Krátký vzkaz P. Kulovi, diskutujícím bloggerům i adminům

Přečetla jsem článek "A podle čeho vybírají admini články na titulku?" P. Kuly ještě než se ocitl v Hyde parku a prošla si diskusi bloggerů. Samozřejmě jsem si všimla, že tolik diskutovaný pan Hrebenár se jí neúčastnil, stejně jako zmiňovaní admini. Mám teď trochu času, protože čekám na techniky, kteří nám přijdou zaměřit sítě do oken a beru tohle jako malou výzvu nebo soukromé cvičení, kdo máte chuť, zúčastněte se.

V první řadě bychom si všichni měli osvěžit pamět a připomenout si, že se nacházíme na blogu idnes, a co to pro nás znamená:

Zaprvé, že jde o blog soukromý, takže v první řadě platí to, co řekl šéf. Tohle pravidlo číslo jedna se naučí každy, kdo pracoval v soukromé společnosti déle než zkušební dobu.

Zadruhé, je důležité vědět, co člověk dělá, ale především proč to dělá. Obrázek o obsahu článku si uděláte během minuty, zjistit, proč to bylo napsáno/publikováno/smazáno trvá obvykle o něco déle. Co dělá admin/šéf adminů a proč to dělá, je začátkem nebe na blogu.

Zatřetí, existuje poměrně hodně blogů, ale idnes patří bezesporu k nejčtenějším. Pokud budu šéfem idnes, nebude mě zajímat, jestli je admin hodný na bloggery, ale jestli je blog na předním místě. A budu-li admin, který chce být adminem déle než zkušební dobu (viz zaprvé), první, co udělám, půjdu na oběd s dalšími dvěma kolegy a postarám se, aby na blogu bylo sakra rušno. Nezabere-li akce "Napište nám o hov...", ve které mají všichni komentovat svoje zkušenosti se psími výkaly, domluvím s kolegy roztleskávačku pro průměrného bloggera a zbytek nechám na bloggerech, protože jsou jen dvě možnosti - buď se chytnou a sežerou ho nebo ne. Důležitý je počet kliků.

Začtvrté, vždycky se dá z blogu odejít. Jenže není to jednoduché. Je to jako hra, ve které už máte svoji postavu, svoje finty a zlaťáky, kámoše, body a šrámy. Blog je jako druhý život. Něco napsat není jako něco vyrobit, jsou to jen slova, můžete o nich diskutovat, tvrdit, že jste to myslel takhle nebo jinak, není to bota, kterou prostě někdo obuje a řekne: hele, nemá to podrážku, nejde v tom chodit.

Zapáté, opustit blog je bolestivá záležitost, po které budete muset řešit problém "kam s ním" jen vy, ne ti druzí, kteří zůstali a hrají dál, a to právě z důvodů uvedených o odstavec výš. I kdybyste byli tak dobří a nezůstalo jen u planého tlachu, tak založíte blog, o kterém možná určitou dobu uslyšíme, ale za rok už pravděpodobně ne. Neustálá kritika jednoho tématu je nudná a přestože může jít o oprávněnou kritiku, postupně ztrácí sledovanost a tím i důležitost.

Takových prvních pět "Za" by se mohlo pro začátek hodit. Vyjasnění pozice je dobré tam, kde si chceme být jistí, že nám neuklouznou boty.

Co se dá dělat dál? Dá se založit nový fun club "Nemám rád.." a umístit si tuto značku třeba na profil idnes a tak vyjádřit svůj nesouhlas. Dá se psát na idnes s takovou razancí, že se z Hyde parku stane prioritní část blogu s nejčtenější sledovaností a dokonce se dá (s určitým přeháněním) pomýšlet i na to, že v Hyde parku bude jednou opravdu super koutek (Hyde park v Hyde parku?), který bude jen váš...

Opravdový profík, a to bude možná jeden z tisíce bloggerů, si přečte body jedna až pět, sedne k netu a při nejbližší příležitosti se nechá v idnes zaměstnat. Projede strukturou firmy od A až třeba po ..., ale až bude sedět na židli takového Admina, co myslíte, že ho bude nejvíc zajímat? No, příručka "Jak být hodný na bloggery" to asi nebude.

Tolik já při čekání na techniky. Pokud chcete kvalitní blog, kritika očividně průměrných prací je zbytečná, protože úroveň takových prací je opravdu očividná. Kvalitní blog potřebuje kvalitní práce.

Pokud chcete spravedlivější blog, jako stálí čtenáři nečtěte z vašeho pohledu nekvalitní autory. Nečíst znamená neklikat. Pokud nesouhlasíte s postupem adminů, hurá do Hyde parku nebo rovnou na admin židli?

Důležité je mít jasno. Co chci? Co dokážu změnit? Jak to udělat?

Jestli tohle jednoduché "Přečetla jsem článek..." ze mě vypadlo během čekání na dva opozdilce, jsem pevně přesvědčená, že ten NEJ- blogger mezi adminy už dávno sedí :).

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kateřina Lavrjuk | úterý 11.10.2011 12:44 | karma článku: 10,40 | přečteno: 1301x
  • Další články autora

Kateřina Lavrjuk

Golfové brikule

Byl večer, slunce zapadlo za poslední kopec a my se vraceli z golfu. Plácání holí, jak to kdysi můj syn označil, se mi stalo osudným. Kdybych kdysi kdesi nekývla na pozvání "prostě to jet zkusit", všechno by bylo - nejspíš - trochu jinak. Jako obvykle za to mohli kolegové z práce. Když jezdíte denně sedmdesát kilometrů do práce a zpátky, nepobýváte na mnoha dalších místech, než v autobuse, v práci nebo doma... A že to, co se má stát, se stane, kdybyste z práce domů jezdili potrubní poštou, na to vemte jed.

19.12.2013 v 7:10 | Karma: 13,39 | Přečteno: 459x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Lavrjuk

Dětem k vánocům...3

Tak... a tady je ta poslední. Prosím přečtěte si můj článek "Dětem k vánocům...", první díl. Pokusila jsem se vysvětlit, odkud pohádky jsou a pro koho. Mámy a tátové, hodně štěstí, úspěchů, radosti a sil - ať se vám daří :)))

14.12.2013 v 11:12 | Karma: 3,81 | Přečteno: 209x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Lavrjuk

Dětem k vánocům...2

Posílám do světa druhou pohádku... Pro ty z vás, kteří netušíte, oč běží, mám jediné doporučení - hledejte můj první článek "Dětem k vánocům...". Hodně štěstí, bavte se a užívejte si společně dětství vašich ratolestí, ty roky utečou, jako voda horským potokem...

10.12.2013 v 11:08 | Karma: 6,51 | Přečteno: 249x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Lavrjuk

Dětem k vánocům...

Blížící se vánoce dělají nejednomu vrásku na čele - co těm dětem... Je to už pěkných pár let, kdy jsem opravdu neřešila co nakoupím, protože nebylo téměř za co. Z té doby, kdy člověk spal pár hodin denně, si výrazně pamatuji každovečerní dilema, kdy se děti dožadovaly pohádky na dobrou noc, ovšem téměř všechny byly k nepoužití - totiž příliš dlouhé. A tak jsem začala pohádky vymýšlet, aby ta banda dala pokoj a já přitom neryla nosem v knížce, když jsem potřebovala včas spát:)

2.12.2013 v 23:36 | Karma: 8,51 | Přečteno: 437x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Lavrjuk

Jak se zbláznit....do kocoura

Je spoustu věcí, které můžeme dělat, aniž bychom si vůbec uvědomili zázrak tvoření. Někdo vaří, jen tak, doma, aniž by tušil, že je vynikajícím kuchařem. Pak jednou, dvakrát uvaří kamarádům večeři, a časem přijde na to, že je jakoby ponořený do všech těch vůní a ani neví, jak mu uběhl čas. Někdo opravuje auta, nadává a sakruje, dokud tu mrchu závadu nevytáhne na světlo Boží a nesrovná ji tak, aby zase šlapala jako hodinky. Každý z nás, bez vyjímky, něco dělá právě takhle. Ponořený do věci, nevnímá čas, dokud se nepostaví s vítězným "MÁM TO!".

18.11.2013 v 22:19 | Karma: 9,06 | Přečteno: 560x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Přispěli straníci i známí miliardáři. Kdo dává politikům peníze na kampaň

16. května 2024

Premium Eurovolby se blíží a na sítích, v ulicích i debatách právě vrcholí boj o hlasy voličů. MF DNES se...

Honzu jsem neschovával, říká o partnerovi ředitel ČT Jan Souček

16. května 2024

Je brněnský patriot, ale když se stal generálním ředitelem České televize, musel se Jan Souček (49)...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Mluvit se bude o jednotě i Ukrajině. Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu

15. května 2024  22:42

Ruský prezident Vladimir Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu. Sejde se mimo jiné se svým...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1253x
Pracující máma a cestovatelka, cizinec ve vlastní zemi, kterému se cizina domovem stát nestihla.