Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bídný život?

Můj kolega v práci je fajn chlap. Někdy moc mluví a přehání, ale s čistým svědomím mohu říci, že je to někdo, s kým je radost pracovat. Alespoň já jsem si to vždycky myslela. Pokaždé pomůže, když je to v jeho s

Kamarádi si mají pomáhat. On mi už kolikrát pomohl a snad i já jemu. Vypadá to, že nyní by potřeboval pomoci víc, ale nevím, zda je to vůbec možné. Co si představíte pod pojmem bídný život? Nejdříve to začalo jako legrace. Sám začal říkat, že má bídný život a že ho nic nebaví, že nemá proč se stále o něco snažit. Abych to trochu vysvětlila, když po 10 letech požádáte přítelkyni o ruku a ona na to řekne, že s vámi nechce být, určitě to s člověkem zamává. Vy s ní chcete rodinu, ona nechce vás. Proč? To chápe asi jen ona. Pak se oklepete a řeknete si, fajn, teď si budu užívat svobodného nezávazného života. Jenže vás to nebaví. Nechcete nikoho na jednu noc, chcete někoho do života, někoho s kým můžete všechno sdílet, založit rodinu. Dobře, máte v tom jasno. Ale, kde vzít a nekrást??

Asi mi dáte za pravdu, že seznámit se v dnešní době může být trošku problém. Pokud je vám okolo třiceti, chodíte do práce, máte svoje koníčky, všechno šlape, ale pohybujete se stále ve stejné skupině lidí. Chvíli se rozhlížíte všude možně kolem sebe. Marně. Kde je chyba? Za sebe můžu říct, že je to atraktivní kluk. Dobře vypadá, dbá o sebe (ale není to takový ten přehnaný šampónek z časopisu), hraje volejbal, běhá, jezdí na kole a práce se nebojí. Někdy mi připadá, že na cokoliv se zeptám, tak to buď umí sám, nebo je schopný to nějak zařídit. Ideální, řeknete si. Ale zase jsme u toho, kde se seznámit. Když od něj dostávám tuhle otázku, krčím rameny. Moje kamarádky jsou všechny buď vdané, případně ve vztahu. Evidentně nikdo netouží být sám. Chodit na diskotéky nebo do baru mi připadá trochu prkenné a nejisté. Najít si nové koníčky, aby byl člověk ve styku s novým okruhem lidí, možná. Což ale znamená tak trochu uměle vytvořit ve svém životě prostor pro něco nového a ubrat někde jinde, aby na to byl čas. Psa si kvůli seznamování asi taky kupovat nebudete. Seznamka? Diskutabilní téma. Někdo na ni nedá dopustit, někdo ji nesnáší, někdo připouští, že by mohla zafungovat. Chápu, že risk je to veliký. V té obrovské hromadě zaregistrovaných lidí nutně musí být někteří, co nehledají stejnou věc jako vy. Sama jsem tam nějakou dobu působila, úchylných nabídek všeho druhu jsem tedy dostala dost, spousta kluků se mi typově vůbec nelíbila, a když už jsem zkusila nějaké rande, většinou to byl děsný průšvih. O to hůř, pokud nemáte připravenou strategii případného ústupu a domluvíte se na páteční večer (hodně velká začátečnická chyba :)). To se pak těžko utíká domů. Na druhou stranu potkala jsem tak i někoho, kdo se mi líbil. To, že to nebylo oboustranné, je věc druhá. Připadá mi, že jsme tak trochu lapeni tou dnešní dobou, máme na všechno málo času a internet je dostupný prostředek pro všechny. Jasně, jak už jsem říkala, musí tam být hodně lidí, kteří chtějí něco jiného než já. Ale také spousta lidí, kteří mohou chtít to samé a možná to i ze stejných důvodů nenacházejí. Tak proč to nezkusit? Asi lepší varianta, než seznamku rovnou odsuzovat.

Vlastně mě to trochu štve, když se pak začne litovat, že nikoho nemá a nikdy nenajde. Že má bídný život a co s tím. Bídný život si představuji jinak. Kdybych to měla popsat, bude z toho další článek. Vidím to tak, že bídný život nemá někdo, kdo je fajn chlap, má práci, která ho baví a dává mu možnost se v životě až tak neomezovat, má spoustu koníčků, kamarádů,….  Já vím, že tady je každá rada drahá. Ráda bych mu nějak pomohla, každopádně mám pocit, že hlavní je neztrácet naději a být v klidu. Člověk ten svůj přístav nakonec najde. Svoje dlouhé hledání jsem si taky „užila“ a za tu dobu mi bylo všelijak. Vím, jak se můžu člověk cítit sám a jak je těžké se v tom neutopit. Někdy mám prostě chuť mu říct: „Užívej si možnosti, které máš, užívej si života plnými doušky, vykašli se na hledání a sebelitování. Až budeš spokojený sám se sebou, budou i ostatní spokojení s tebou a tvoje žena si tě nakonec najde!“

 Hlavně nad sebou nikdy nelámejte hůl! Tohle není bídný život, tohle je jen čekání na tu pravou nebo pravého. Tak se psychicky nachystejte, protože potkat se můžete třeba zítra ve frontě u pokladny.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Čenščáková | středa 15.5.2013 13:29 | karma článku: 15,54 | přečteno: 1253x
  • Další články autora

Lenka Čenščáková

Nevím, kým jsem a kam patřím

Někdo ví od dětství, co bude jednou dělat. Někdo jiný neví vůbec a to může být trochu problém. Bohužel patřím do té druhé skupiny.

31.12.2023 v 9:58 | Karma: 13,66 | Přečteno: 328x | Diskuse| Osobní

Lenka Čenščáková

Terapie psaním 1

Proč nezkusit něco, co údajně funguje. Tenhle článek je moje vzpomínka na prostředí, ze kterého pocházím, do jaké situace jsem se narodila. Zároveň je to pokus vypsat ze sebe určitou marnost, kterou okolo toho všeho stále cítím.

7.12.2022 v 18:08 | Karma: 14,05 | Přečteno: 374x | Diskuse| Osobní

Lenka Čenščáková

S prádlem do prádelny?

Moje první zkušenost s veřejnou prádelnou nedaleko našeho bydliště v Nuslích. Dlouho jsem se bránila, ale nakonec jsem prostě musela jít :).

28.4.2019 v 9:35 | Karma: 18,71 | Přečteno: 1041x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Lenka Čenščáková

Rehabilitace? Jedině Beroun!

Koncem léta jsem pobývala 3 týdny v Rehabilitační nemocnici v Berouně po operaci bederní páteře. Jestliže máte nějaké potíže (nejen) s pohybovým ústrojím, rozhodně doporučuji RNB vyzkoušet.

11.11.2018 v 22:22 | Karma: 18,66 | Přečteno: 5748x | Diskuse| Osobní

Lenka Čenščáková

Život přistěhovalce do Nuslí

Nusle mají mnoho podob a žijeme tu s rodinou příliš krátce na to, abychom je zcela objevili. Co se však přehlédnout nedá, jsou bezohlední majitelé psů, kteří vytvářejí temný a smradlavý obraz této čtvrti.

20.9.2018 v 14:14 | Karma: 22,30 | Přečteno: 1081x | Diskuse| Praha a střední Čechy
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Bidenova administrativa má nový balík zbraní pro Izrael, vyjde na miliardu dolarů

15. května 2024  6:22

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena pokročila v přípravách balíku zbraní a munice pro...

Vláda má jednat o programu návratu části uprchlíků před válkou na Ukrajinu

15. května 2024  5:45

Program pomoci při návratu uprchlíků na Ukrajinu má na programu vláda. Platná podoba lex Ukrajina...

Ženě vybuchla ve vagině petarda, málem zemřela. Před soudem stane její manžel

15. května 2024  5:10

Před soud předstoupí Ukrajinec, který podle obžaloby loni v září v Kožlanech na Plzeňsku vážně...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1417x
Žena vodnář se všemi klady i zápory, které k tomuto znamení patří.

Seznam rubrik