Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Upozorňují i poslední obrazce v obilí na astronomické konstalace?

Již 11. rokem svým čtenářům přináším agrosymbolová zpravodajství, která mají upozornit a zamyslet se nad záhadnými obrazci v obilí, které vznikly v poslední době. Je docela však možné, že ty poslední upozornují na hvězdnou oblohu.
CC Hackpen Hill, 9. června 2018

A tak po dvou prvních článcích v rubrice "Kruhy v obilí - rok 2018 " je tu v pořadí mé třetí letošní agrosymbolové zpravodajství . A začneme u Hackpenu v anglickém hrabství Wiltshire. Zde se na zatravněném svahu kopce, v zatáčce zdejší silnice vedoucí z Broad Hinton do Marlborough, nalézá bílý kůň asi dvacet metrů dlouhý. Tento křídový obrazec byl vytvořen v letech 1838 na počest korunovace královny Victorie. (Zdroj: https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=86018). A v prostoru na sever od něj se velmi často objevují i záhadné obrazce v obilí. A i letos se zde 9. června 2018 objevila formace ve tvaru keltského kříže obklopeného čtyřmi hvězdami. Ale hvězdami zkreslenými, že to vyvolává zdánlivý pocit kulové plochy. Na jeho stránkách na cropcircleconnectoru, na Hackpen Hill. Nr Broad Hinton, je hypotéza, že může jít o znamení na konjukci Slunce a Měsíce, doplněnou o Merkur, ke které došlo v souhvězdí Býka o čtyři dny později. A ty čtyři hvězdy jsou jasné hvězdy Betelgeuze v Orionu, Aldebarán v Býkovi, Capella ve Vozkovi a Pollux s Castorem v Blížencích. Je to jistě zajímavá hypotéza, ale mám ještě jednu podobnou. Podle mého názoru by vzhledem k pocitu kulové plochy mohlo jít o celou sféru hvězdné oblohy. Slyšeli jste někdy o čtyřech jasných "královských hvězdách", které dělí ekliptiku na přibližně stejné kvadranty? Je to Aldebaran v Býkovi, Regullus ve Lvu, Antares ve Štíru a Fomalhouat v Jižní rybě. A když se podíváme, kde se nalézá severní pól ekliptiky, zjistíme, že je v souhvězdí Draka poblíž jeho hlavy. A hlava Draka je seskupení čtyř jasnějších hvězd. To by pak klidně mohlo představovat ten centrální keltský kříž.

planeta Saturn uprostřed hvězdokup ve Střelci
CC Winterbourne Stoke Down, 17. června 2018

17. června 2018 se zhruba 2 kilometry západně od Stonehenge, konkrétně u Winterbourne Stoke Down, objevila v pšenici pěticípá květina obklopená pěti menšími kroužky. Zajímavé je, že geometrické středy satelitních kroužků neodpovídaly středům vírů, které byli posunuty trošku mimo geometrický střed. Jistě další zajímavý obrazec. Může mít i ten nějakou souvislost s noční oblohou? A tak jsem si otevřel počítačový program Night Vision a nastavil jsem si ji na 17. červen v noci. A co jsem zjistil? Tu noc procházela planeta Saturn kruhem pěti otevřených hvězdokup, které se nacházejí v souhvězdí Střelce. Jsou to otevřené hvězdokupy M 18, M 21, M 23, M 24 a M 25. Může tam být s tímto astronomickým jevem nějaká souvislost? Jinak tento obrazec v obilí si můžete prohlédnout na stránkách "Winterbourne  Stoke Down"

20. června 2018 vznikl další obrazec v obilí a to poblíž

CC Devil´s Den, 20. června 2018

megalitické památky v hrabství Wiltshire Devil´s Den, což zbytek neolitického hrobu. Skládá se ze dvou stojících kamenů, na které je položen třetí kámen. Podobně jako u trilitů ve Stonehenge. Pro porovnání velikosti uvedu, že do mezery mezi kameny se vejde stojící člověk. A zhruba půl kilometrů od něj se v inkriminovaný den objevila hvězda v kruhu, která mi připomíná ozubený pastorek od jízdního kola.

Linie Devil´s Den - agrosymbol 20.6.18 a křídový obrazec bílé koně u Marlborough

Teď mne ale napadlo ještě něco. U nedalekého města Marlborough se nalézá další křídový obrazec bílého koně.Nejmenší z místních koní, dlouhý necelých dvacet metrů se nalézá na pozemku zdejší školy. Zhotoven byl v roce 1804 žáky zdejšího profesora, pana Gresleye a v roce 1873 jedním z jeho žáků opraven. Zdroj: https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=86018. Když jsem si ale spojil megalit Devil´s Den a tohoto bílého koně, zjistil jsem, že linie prochází i tímto obrazcem v obilí. Podrobnosti o tomto obrazci naleznete na "Devil's Den, Nr Clatford".

CC Sarraltroff, 11. června 2018, Francie

Nyní se z Anglie přesuňme přes kanál do Francie. Tady se v poli s pšenicí objevil 11. června 2018 u Sarraltroffu další zajímavý obrazec. Skládal se z řady kruhů a jakých si ohnivých jisker. Jedna z nich ovšem měla tvar jakého si oblého písmene "V". Co by takovýto zvláštní obrazec mohl znamenat? A tak jsem si opět zkusil otevřít program Night Vision a nastavil jsem tam den vzniku obrazce, tj. 11. červen 2018. Vždyť to "V" by například mohlo být zvířetníkové souhvězdí Ryby a Beran. A hle, planety Uran a Neptun se zrovna pohybují každá z jedné strany souhvězdí ryb. Že bychom tedy mohli mít nějaký náznak, co by tento obrazec mohl znamenat? Ale pojďme dál. Ta druhá protichůdná " ohnivá jiskra" by pak klidně mohla být obloukem sousedního souhvězdí Vodnáře a Velryby. Navíc Slunce a Merkur se v ten den nacházeli nedaleko v souhvězdí Býka. To by mohly být ty další kroužky.

porovnání agrosymbolu a hvězdné oblohy okolí v souhvězdí Ryb.

Že bychom tedy měli nějakou další možnou souvislost mezi agrosymboly a hvězdnou oblohou? Obrazec si podrobně můžete prohlédnout na "Sarraltroff, Nr Goerlingen".

Na Uran a Neptun podle mého názoru ukazuje i obrazec ze 17. června 2018, který se objevil v pšenici u nizozemského Hoevenu. Proč si to myslím? Tam se totiž objevila činka, jejíž jeden kruh obklopuje kruh deseti menších kroužků a druhý protíná řada šesti mneších kroužků. A proč si myslím, že by obrazec mohl zobrazovat Uran a Neptun? Protože obě planety jsou defakto obří plynná dvojčata. Avšak Uran má na rozdíl od jiných planet cca o více než 90 stupňů otočenou rotační osu. Přesně jak je to v tomto obrazci. Na obrazec si můžete podívat na https://www.cropcirclecenter.com/ccdata/2018/06/17/NL20180617_A.html.

CC Toljatti, 13. června 2018

A teď se ještě podíváme na další dva obrazce, a to do Ruska. Město Tolyatti u řeky Volhy je známé předeším automobilovým průmyslem a výrobou žigulíků Lada. A letos se zde také obvjevil agrosymbol z pěti kroužků spojených třemi liniemi. Na tento obrazec se můžete podívat na https://www.cropcirclecenter.com/ccdata/2018/06/13/RU20180613_A.html.

Druhý ruský obrazec se objevil 19. června 2018, a to u  Sokolovskaya na Kavkaze. Formace se skládala z trojúhelníku s centrálním kruhem a řadou menších čtyř menších kroužků. A když jsem si otevřel Night Vision na noci 19. června 2018, zjistil jsem, že tu noc se planeta Mars nalézala v souhvězdí Kozoroha, který má tvar trojúhelníku. Tedy obdobně jako tato formace. A nedaleko ní, což by odpovídalo tomu ocásku, se nalézají i planety Pluto a Saturn. Že by i tento obrazec upozorňoval na hvězdnou konstalaci? V každém případě, pokud jste si přečetli tento článek poctivě, víte, že to není poprvé, ale po několikáté, co jsem našel souvislost se souhvězdími a planetami. Mohlo by se právě zde uktrývat tajemství těchto obrazců v obilí? (viz podrobné stránky obrazce Sokolovskaya, Gulkevichsky)

Zdroj: http://www.cropcircleconnector.com/2018/2018.html, https://www.cropcirclecenter.com, wikipedia, mé hypotézy

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | sobota 23.6.2018 7:42 | karma článku: 16,63 | přečteno: 589x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54 | Přečteno: 152x | Poezie a próza

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma: 7,58 | Přečteno: 231x | Poezie a próza

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39 | Přečteno: 177x | Poezie a próza

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma: 8,77 | Přečteno: 187x | Poezie a próza

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

Dnes vás hrdinové mého seriálu přivedou na málo známé posvátné místo severoamerických indiánů, které je jistě zajímavé i z hlediska záhad a archeoastronautiky. K Petroglyfům Tří řek v Novém Mexiku.

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88 | Přečteno: 202x | Poezie a próza
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Monopol skončil. Čínské satelity obsazují orbitu, znepokojují Pentagon

8. května 2024

Čína buduje svou „flotilu“ satelitů v takovém tempu, že Spojené státy ztrácejí svou dominanci ve...

Další útok na politika v Německu. Někdejší primátorku napadli v knihovně

8. května 2024  12:47,  aktualizováno  17:57

Někdejší primátorku Berlína Franzisku Giffeyovou ve středu napadl útočník, těžkým předmětem ji...

USA pozastavily dodávky bomb Izraeli. Nechtějí krveprolití v Rafáhu

8. května 2024  10:51,  aktualizováno  17:29

Spojené státy odložily plánovanou dodávku munice Izraeli a kvůli jeho operacím v Rafáhu na jihu...

Výnosy z ruských aktiv půjdou na zbraně pro Ukrajinu, shodli se zástupci EU

8. května 2024  16:12,  aktualizováno  16:33

Zástupci členských zemí Evropské unie se ve středu v Bruselu v zásadě shodli, že výnosy z ruských...

  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám