Labutí píseň roku 2014 (fotoblog)

Labutě prý krásně zpívají až na konci svého života. V průběhu života jsou na rozdíl od ostatních kachen spíše nemluvné. Lidé, s výjimkou některých zvláště zpěvných národů, k jakým v dobách minulých patřili i Češi, zpívají obvykle jen po požití alkoholu, což se v našich krajích koncentruje hlavně do posledního dne v každém roce.

V dřívějších dobách labutě, tito nemluvní velcí ptáci, bílé kachny s dlouhým krkem, létávali v dřívějších, ne ještě tak vzdálených dobách, na zimu do Afriky. To teď už většina z nich nedělá a raději zůstávají bydlet v Evropě. Docela tu zdivočely a velmi se rozmnožily. Zvlášť se jim líbí v centru Prahy na Vltavě, kam se koncem prosince na nízký břeh u Hergetovy cihelny stahují místní obyvatelé i turisté se zbytky vánoček a labutě krmí.

 

Poslední den roku 2014 bylo centrum Prahy plné hostů, kteří jako každý rok přijeli do Prahy oslavovat přežití končícího roku a naději na to, že ten nový rok bude lepší. Praha je pořád nejkrásnější město Evropy, hlavně v zimě.

 

 

Pravda je, že těch turistů v Praze je na můj vkus už moc. Chápu, že se jim v mém rodném městě také líbí a já také cestuji po cizích městech, která umím ocenit. Ale často toho cestování máme moc, někdo zase nemůže jet vůbec nikam. Dneska spousta lidí cestuje (skoro) jenom proto, aby mohli dát na internet fotku sebe a...Staroměstské mostecké věže, Pražského hradu nebo třeba těch labutí, které se v Praze tak hezky množí. Dokonce už se na focení „selfie“ vyrábějí tyčky, díky kterým v obraze neruší natažená ruka. Je to teď taková móda, ale ono časem přijde zase něco jiného.

 

 

 

 

 

Tak teď tedy těch pár fotek z doby asi 12 hodin před koncem roku 2014 v Praze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lenka Pokorná | neděle 4.1.2015 18:41 | karma článku: 14,05 | přečteno: 530x
  • Další články autora

Lenka Pokorná

Separatismus

20.11.2017 v 15:15 | Karma: 12,63

Lenka Pokorná

Cikánský baron

13.8.2017 v 15:50 | Karma: 17,59

Lenka Pokorná

Neuznané státy

2.7.2017 v 17:59 | Karma: 14,61