Jakeš, Bilak jako Černochová, Pekarová?

Zatímco Jakeš, Bilak a další poslali do imperiálního Ruska zvací dopis, Černochová a Pekarová jedou rovnou osobně něco podobného podepsat. Dostává česká svrchovanost na frak?

Každé ministerstvo dostalo za úkol šetřit, jen ministerstvo války bezhlavě rozhazuje peníze státu za vojenskou techniku. Paní Černochová je očividně ve svém živlu, došlo tedy na slova Roberta Šlachty, který ve své knize „Třicet let pod přísahou“ tuto dámu pokládá za mírně řečeno nekompetentní (zakázky bez výběrového řízení, dosazování svých lidí na ministerstvo). Na „tajňačku“, o které všichni věděli odletěla v září do Ameriky kout pikle, nyní tedy již vidíme jejich výsledek.

https://www.seznam.cz/komentare/20976071-tajemna-cesta-cernochove-do-usa-ministryne-leti-podepsat-klicovou-smlouvu

 

Paní Pekarová Adamová, hrdá bojovnice proti čínské hrozbě vůči Taiwanu se výpravy účastní taktéž, a jako již dříve její prohlášení o cestě má mnoho významů:

 

Podle Pekarové Adamové je účelem její cesty trochu zvýšit akcie Česka. „Jsme USA vděční za jejich podporu Ukrajině, ale je také v našem zájmu prezentovat tady naši pomoc. Z pohledu dodávek zbraní jsme mezi pěti největšími dodavateli a přijali jsme vysoký počet ukrajinských uprchlíků. Máme na to poukazovat, není to samozřejmé ani u všech sousedských zemí Ukrajiny a je to i důkaz, že došlo k velkému obratu uvnitř České republiky a na její politické scéně. Naši partneři si toho určitě všímají, ale je dobré to připomínat a v dobrém slova smyslu prodat.“

 

Někdo by si mohl slovo „prodat“ špatně vyložit, ba co víc, vytrhnout z kontextu. Jedou prodat samostatnost naší republiky? Výklad tohoto slova by mohl mít i vulgární konotaci. Samozřejmě ten správný výklad je, že podporujeme Ukrajinu. Česko dodalo na Ukrajinu materiál za 30 miliard korun a za to podle premiéra Fialy získalo:

 

Adekvátní náhradu! USA nám darovaly vrtulníky Viper a Venom, Německo pak tanky Leopard. Díky tomu a finanční podpoře spojenců budeme moci rychleji modernizovat naši armádu, což je v současné bezpečnostní situaci skutečně potřeba.

https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-zpravy/na-ukrajinu-putovaly-z-cr-v-prubehu-prvniho-roku-od-zacatku-ruske-invaze-stovky-kusu-tezke-vojenske-techniky-za-desitky-miliard-korun-203224/

 

Ono to vypadá, že se opotřebované zbraně stěhují ze západu na východ; my ty své dodáváme na Ukrajinu, Západ a Amerika ty své použité zbraně dodávají zase nám, ale možná je to jen můj mylný dojem.

 

Vrátím se k onomu přelomovému momentu v novodobých dějinách Česka, jak podepsání smlouvy nazývá paní ministryně Černochová. Ve skutečnosti, jestliže jsme součástí NATO, na tom nic přelomového není, tudíž nexistuje ani jakešovsko – bilakovská zrada. Dost ostudné je, s jakou devotností se naše diplomacie chová vůči USA. V celém tom divadle jde především o kšeft pro americké zbrojní firmy a zároveň útok na naše paněženky. Naše svrchovanost zůstane neporušena jen potud, pokud si sami stanovíme její mantinely; což je s touto vládou sice poněkud prekérní, ale ani ona zde nebude panovat navěky.

 

Oficiální média tvrdí, že čeští občané tento krok chápou, navíc se prý nejedná o americké základny, ale budou zde umístěni pouze američtí servisní pracovníci, kteří budou stroje opravovat a naše vojáky seznamovat s technikou.

 

Tak proč tedy některým z nás přítomnost amerických vojáků na našem území připomíná přítomnost ruských okupantů?

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/usa-vrtulniky-armada-cernochova_2208191802_afo

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-jako-v-house-of-cards-pekarova-se-pokusi-pro-cesko-nadchnout-americky-kongres-231315#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.web.nexttoart

 

 

Autor: Jan Lněnička | úterý 23.5.2023 20:48 | karma článku: 36,74 | přečteno: 957x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Nejsem

21.5.2024 v 19:11 | Karma: 24,90

Jan Lněnička

Cesta jinam Miroslava Imricha

8.5.2024 v 14:35 | Karma: 16,64