Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Agrosymbolové zpravodajství: Co přinesl prostředek letošního července?

Vítám vás u dalšího agrosymbolového zpravodajství. I prostředek letošního července přinesl zajímavé obrazce a kruhy v obilí. Ale také nás z tohoto světa opustila jedna významná cerealogická celebrita. Čtěte dál a dozvíte se více.
CC Muncombe Hill, 14. července 2018

Od mého posledního agrosymbolového zpravodajství sice uběhly necelé dva týdny, ale i v této oblasti, o které nás média hodně málo informují, se mezitím odehrály zajímavé události.

A začneme ve dne 14. července 2018. To se například objevil v obilí poměrně složitý obrazec ve tvaru Slunce s dvanácti paprsky tvořenými kroužky a jakými si pavími péry. Stalo se tak u Muncombe Hill v anglickém hrabství Somerset. Co mne na upoutalo na obrazci, je jeho umístění. Když jsem se podíval na mapu a tam se od obrazce vydal na sever, narazil jsem asi po 8 kilometrech na pradávný pyramidální kopec Tor v Glastonbury, které se například jako Avebury nachází na slavné linii sv. Michaela, jež spojuje významná pradávná místa jižní Anglie. A pokud bychom se od zmíněného obrazce v obilí zas vydali na západ, narazili bychom na Burrowbridge Mump, což je další prastará lokalita na linii sv. Michaela. Na vrcholu terasovitého kopce stojí zbytek kostela z 15. století. A tak se lokalita docela i podobá již zmíněnému Tor Hillu u Glastonbury. Jinak další podrobnosti o obrazci je možné si prohlédnout na jeho stránce na cropcircleconnectoru Muncombe Hill, Nr Kingweston.

geometrické souvislosti mezi obrazcem v obilí Muncombe Hill a Gastonbury Hill s Burrowbridge Mump

Ve stejný den, jako předešlý obrazec, to jest 14. července 2018 se objevil další obrazec na poli se pšenicí, a to u obce Dyffrin ve Walesu, jen pouhých pět kilometrů jihozápadně od Cardiffu, hlavní města Walesu. Obrazec vypadal jako učebnice geometrie. Centrální kruh, jenž byl vepsán do čtverce. Čtverec byl vepsán do trojúhelníku a trojúhelník byl zas vepsán do vnějšího kruhu. Zde bych chtěl jen podotknout, že v takovém to obrazci se středy obou kruhů neztotožňují! Ale všiml jsem si další zajímavé souvislosti. Pokud bychom se z Dyffrinu vydali po rovnoběžce na východ, dorazili bychom do oblasti Avebury, pradávné lokality s nejvyšším výskytem kruhů v obilí. Náhoda? Informace o obrazci na odkaze https://www.cropcirclecenter.com/ccdata/2018/07/14/UK20180714_A.html.

Nyní se přesuneme do 21. července 2018. To se u Clidford´s Hillu u Allingtonu objevil obrazec ve tvaru dvanáctilistého větrníku. Stalo se tak zhruba kilometr pod Rybury, pevnosti z doby železné, jež se nalézá na  Clidford´s Hillu. Že by další souvislost s dávnými památkami? Jak ukazují stránky http://www.cropcircleconnector.com/2018/cliffordshill/groundshots.html, tak se v obrazci vyskytovaly zajímavé agrosymbolové jevy, jako například propletený střed obrazce s vírem, který ale neodpovídal skutečnému geometrickému středu obrazce.

Hned následují den, 22. července 2018 vznikl další obrazec u Sutton Hall východně od Londýna. Skládal se z hlavního kruhu s šestilistou květinou a množstvím dalších koleček a symbolů, které jakoby z obrazce vytvořily symbol komety. Mohla by to být kometa? Anebo ještě něco jiného? Tento obrazec u Sutton Hall nebyl letos první. Zajímavý obrazec se v této lokalitě objevil už 30. června. Psal jsem o něm předminulém agrosymbolovém zpravodajství. Tam jsem se zmínil o tom, že podle mého názoru mohl tamten první obrazec zobrazovat pozici Slunce, Merkuru a Venuše v souhvězdích Lva, Raka a Blíženců. A proto jsem se stejným způsobem podíval i na tento nový obrazec.

V programu Night Vision jsem si našel 22. červenec 2018. A tam jsem zjistil že obrazec se docela podobá postavení Slunce v ten den a dalších hvězd v souhvězdí Blíženců a Vozky. Co mne například utvrdilo v tomto názoru, jsou tři malé, šikmo vedené, kroužky u předposledního kruhu. A přesně takové seskupení hvězd se nalézá u hvězdy beta Aur, druhé nejjasnější hvězdy v souhvězdí Vozky. V dalších kruzích vidíme Capellu (nejjasnější hvězdu ve Vozkovi), Pollux, Castor a thetu Gem v Blížencích. Je to sice jen moje hypotéza na možné vyluštění, ale i tak má právo být branná v potaz do diskuze o smyslu tohoto obrazce. Další informace o obrazci naleznete na Sutton Hall (2), Nr Rochford.

CC Gurston Ashes, 23. července 2018

Posledním obrazcem, kterým bych se v tomto vydání agrosymbolového zpravodajství chtěl zabývat, je jakýsi lichoběžník v kruhu, který se objevil u Gurston Ashes v hrabství Wiltshire 23. července 2018. Mnoho badatelů v něm vidí jakési otevřené dveře. Když jsem se díval na jeho umístění, všiml jsem si, že se nalézá na spojnici mezi nedalekou kruhovou loukou a Chiselbury, což je další z wiltshirských pravěkých hradišť z doby železné. Další informace o tomto obrazci naleznete na "Gurston Ashes, Nr Fovant".

Avšak poslední zprávu tohoto vydání agrosymbolového zpravodajství si nechám úplně na závěr. A to proto, že se občas stane, že události ohledně kruhů a obrazců v obilí doplní i další zprávy, které se netýkají přímo posledních agrosymbolů, ale souvisejí s nimi. A také bohužel nejsou vždy jen veselé. A jak jsem se dozvěděl z FB stránek předního anglického badatele a cerealoga Colina Andrewse, tak 21. července letošního roku zemřel v požehnaném věku 94 let Doug Bower. Pokud vám toto jméno nic neřekne, tak je to jeden z té proslulé dvojice důchodců "Doug a Dave", kteří se v 90. letech proslavili tím, že údajně vyráběli pomocí prkének a provázků kruhy v obilí. Byla to tehdy aféra jak hrom, která se tehdy ukázala být lichou alespoň v tom případě, že prý vyrobili všechny tehdejší obrazce. Alespoň tedy něco ukázali vyrobit před kamerou. Jenomže tím vlastně nevědomky hodně přispěli badatelům, neboť jim pomohli s určováním, jak vypadají falešné, uměle vyráběné obrazce od těch pravých vzniklých dosud neznámým způsobem. Ačkoliv tehdy mezi touto dvojicí a badateli vznikly hluboké názorové příkopy, tak i přesto se Colin Andrews na své FB stránce k němu vyjádřil velice hezky "Doufám, že se v příštím světě znovu setkáme a budeme schopni se smát mimořádným životním zkušenostem, které jsme oba zažili, a přemýšlet o mnoha věcech, které tyto kruhy změnily. První pivo bude na mě. Posílám upřímnou soustrast jeho rodině a přeji si, aby byl mír s nimi."  Přidávám se. A aby tomu nebylo málo, tak v knize Michaela Hesemanna "Záhadné kruhy v obilí" jsem nalezl informaci, která možná leckterého skeptika i záhadologa zaskočí. Ale Doug Bower se prý skutečně od mládí velice zajímal o jev UFO. A to si myslím, že právě takovýto zájem je u každého dobré hodně ocenit.

Zdroje: Hesemann M., Tóthová E.: Záhadné kruhy v obilí, Etna, Praha, 1997, dále   http://www.cropcircleconnector.com/2018/2018.html, https://www.cropcirclecenter.com, program Night vision, www.google.com/maps, wikipedia, FB Colina Andrewse, mé hypotézy

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 26.7.2018 9:13 | karma článku: 17,16 | přečteno: 458x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54 | Přečteno: 152x | Poezie a próza

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma: 7,58 | Přečteno: 231x | Poezie a próza

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39 | Přečteno: 177x | Poezie a próza

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma: 8,77 | Přečteno: 187x | Poezie a próza

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

Dnes vás hrdinové mého seriálu přivedou na málo známé posvátné místo severoamerických indiánů, které je jistě zajímavé i z hlediska záhad a archeoastronautiky. K Petroglyfům Tří řek v Novém Mexiku.

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88 | Přečteno: 202x | Poezie a próza
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Konec války připomněly stíhačky. Neotevírejme dveře zlu, apeloval Pavel

8. května 2024  8:50,  aktualizováno  11:21

Lidé si ve středu na různých místech Česka připomínají výročí konce druhé světové války. Nejvyšší...

Státy EU se shodly na podobě migračního balíčku. Češi se zdrželi

8. května 2024  10:59,  aktualizováno  11:18

Aktualizujeme Zástupci členských států Evropské unie ve středu v Bruselu potvrdili shodu na konečné podobě...

USA pozastavily dodávky zbraní Izraeli. Nechtějí dál zvyšovat počty obětí

8. května 2024  10:51

Administrativa amerického prezidenta Joe Bidena pozastavila dodávku tisíců zbraní do Izraele, a to...

Staletá tradice vzala za své. Britský pánský klub vpustí do svých řad ženy

8. května 2024  9:59

Jeden z nejstarších a nejslavnějších londýnských pánských klubů Garrick Club v úterý rozhodl, že do...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám