Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Před teroristy nás neochrání zbraně, ale zastavení migrační vlny

V tomto článku se zamýšlím nad snahou ministerstva vnitra ochránit občany naší země před terorismem prostřednictvím povýšení práva použít legálně držené zbraně k zajištění bezpečnosti Česka.

2.1.2017 se do novin dostala zpráva, týkající se plánu ministerstva vnitra povýšit právo použít legálně držené zbraně k zajištění bezpečnosti Česka. Chce tak umožnit lidem bránit se proti teroristům. Ať už se jedná o snahu získat nějaké ty hlasy před nadcházejícími volbami, obranu proti nařízením z Bruselu nebo opravdovou snahu řešit otázku terorismu, nemám velké iluze o tom, že by v důsledku těchto úprav mělo být v naší vlasti bezpečněji.

Islámský teror se totiž vyvíjí a velmi chytře reaguje na snahu západní civilizace bránit se mu. V minulosti jsme byli zvyklí zejména na sebevražedné bombové útoky. Události 21. století však ukazují, že muslimští teroristé dokáží k šíření strachu využít nejen zbraně, ale třeba i dopravní prostředky. Jak ukázal rok 2016, stačí sednout za volant nákladního auta a dostat pod kola co nejvíc bezvěrců. Nebezpečí tak číhá v podstatě na každém rohu. Dřív si terorista musel opatřit výbušninu či samopal, což v našich končinách není zrovna nejlehčí. Dnes mu stačí obstarat si nákladní auto, kterých je na ulicích víc než dost. Útočit tedy může kdokoliv a kdekoliv a je téměř nemožné ho předem odhalit.

Zkusme se tedy zamyslet, jak by se s novým zákonem situace změnila. Několik útoků se v poslední době odehrálo v klubech (Francie, Turecko). Jedná se tedy o prostory, do kterých návštěvníci nemohou legálně držené zbraně nosit. V tomto případě tedy žádná změna nenastane. To stejné platí pro klasické bombové útoky, kde se o tom, že se něco chystá, dozvíme až ve chvíli, kdy bomba exploduje. A to už je pozdě. Určité zlepšení tedy můžeme očekávat jedině u útoků dopravními prostředky, kdy přítomnost ozbrojeného občana může ukončit jízdu smrti o něco dřív. V tomto případě ale dojde pouze k redukci počtu zraněných a mrtvých, ne k zabránění útoku samotnému.

Tento zákon je tedy spíše snahou opít veřejnost rohlíkem. Dodat jim pocit bezpečí. Ukázat jim, že se staráme. Politici vykáží jistou aktivitu a na chvíli umlčí nespokojený lid, aniž by museli problém terorismu skutečně řešit. Je to jako přijít na potápějící se Titanic a rozdat cestujícím vědra na vylévání vody. Nějaké ty litry vody jistě vylít stihnou, ale do lodi pořád teče a půjde ke dnu.

Je opravdu tak těžké začít řešit příčinu tohoto problému, místo abychom se snažili bojovat s následky? Je tak těžké podívat se pravdě do očí a přiznat si, že křesťansky založená Evropa nemůže zvládnout muslimskou invazi skrývající se pod rouškou uprchlické vlny? Na západ od našich hranic se rozhodli vyzkoušet osudný multikulti experiment a nyní sklízejí jeho plody. Poučme se z jejich zkušeností a nedělejme stejnou chybu. Jistě, každý muslim není terorista a z vlastní zkušenosti vím, že jsou to většinou dobří a přátelští lidé. Riziko s nimi spojené je však příliš velké a není naší povinností jej podstupovat. Nemám nic proti pomoci opravdovým uprchlíkům jakékoliv rasy či vyznání. Dokud však nenajdeme způsob, jak odlišit uprchlíky od obyčejných ekonomických migrantů a teroristů, neměli bychom je do naší země pouštět. Čím více tu bude muslimů, tím vyšší bude riziko terorismu a nepomůže nám zbraní sebevíc.

Samotný návrh ministerstva je mi velice blízký a budu velmi rád, pokud se jej podaří prosadit. Každý občan má právo se bránit. Problém terorismu to ale nevyřeší. Proto bych touto cestou rád poprosil naše politiky a zákonodárce, aby našli odvahu a začali řešit příčiny, ne následky.

Autor: Martin Lepka | čtvrtek 5.1.2017 15:07 | karma článku: 30,82 | přečteno: 897x
  • Další články autora

Martin Lepka

Což takhle zkusit místo brutálních kampaní a nátlaku PRAVDU?

Smyslem tohoto příspěvku není propagace či odmítání očkování, je pouze reakcí na formu propagace "dobrovolného" očkování. Nabízí pohled, jak by kampaň mohla být vedena mnohem korektnějším a efektivnějším způsobem.

23.11.2021 v 7:01 | Karma: 29,64 | Přečteno: 841x | Diskuse| Společnost

Martin Lepka

Covid 2: O šest měsíců později, se sekerou 500 miliard a stále bez plánu

Druhé pokračování tragikomedie Covid právě přichází do našich kin. Hrdinové z prvního dílu se stále potýkají se stejnou výzvou, která však nabývá větších rozměrů. O napětí a nečekané zvraty nebude nouze.

22.9.2020 v 1:33 | Karma: 15,70 | Přečteno: 418x | Diskuse| Politika

Martin Lepka

Covid-19: Andyho biliónový kámoš

I negativní události mají své vítěze a to platí i o probíhající pandemii. Jedním z lidí, kteří z aktuální situace těží nejvíc, je náš (ne)milovaný premiér Andrej Babiš.

11.4.2020 v 16:05 | Karma: 24,79 | Přečteno: 936x | Diskuse| Politika

Martin Lepka

10 důvodů proč Covid-19 není úplná katastrofa

V záplavě článků o rizicích a následcích pandemie se neuškodí podívat i na její světlé stránky. Jak se říká, všechno zlé je k něčemu dobré a následujících deset příkladů je toho důkazem.

4.4.2020 v 9:03 | Karma: 44,07 | Přečteno: 9434x | Diskuse| Společnost

Martin Lepka

Kolik lidí ještě musí zemřít, aby si naši „vůdci“ připustili, že jsme ve válce s islámem?

Další lidské životy byly naprosto zbytečně zmařeny tuto středu v Londýně. Krev obětí není jen na rukou jejich vraha...

24.3.2017 v 9:25 | Karma: 39,86 | Přečteno: 1597x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Podporujeme kulturu nahoty. Obec na Sardinii jako první umožní nudistické sňatky

3. května 2024  7:26

Obec San Vero Milis na severu středomořského ostrova Sardinie jako první v Itálii umožní sňatky...

Demonstrace v Tbilisi pokračují. Premiér odvolal návštěvu Spojených států

3. května 2024  7:08

Gruzínská policie začala zatýkat demonstranty, kteří i ve čtvrtek pokračovali v metropoli Tbilisi v...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2059x
Zajímám se o aktuální dění v naší společnosti a rád bych nějak přispěl svou troškou do mlýna. Dva a půl roku jsem žil v Anglii, takže jsem měl šanci poznat jinou zemi a kulturu. Díky tomu mohu porovnat, jak dané problémy řeší v jedné z nejdůležitějších zemí světa a jak je řešíme u nás doma.

Seznam rubrik