviděné hlavy státu stal lidový vůdce s masivní podporou veřejnosti, navíc v Praze, která levici nikdy nefandila? Nabízela se mi jediná odpověď a to ta, že jeho příznivce BPI a SPO svezly z celé republiky. Raději bych poslouchal Okamurovy labutí písně, než znova slyšet ten jeho samolibý projev, kde neopomněl pokrytecky onálepkovat své odpůrce, aby pak v zápětí tepal proti nálepkování. Nehledě na to, že ochranka neumožnila studentům položit svíčky a květiny, a to ještě 2 hodiny před příchodem hlavy státu. Já se cítil trochu jako dvojitý agent, protože jak nesnáším Zemana a jeho noshledy, tak stejně tak nechci v ČR nenávistnou náboženskou ideologii, kterou islám bezesporu je. Ovšem je mi líto, že se této tématiky chopil člověk, který vizáží a vyjadřování inklinuje k fašismu a odmítá si oholit hitlerovský miniknírek. Nebo dále například pan Černoch, který je zrádce a navíc obrovský pokrytec, když pro to samé, co dneska jeho hnutí hlásá, vyštval z Úsvitu Tomia Okamuru. Ale to jsem odbočil. Já jsem se infiltroval do davu jeho podporovatelů a bylo mi špatně. Bál jsem se, že za mé transparenty na podporu Ladislava Špačka mne dav přinejmenším ubije, ale to se málem stalo opodál stojícímu pánovi, který měl červený ústřižek ve tvaru trenek. Holt ta červená barva Zemanovy komunisticky smýšlející ovce dráždí jak býka v korridě. Já byl terčem maximálně tak zamračených obličejů, když jsem se nebál ukázat transparent s nápisem: ,,Nebudeme tlouci špačky, když nám Zeman říká s*ačky!!!" nebo v podobném duchu znějícím: ,,Místo soudruha a lháře, volme radši nové tváře!!". Ale protože jsem nabízel i přijatelnou alternativu, tak jsem v zápětí ukazoval: ,,Špaček na Hrad - prezident s etiketou" a "Ladislav Špaček - můj kandidát na prezidenta".

Kromě Albertova a tamního sletu všech milovníků drzých bonmotů a špinavých útoků na inteligenci, mi s mými transparenty mnoho (a nejen) Pražanů dalo za pravdu. To mne moc potěšilo, že někdo stejně jako já touží a volá po úcty a respektuhodné autoritě. Ano, jeden zapšklý starší pán mne málem praštil deštníkem, když viděl můj transparent s Ladislavem Špačkem jako kandidátem, ale nakonec se omezil jen na nenávistné hulákání. Nakonec jsem večer vyrazil z Václavského náměstí na Pražský hrad, abych vyjádřil s pětisty dalšími svůj nesouhlas s člověkem, který mluví sprostě do veřejnoprávního média, který vyznamenává donašeče, kované soudruhy a ředitele lágru státním vyznamenáním, který porušuje pravidla svým kouřením v nekuřáckých prostorách, který nenávidí své kritiky a je přesvědčen o své neomylnosti a obklopuje se obskurními lidmi jako Nejedlý, Mynář, nebo Ovčáček. O zasloužilém soudruhovi Velebovi nemluvě. A vůbec mi nevadilo, že s mnohými těmi lidmi naprosto nesouhlasím (Putna), či k nim chovám upřímné antipatie (bývalý kádr Štětina, dnes šílený antikomunista - prostě pokrytec nejhrubšího zrna, který se ale naštěstí účastnit nemohl). Bohužel tento člověk (už zase mluvím o Zemanovi) nás zároveň ve světě zastupuje jako hlava státu, protože o reprezentaci nemůže být v jeho případě řeč.
Doufám, že se brzy dočkám, a na příští roky už z Hradu nebude cítit kouř z cigaret, alkohol a neutuchající pachuť bonmotů jednoho senilního burana zamrzlého myšlením v předlistopadové době.

Cestou z Hradu jsem musel jít Nerudovou, bo Hrad byl z bezpečnostních důvodů neprůchozí, ale za to jsem viděl scénu jak z listopadu 89. Podobnou jsem viděl toho večera i na Václaváku, odkud vyrazil průvod na Hrad. Tolik policejních vozů jsem tam dlouho nezažil. Před Úřadem vlády, kam jsem se byl podívat cestou na metro, stál asi dvoj až trojřadý kordon těžkooděnců, posléze jsem se z médií dověděl, že tam zasahovaly proti asi 800 lidem, kteří se nerozešli na výzvy policie. Několik lidí bylo prý zajištěno, byly u nich nalezeny zbraně, nebo pyrotechnika. Prostě náckové dostali co proto. Prý zatkli i toho věčného křiklouna Černohorskýho, kterej musí řvát co to jde a na dosavadních demonstracích paní Haškové, která sama není žádná řečnice, mi tento člověk byl krajně nesympatický.

Shrnutí: Jsem rád, že jsem to přežil bez újmy na zdraví, počet demonstrujících mne překvapil, počet nácků mne vyděsil a počet zemanovců znechutil. Ale měl jsem radost z toho, že lidé mi vyjadřovali souhlas s mým poselstvím facebookové iniciativy Špaček na Hrad a snad se o ní doví co nejvíce lidí.

Autor: Lukáš Tomášek | středa 18.11.2015 14:00 | karma článku: 21,51 | přečteno: 1266x
  • Další články autora

Lukáš Tomášek

Medvídci koušou, aneb Myslete na děti

Každý měsíc vyjde na světě nějaký videoklip. Ten, který byl pokřtěn na Dušičky, patří zrovna k těm, které se nemají za co stydět. A to nejen proto, že za ním stojí kapela, která už si našla své fanoušky a své místo na českém trhu.

11.11.2017 v 17:32 | Karma: 9,71 | Přečteno: 511x | Diskuse| Společnost

Lukáš Tomášek

Hollandismus bez Hollanda

Emmanuel Macron vs. Marine Le Penová... Kdo se tařka s jistotou stane příštím prezidentem Páté francouzské republiky? A co to bude znamenat pro Francii?

24.4.2017 v 16:40 | Karma: 23,23 | Přečteno: 723x | Diskuse| Politika

Lukáš Tomášek

Mezinárodní a světové dny - Březen

I v minulém měsíci jsme si připomněli hned několik zajímavých světových a mezinárodních dnů. Konkrétně osm. Pojďme si je představit.

1.4.2017 v 1:47 | Karma: 5,47 | Přečteno: 281x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Tomášek

Mezinárodní a světové dny - Únor

Sice opožděně, ale přeci je tu další díl o mezinárodních a světových dnech. Únor je na ně bohatý měsíc a proto tu máme hned sedm dalších vybraných dnů.

4.3.2017 v 14:30 | Karma: 8,37 | Přečteno: 362x | Diskuse| Společnost

Lukáš Tomášek

Mezinárodní a světové dny - Úvod (Leden)

Dlouho jsem nebyl aktivní, ale to hlavně proto, že jsem neměl zajímavý podnět pro nějaký blog. Ale nyní se můžete těšit na zcela novou sérii, která bude vycházet pravidelně, vždy jednou na konci každého měsíce. A co že to bude?

31.1.2017 v 17:00 | Karma: 8,51 | Přečteno: 452x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Hasiči při pálení čarodějnic zasahovali u dvacítky požárů, často zbytečně

1. května 2024  9:14,  aktualizováno  10:44

Na mnoha místech Česka se během včerejšího posledního dubnového večera rozhořely ohně při tradičním...

Česko slaví 1. máj. Na Střeleckém ostrově se hádali komunisté s aktivisty

1. května 2024,  aktualizováno  10:24

Přímý přenos Odstartovaly každoroční oslavy prvního máje. V Praze pořádají tradiční setkání strany hnutí a...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

V Göringově domě našli archeologové pět koster. Žádná neměla ruce ani nohy

1. května 2024  10:14

Tým polsko-německých amatérských archeologů našel v domě, který patřil říšskému maršálovi Hermannu...

  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1089x
Jsem generace 90.let, která prožila spokojené děství (téměř) bez internetu a vystačila si s vlastní fantazií a představivostí. Jinak jsem student Pedagogické fakulty UK - obor dějepis a základy společenských věd. Pocházím z Prahy, mám rád historii, píšu básně a povídky, které vydávám na portál Piště povídky.cz a sem tam složím i písničku.

Seznam rubrik