Ježíšova zrada a jiné podlosti na škaredou středu

Paní v rádiu říkala, že škaredá středa připomíná Ježíšovu zradu. Pochopil jsem, jak to myslela, ale první, co mi vytanulo na mysli, bylo, že Ježíš zradil.  

Jidáš, který patřil k radikálům, se už na Ježíšovu nečinnost nemohl dívat, to byly samé řečičky a akce žádná, tak ho bonznul, ať se něco děje. Jak je všeobecně známo, bez Jidáše by nebylo Ježíše. Málo se ví, že Jidáš se po svém činu neoběsil, ale za stržené peníze založil Katolický týdeník, který jako první popsal celý Proces a drama na Golgotě.

 

Další zrada, která lidstvo ale nějak nezasáhla, souvisí s dnes již bájnou větou: „Bazilich zradil!“ Tuto větu řekl můj tatínek do telefonu v souvislosti s tím, že jeho kamarád se ztratil z hospody U koulí, dříve než ostatní. Bazilich byl za svůj čin kamarády aspoň slovně ukřižován. Doma byl manželkou jistě pochválen, nakonec se stejně rozvedl.

 

Našeho multimilionáře Petra Kellnera zase zradila technika a stálo ho to život. Nevíte dne ani hodiny, kdy vás něco nebo někdo zradí, jednou je to vrtulník, podruhé počasí, potřetí Ježíš, počtvrté manželka.

 

Říká se: „Lidé plánují, Bůh se směje.“ Takový Bůh by musel být těžký psychopat, tvrdí Egon Bondy. Obracím se na Boha, pouze když je mi zle, ale takový postup je prý špatně, říká klér. Dnes má být člověk „proaktivní“: chtěl bych upozornit, že pro toho, kdo toto slovo uvedl do oběhu, se již stlouká kříž!

 

Velmi slavná zrada je ta mnichovská. O nás bez nás. Zápaďáci rozhodli a nechali nás Hitlerovi. Hanba! A aby toho nebylo málo, po válce nás nechali Stalinovi. A teď nám nechtějí dát ty injekce. K takovým se lísáme!?

 

Naštěstí, naši prozíraví státníci znají proroctví Edgara Cayce: „Jeden z nejslavnějších světových proroků, Edgar Cayce, předpověděl, že ruský prezident Vladimir Putin bude ,silou světla‘, která zabrání vypuknutí třetí světové války v době globálních nepokojů, které vidíme dnes.

 

Hodně se také mluví o zradě vzdělanců, ta je však permanentní, tudíž se o ní bude mluvit i nadále. Nejlepší je být nevzdělaný, tím pádem se žádné zrady nedopustíte, za to skočíte na každou pitomost, kterou vám zrádní vzdělanci předloží. Těšíte se, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí a nakonec to dopadne jako vždycky.

 

Párkrát jsem slyšel někoho říkat: „Dosud jsem v životě neudělal žádnou křivárnu, myslím, že nastal čas, abych se jí dopustil.“ Domnívám se, že dotyčný to myslí tak, že s tou křivárnou konečně dospěje. Moc to nechápu. Možná je to ta proaktivita.

 

Když zradí počasí: cesta po povodni.

Nejhorší je, když někdo zradí vás! To si potom připadáte jako pitomec, nesete to hodně špatně. Těžko je smířit se s tím, nejraději byste se pomstili. Proto naprosto chápu Jidáše, že svého nečinného druha udal.

Ať žije škaredá středa! Podle pověry by se v tento den lidé neměli mračit, aby se nemračili všechny středy v dalším roce. Když vás však někdo zradí, dokážeme se mračit třeba i na Boží hod.

https://ceskoaktualne.cz/2021/03/zpravy-k-zamysleni/spici-prorok-edgar-cayce-predpovedel-ze-putin-nas-zachrani-pred-treti-svetovou-valkou/?fbclid=IwAR1bfwQwNTnsX2gwnn1mvGRiUMj456HDEvKX3dF8GZYvdL3o8WqNZ82tSDs

Autor: Jan Lněnička | středa 31.3.2021 16:49 | karma článku: 10,86 | přečteno: 328x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Nejsem

21.5.2024 v 19:11 | Karma: 24,90

Jan Lněnička

Cesta jinam Miroslava Imricha

8.5.2024 v 14:35 | Karma: 16,64