Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Před teroristy nás neochrání zbraně, ale zastavení migrační vlny

V tomto článku se zamýšlím nad snahou ministerstva vnitra ochránit občany naší země před terorismem prostřednictvím povýšení práva použít legálně držené zbraně k zajištění bezpečnosti Česka.

2.1.2017 se do novin dostala zpráva, týkající se plánu ministerstva vnitra povýšit právo použít legálně držené zbraně k zajištění bezpečnosti Česka. Chce tak umožnit lidem bránit se proti teroristům. Ať už se jedná o snahu získat nějaké ty hlasy před nadcházejícími volbami, obranu proti nařízením z Bruselu nebo opravdovou snahu řešit otázku terorismu, nemám velké iluze o tom, že by v důsledku těchto úprav mělo být v naší vlasti bezpečněji.

Islámský teror se totiž vyvíjí a velmi chytře reaguje na snahu západní civilizace bránit se mu. V minulosti jsme byli zvyklí zejména na sebevražedné bombové útoky. Události 21. století však ukazují, že muslimští teroristé dokáží k šíření strachu využít nejen zbraně, ale třeba i dopravní prostředky. Jak ukázal rok 2016, stačí sednout za volant nákladního auta a dostat pod kola co nejvíc bezvěrců. Nebezpečí tak číhá v podstatě na každém rohu. Dřív si terorista musel opatřit výbušninu či samopal, což v našich končinách není zrovna nejlehčí. Dnes mu stačí obstarat si nákladní auto, kterých je na ulicích víc než dost. Útočit tedy může kdokoliv a kdekoliv a je téměř nemožné ho předem odhalit.

Zkusme se tedy zamyslet, jak by se s novým zákonem situace změnila. Několik útoků se v poslední době odehrálo v klubech (Francie, Turecko). Jedná se tedy o prostory, do kterých návštěvníci nemohou legálně držené zbraně nosit. V tomto případě tedy žádná změna nenastane. To stejné platí pro klasické bombové útoky, kde se o tom, že se něco chystá, dozvíme až ve chvíli, kdy bomba exploduje. A to už je pozdě. Určité zlepšení tedy můžeme očekávat jedině u útoků dopravními prostředky, kdy přítomnost ozbrojeného občana může ukončit jízdu smrti o něco dřív. V tomto případě ale dojde pouze k redukci počtu zraněných a mrtvých, ne k zabránění útoku samotnému.

Tento zákon je tedy spíše snahou opít veřejnost rohlíkem. Dodat jim pocit bezpečí. Ukázat jim, že se staráme. Politici vykáží jistou aktivitu a na chvíli umlčí nespokojený lid, aniž by museli problém terorismu skutečně řešit. Je to jako přijít na potápějící se Titanic a rozdat cestujícím vědra na vylévání vody. Nějaké ty litry vody jistě vylít stihnou, ale do lodi pořád teče a půjde ke dnu.

Je opravdu tak těžké začít řešit příčinu tohoto problému, místo abychom se snažili bojovat s následky? Je tak těžké podívat se pravdě do očí a přiznat si, že křesťansky založená Evropa nemůže zvládnout muslimskou invazi skrývající se pod rouškou uprchlické vlny? Na západ od našich hranic se rozhodli vyzkoušet osudný multikulti experiment a nyní sklízejí jeho plody. Poučme se z jejich zkušeností a nedělejme stejnou chybu. Jistě, každý muslim není terorista a z vlastní zkušenosti vím, že jsou to většinou dobří a přátelští lidé. Riziko s nimi spojené je však příliš velké a není naší povinností jej podstupovat. Nemám nic proti pomoci opravdovým uprchlíkům jakékoliv rasy či vyznání. Dokud však nenajdeme způsob, jak odlišit uprchlíky od obyčejných ekonomických migrantů a teroristů, neměli bychom je do naší země pouštět. Čím více tu bude muslimů, tím vyšší bude riziko terorismu a nepomůže nám zbraní sebevíc.

Samotný návrh ministerstva je mi velice blízký a budu velmi rád, pokud se jej podaří prosadit. Každý občan má právo se bránit. Problém terorismu to ale nevyřeší. Proto bych touto cestou rád poprosil naše politiky a zákonodárce, aby našli odvahu a začali řešit příčiny, ne následky.

Autor: Martin Lepka | čtvrtek 5.1.2017 15:07 | karma článku: 30,82 | přečteno: 897x
  • Další články autora

Martin Lepka

Což takhle zkusit místo brutálních kampaní a nátlaku PRAVDU?

Smyslem tohoto příspěvku není propagace či odmítání očkování, je pouze reakcí na formu propagace "dobrovolného" očkování. Nabízí pohled, jak by kampaň mohla být vedena mnohem korektnějším a efektivnějším způsobem.

23.11.2021 v 7:01 | Karma: 29,64 | Přečteno: 841x | Diskuse| Společnost

Martin Lepka

Covid 2: O šest měsíců později, se sekerou 500 miliard a stále bez plánu

Druhé pokračování tragikomedie Covid právě přichází do našich kin. Hrdinové z prvního dílu se stále potýkají se stejnou výzvou, která však nabývá větších rozměrů. O napětí a nečekané zvraty nebude nouze.

22.9.2020 v 1:33 | Karma: 15,70 | Přečteno: 418x | Diskuse| Politika

Martin Lepka

Covid-19: Andyho biliónový kámoš

I negativní události mají své vítěze a to platí i o probíhající pandemii. Jedním z lidí, kteří z aktuální situace těží nejvíc, je náš (ne)milovaný premiér Andrej Babiš.

11.4.2020 v 16:05 | Karma: 24,79 | Přečteno: 936x | Diskuse| Politika

Martin Lepka

10 důvodů proč Covid-19 není úplná katastrofa

V záplavě článků o rizicích a následcích pandemie se neuškodí podívat i na její světlé stránky. Jak se říká, všechno zlé je k něčemu dobré a následujících deset příkladů je toho důkazem.

4.4.2020 v 9:03 | Karma: 44,07 | Přečteno: 9434x | Diskuse| Společnost

Martin Lepka

Kolik lidí ještě musí zemřít, aby si naši „vůdci“ připustili, že jsme ve válce s islámem?

Další lidské životy byly naprosto zbytečně zmařeny tuto středu v Londýně. Krev obětí není jen na rukou jejich vraha...

24.3.2017 v 9:25 | Karma: 39,86 | Přečteno: 1597x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

KOMENTÁŘ: Atentát na velké rudé zvíře se stal šablonou pro politické procesy

1. června 2024

Premium Před 76 lety, 27. května 1948, jen tři měsíce po komunistickém puči, byl spáchán atentát na...

Propalestinští demonstranti vtrhli do muzea v New Yorku. Zasahovala policie

1. června 2024  18:47

V pátek vtrhly stovky propalestinských demonstrantů do Brooklynského muzea v New Yorku. Nad jeho...

Starosta platil vědmu z obecního rozpočtu. Věřil, že mluví s jeho mrtvým otcem

1. června 2024  18:17

Francouzský starosta Gilles d’Ettore skončil ve vazbě poté, co naletěl vědmě oblíbené mezi tamní...

Problémovou čtvrť ovládl islám. Vrací se tam klid a ze Švédů je malá menšina

1. června 2024  18:06

Migrace a problém se začleňováním migrantů do společnosti je ve Švédsku důležitým tématem voleb do...

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2059x
Zajímám se o aktuální dění v naší společnosti a rád bych nějak přispěl svou troškou do mlýna. Dva a půl roku jsem žil v Anglii, takže jsem měl šanci poznat jinou zemi a kulturu. Díky tomu mohu porovnat, jak dané problémy řeší v jedné z nejdůležitějších zemí světa a jak je řešíme u nás doma.

Seznam rubrik