Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Moje legendární "blondýnovská" historka

K blondýnám mám speciální vztah. Ačkoliv si myslím, že moje vlasy jsou hnědé, pouze s občasnými světlými pruhy (tedy melírované), když se mi to zrovna hodí, neváhám se nad věci povznést s výrokem: No jo, jsem blondýna.

V praxi to občas může ulehčit život. Pokud přijedu autem do servisu a něco po mě chtějí vědět, rovnou odpovídám ve stylu – tady máte klíčky a odpověď si zjistěte sám, to víte, blondýna. Možná po té nálepce prostě sahám, když si zrovna nechci namáhat hlavu a řešení situace mám chuť hodit na někoho jiného. Pak mi nevadí to použít, ale obecně se této nálepce bráním, protože JÁ MÁM HNĚDÉ VLASY :).

Sem tam se mi ovšem podaří něco, co přesahuje běžný rámec blbosti, jinak to asi říci nejde. Touto historkou zaručeně bavím už několik let, odehrála se v roce 2009, kdy jsem rekonstruovala malou kuchyň.

Bydlela jsem sama a s každým nesmyslem spojeným s rekonstrukcí obtěžovala tátu. Na řadu přišla tehdy kuchyň. Než jsem se vypravila do kuchyňského studia, abychom tam dali dohromady nějakou sestavu, bylo potřeba kuchyň samozřejmě změřit. Respektivě změřit prázdný prostor, kam následně umístíme kuchyň. V tehdy poloprázdném bytě se věci jako metr nebo jiné podobně užitečné věci nevyskytovaly. Chvíli jsem si hrála s myšlenkou, že zdvihnu telefon a zavolám zase tátovi, ale pak jsem si řekla, že tohle je moc velká pitomost, abych ho kvůli tomu hnala přes celou Prahu. Dneska si říkám, že nejjednodušší by asi bylo zazvonit u sousedů. Nicméně na Praze je šílené to, že své sousedy nemusíte vůbec znát. Tedy je vám pak i těžko zazvonit na něčí dveře s prosbou o půjčení metru či soli nebo jiné věci, která zrovna jako na potvoru došla.

"Jsem velká holka, tohle zvládnu sama," řekla jsem si tenkrát. Ale jak? Zhodnotila jsem veškeré pomůcky, jež byly aktuálně k dispozici a nakonec zvítězil jako pomocník papír A4. Papír má přeci svůj standardní rozměr a lze jej tím pádem využít k měření. Podotýkám, že šlo o naprosto měkký papír vytržený z bloku. Dle svého nejlepšího svědomí jsem „odpapírovala“ mezeru vytyčenou pro kuchyň. Už si nepamatuji přesné číslo, ale řekněme, že mi vyšlo 9,5 x A4. Potom jsem neohroženě na internetu našla rozměry A4 a vynásobila. S výsledkem jsem se vydala druhý den do kuchyňského studia, kde jsme celkem bez problémů poskládali sestavu do vyměřeného rozměru. Když na to vzpomínám, pamatuji si na bleskovou myšlenku, že jsem si tenkrát říkala, jak to ještě pro jistotu přeměřím, až se dostanu k pořádnému metru. Abyste mi rozuměli, já jsem ten papír prostě jen otáčela, nešlo o nějaké precizní odměřování s tužkou v ruce. Samozřejmě na řádné přeměřování už nedošlo.

Vše jsme objednali a za pár týdnů byla dodávka a montáž. Když jsem viděla zabalené díly vyskládané na podlaze, napadlo mě poprosit montéry, zda by pro jistotu ještě prostor nepřeměřili, než začnou vybalovat. „Přeci jen si nejsem jistá, zda jsem to přesně změřila.“ Upřímně, když jsem tohle říkala, pevně jsem doufala, že mám zbytečné obavy. O to větší bylo moje překvapení, protože rozdíl dělal plných 10 cm. Prostor pro kuchyň byl o celých 10 cm menší než dovezená sestava. Oba pánové se mě logicky ptali, jak jsem došla k tomu špatnému rozměru. Potom se upřímně zasmáli a doporučili mi zavolat zpátky do studia, zda by to šlo všechno naskladnit zpět, tedy nerozbalené vrátit a udělat novou sestavu se správným rozměrem. Při další návštěvě mě ve studiu vítali s úsměvem od ucha k uchu, bylo mi tedy jasné, že montéři si historku nenechali pro sebe. Nic jiného bych ani nečekala.

Situace byla řešitelná, doplatila jsem navíc nějakých 1500 Kč a kuchyň byla brzy hotová. Po tom všem jsem měla potřebu se o historku s někým podělit a první byl můj táta. Myslela jsem si, že ho prostě pobavím. Opak byl pravdou, dostala jsem úplně normálně vynadáno, že to není možné, že toto má být jeho dcera. Vlastně mě teď napadá, že jsem se z toho nepoučila, pořádný metr doma nemám ani dnes :)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Čenščáková | úterý 14.5.2013 11:00 | karma článku: 15,41 | přečteno: 929x
  • Další články autora

Lenka Čenščáková

Nevím, kým jsem a kam patřím

Někdo ví od dětství, co bude jednou dělat. Někdo jiný neví vůbec a to může být trochu problém. Bohužel patřím do té druhé skupiny.

31.12.2023 v 9:58 | Karma: 13,66 | Přečteno: 328x | Diskuse| Osobní

Lenka Čenščáková

Terapie psaním 1

Proč nezkusit něco, co údajně funguje. Tenhle článek je moje vzpomínka na prostředí, ze kterého pocházím, do jaké situace jsem se narodila. Zároveň je to pokus vypsat ze sebe určitou marnost, kterou okolo toho všeho stále cítím.

7.12.2022 v 18:08 | Karma: 14,05 | Přečteno: 374x | Diskuse| Osobní

Lenka Čenščáková

S prádlem do prádelny?

Moje první zkušenost s veřejnou prádelnou nedaleko našeho bydliště v Nuslích. Dlouho jsem se bránila, ale nakonec jsem prostě musela jít :).

28.4.2019 v 9:35 | Karma: 18,71 | Přečteno: 1041x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Lenka Čenščáková

Rehabilitace? Jedině Beroun!

Koncem léta jsem pobývala 3 týdny v Rehabilitační nemocnici v Berouně po operaci bederní páteře. Jestliže máte nějaké potíže (nejen) s pohybovým ústrojím, rozhodně doporučuji RNB vyzkoušet.

11.11.2018 v 22:22 | Karma: 18,66 | Přečteno: 5748x | Diskuse| Osobní

Lenka Čenščáková

Život přistěhovalce do Nuslí

Nusle mají mnoho podob a žijeme tu s rodinou příliš krátce na to, abychom je zcela objevili. Co se však přehlédnout nedá, jsou bezohlední majitelé psů, kteří vytvářejí temný a smradlavý obraz této čtvrti.

20.9.2018 v 14:14 | Karma: 22,30 | Přečteno: 1081x | Diskuse| Praha a střední Čechy
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Bidenova administrativa má nový balík zbraní pro Izrael, vyjde na miliardu dolarů

15. května 2024  6:22

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena pokročila v přípravách balíku zbraní a munice pro...

Vláda má jednat o programu návratu části uprchlíků před válkou na Ukrajinu

15. května 2024  5:45

Program pomoci při návratu uprchlíků na Ukrajinu má na programu vláda. Platná podoba lex Ukrajina...

Ženě vybuchla ve vagině petarda, málem zemřela. Před soudem stane její manžel

15. května 2024  5:10

Před soud předstoupí Ukrajinec, který podle obžaloby loni v září v Kožlanech na Plzeňsku vážně...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1417x
Žena vodnář se všemi klady i zápory, které k tomuto znamení patří.

Seznam rubrik