Smím ministryni školství napsat otevřený dopis?

A v tom dopise položiti pár otázek? Nevadí, že některé budou poněkud nepříjemné? Mohu doufat, že na tyto otázky pravdivě a bez vytáček odpovíte? Anebo,  že vůbec odpovíte?

Uvědomujete si, že děti jsou to nejcennější, co máme? Že jsou budoucností této společnosti a my máme povinnost je na život připravit, jak nejlépe umíme? Respektujete fakt, že je potřeba ctít tradice a práci našich předků? Že výchova a vzdělávání jsou postaveny na jasných pravidlech a základech a nepodléhají módním vlivům? Že hlavní odpovědnost za rozvoj osobnosti nesou, v první řadě, rodiče? Že škola je služba, nabízející různé druhy, stupně a míry vzdělání?

Proč naprosto bezhlavě akceptujete šílené nápady z Bruselu? Rozbitím koncepce základního vzdělání bezbřehou inkluzí sledujete konkrétně co? Proč jsou pro vás důležitější názory diletantů z neziskových organizací před zkušenostmi odborníků. Proč velmi silné slovo při představování inkluzívního masakru má zprofanovaná organizace Člověk v tísni. Znáte, alespoň v řádech, objem finančních prostředků, grantů a dotací utracených na tyto nesmyslné nápady?  Znáte dobře organizace a lidi, kteří se snaží na těchto aktivitách vydělat? A nevadí vám to?  Stojí ty prachy opravdu za to?

Opravdu si myslíte, že lze děti zdravé vzdělávat společně s postiženými v jedné třídě? (http://linhart.blog.idnes.cz/c/475417/skolni-trida-jednoho-dne.html). Dokážete si představit organizaci takové vyučovací jednotky? Víte jaké vlivy, podněty a příčiny ovlivňují atmosféru, disciplínu, situaci ve třídě?  Budou těmi spasiteli zdaru vyučování neaprobovaní asistenti. A nebudou právě oni tím rušivým elementem vyučovacího procesu, Víte kdo to je speciální pedagog? Jak se liší od pedagoga běžného? Existuje vůbec takový? Co si vůbec představujete pod pojmem kvalita vzdělávání? Lze nějaké v takových podmínkách vůbec dosáhnout? Chtěla byste, aby vaše děti navštěvovaly takovou školu a inkluzívně se vzdělávaly? Proč nesete břímě oboru, kterému, se vší pravděpodobností, ani za mák, nehovíte?                                                 Děkuji Mgr. Jan Linhart speciální pedagog

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Linhart | středa 9.9.2015 11:32 | karma článku: 31,32 | přečteno: 978x
  • Další články autora

Jan Linhart

Lávka.

4.12.2017 v 13:11 | Karma: 28,02

Jan Linhart

Blbákov, to je naše domovina.

25.4.2017 v 9:20 | Karma: 26,35

Jan Linhart

Vítejte v Novém Husákově.

11.1.2017 v 10:28 | Karma: 20,32