Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Důchodová reforma a zdražování věcí aneb můj názor na ně

Po dnešním přečtení některých článků na idnes.cz mi krevní tlak vyletěl do nebeských výšin a tep byl minimálně nezměřitelný.

Kauza, kdy pan ministr školství napsal seminární práci své podřízené, mě nadzvedla ne ze židle, ale rovnou z pohodlné postele.

...

Taktéž zpráva o sedmi statečných z řad potravin, které se prokázaly jako zdraví prospěšné a tudíž není potřeba je zdražit, byla něco na mě. Jak to tak vypadá, tak se za čas budeme krmit bramborami na různý způsob, nejčastěji neomaštěnými, jelikož máslo bude stát pomalu jako krabička cigaret. Osteoporóze předejdeme kvanty mléka a na zpestření jídelníčku přidáme chleba. Samozřejmě suchý, jen výjimečně doplněný nějakou tou uzeninou.

A vlastně ještě syrová, nezpracovaná zelenina nám utuží zdraví! Jód si doplníme nezpracovanými rybami, snad si je nebudeme muset sami vykuchat. To by možná někteří lidé odnesli boulí na hlavě.

Štěstí mají i nastávající rodiče. Dětská mléčná výživa je další potravinou, která přežila a přežije extrémní zdražování. A jako poslední nám zbyly potraviny pro pacienty trpící cukrovkou, fenylketonurií či lidi odkázané na bezlepkovou dietu.

Jak řekl pan ministr:  "Argumentem pro to, že jsme ze všech oblastí vybrali právě tyto potraviny je i to, že jsme otylí a tyto potraviny jsou základem pro dobré zdraví". Tím nám tedy vysvětlil, jak důležité je zdravě žít, abychom si užili penzi.

A místopředseda koaličních Věcí veřejných Vít Bárta uvedl: "Jsme čtvrtým nejotylejším národem v Evropě a to, že zelenina a ryby jsou ve snížené sazbě DPH, není jen otázkou základních potravin, ale je i stimulací pro zdraví občanů, což v rámci důchodové reformy je paradoxně další důležitý stimul k tomu, abychom si důchodu užívali co nejdéle," jak uvedly Novinky.cz

...

S tím souvisí další věc, která mě odrovnala natolik, že jsem zas do té postele spadla s otevřenou čelistí. Poslintané triko budiž mi důkazem. Důchodová reforma. Penzijní fondy. Zdroj financí pro už tak bohaté podnikatele a ředitele firem, které na tom vystaví svou živnost.

Cestovní ruch na Havajských ostrovech a Bahamách určitě v budoucnu stoupne. Žel, my, obyčejní občané budeme rádi, že se podíváme alespoň k nejbližšímu českému či moravskému rybníčku. Na hrady a zámky nebudou peníze, jelikož sjednocení sazeb, kdy v současné době je jedna  20% a druhá 10% povede ke zdražení věcí, které jsou ve snížené sazbě, kam patří (v současné době) potraviny, léky, kultura, knihy, voda, hromadná doprava či sociální služby apod.

Co tedy může v rámci důchodové reformy podražit? Dětské pleny, autosedačky či omalovánky, lyžařské vleky, jízdenky, vstupenky do kin nebo na rozhlednu, dřevo do kamen, slepecké hole, odvoz odpadků, nové byty, pohřby, ale i kondomy.

Tak si říkám, že člověk v dnešní době nemůže už ani spáchat sebevraždu, neboť by tím zruinoval své příbuzné.

Každopádně zpátky k jistě velmi potřebným penzijním fondům. K jejich výrazným kvalitám nesporně patří to, že peníze danému spořícímu důchodci budou vyplaceny  "až po dovršení věku 65 let (nebo také později, neboť hranice odchodu do důchodu se má stále prodlužovat)", jak správně uvedl pan Vandas, lídr DSSS. Pokud však umřete dřív nebo později (tedy týden po odchodu do důchodu), má vaše rodina smůlu. Peníze propadnou fondu a vaše rodinka může leda tak skřípat zuby. Tyto peníze se nepovažují za dědictví.

Takže už teď se jistě mnoho z nás požene vložit své peníze to takového pochybného podniku. Samozřejmě nás k tomu nikdo nenutí. Ještě aby ano.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eliška Liedermannová | pondělí 21.2.2011 8:00 | karma článku: 20,97 | přečteno: 1254x
  • Další články autora

Eliška Liedermannová

"Barevná sklíčka" aneb marihunana a alkohol vládne světem

Jeden kamarád mi představil svoji myšlenku, že na dnešní svět se nedá dívat jinak než pesimisticky a pokud jste optimista nemáte šanci přežít. Je to však pravda? Copak je dnešní svět skutečně tak špatný, že k tomu, abychom jej viděli i jinak než pesimisticky potřebujeme berličky, které nám „pomohou“ vnímat svět jinak i než jen černobíle?

27.2.2012 v 21:23 | Karma: 8,79 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Eliška Liedermannová

Doktor Smrt aneb Jack Kevorkian

Je to již několik dnů, co zemřel Jack Kevorkian.Myslím, že tohoto muže mnoho z vás nezná, natož osobně.Jelikož osobně by ho nechtělo poznat velké množství lidí. Byl to lékař, kterého si lidé přejí potkat na své pouti životem jako posledního. Byl totiž propagátorem euthanázie, asistované sebevraždy.

8.6.2011 v 21:25 | Karma: 10,95 | Přečteno: 752x | Diskuse| Ostatní

Eliška Liedermannová

Tři lidé, jimž vděčím za mnohé…

Lidský život je dlouhý. Alespoň ve většině případů. Během něj potkáme mnoho lidí. Většina z nich nás jen mine. Avšak malé procento má to štěstí, poznat nás zevnitř. Odhalit naše vnitřní kouzlo. Těm lidem pak věříme, považujeme za své přátele. Prožívají s námi naše trápení i radosti. Jsou nám oporou. Vytvoříme si s nimi pouto, které nás ovlivní. Navždy.

30.3.2011 v 21:04 | Karma: 9,31 | Přečteno: 882x | Diskuse| Osobní

Eliška Liedermannová

Nechat žít či nechat zemřít? Aneb trest smrti v dějinách lidstva

Pokaždé, když je spáchán nějaký závažný zločin, část naší populace volá po trestu smrti. Ten byl v naší republice zrušen po roce 1990. Je ale skutečně tato forma trestu, nejen v naší společnosti, nutná nebo by to bylo porušení lidského práva na život, i když tím dotyčným je několikanásobný vrah či pedofil?

28.3.2011 v 21:14 | Karma: 9,49 | Přečteno: 1435x | Diskuse| Ostatní

Eliška Liedermannová

Zamyšlení nad lidmi...

Zapadající slunce ozařuje tvář. S přivřenými víčky hledím do něj. Vnímám slabý studený vánek, který ani nedokáže pohnout holou větvičkou v korunách stromů. Ze žlutozelené trávy opatrně vykukují hlavičky sedmikrásek. Přichází jaro...

16.3.2011 v 11:13 | Karma: 12,46 | Přečteno: 1311x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Prezident Pavel jmenuje Ženíška ministrem. Je to osmá změna ve vládě

16. května 2024  6:05

Prezident Petr Pavel před polednem jmenuje Marka Ženíška z TOP 09 novým ministrem pro vědu, výzkum...

Přispěli straníci i známí miliardáři. Kdo dává politikům peníze na kampaň

16. května 2024

Premium Eurovolby se blíží a na sítích, v ulicích i debatách právě vrcholí boj o hlasy voličů. MF DNES se...

Honzu jsem neschovával, říká o partnerovi ředitel ČT Jan Souček

16. května 2024

Je brněnský patriot, ale když se stal generálním ředitelem České televize, musel se Jan Souček (49)...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2128x