Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Komerční banka si myslí, že jsou mladí lidé hloupí pitomci?

„Užij si první bankovní styk – zařiď si studentské konto a budeš hotová“. A pokud jste kluk, můžete být klidně i hotový. „Už jsi? Já už budu! Jen co si účet založím...“ Dívka i chlapec na reklamní fotografii ke studentskému účtu od KB už „jsou celí hotoví“ a mohou si sborově zazpívat „už je to uděláno, už je to hotovo...“ Tak přiblble působí reklamní kampaň KB, která má nalákat mladé lidi ve věku od 15 do 25 let k založení studentského konta...

Jak nechutná a trapná může být reklama z per /či pér?/ kreativců z reklamní agentury je až udivující. Navzdory tomu, že si za své služby jistě účtují statisíce, vymyslí nápad, který nemá žádný reálný význam ani neobsahuje smysluplné sdělení, a jeho jedinou pomyslnou přidanou hodnotou je ubohost, stupidita a nechutnost. Možná by někdo mohl namítnout, že pro současnou dobu plnou sexu a násilí se velmi dobře hodí nechutné reklamy a nejspíš bude mít i částečně pravdu. Mně osobně se však podobné sexisticky-úchylno-debilní reklamy nelíbí. A jsem hluboce přesvědčený o tom, že to nemůže na mladé lidi fungovat. Nebo si zástupci KB myslí, že jsou mladí lidé hloupí pitomci?

Kromě toho, že se mi reklama nelíbí, jsem totiž velice překvapený také tím, že je v době finanční krize někdo z bankovního sektoru ochotný za takovou reklamu zaplatit, protože z mého pohledu nemůže vyvolat pro banku naprosto žádnou pozitivní či žádoucí reakci, tím méně pak fronty lidí u přepážek na založení studentského účtu. Není divu, že jsou pak poplatky za vedení účtu a transakce tak vysoké, když banka tímto způsobem utrácí své peníze. Dobře chápu, že dnešní reklamy se snaží překvapit, zaskočit, šokovat a rozumím tomu, že i negativní či rozporuplná reklamní kampaň může splnit svůj účel. Bude-li se hodně mluvit o reklamě se sexuálním podtextem, bude se tím pádem také mluvit o produktu, pro nějž byla vyrobena. Což ovšem neznamená, že se bude produkt také dobře prodávat. Navíc jsem přesvědčený o tom, že co je moc, to je příliš, a v případě této reklamy byly hranice vkusu překročeny maximálně.

Troufám si říct, že ani mladí lidé ve věku okolo 15 let, s nimiž třeba puberta zatím pořád hází, to nemají v hlavně tak málo srovnané, aby jim představa, že se uspokojí při zakládání skvělého studentského účtu, připadala smysluplná, vtipná, natož cool. Co by pak na takovou reklamu řekli lidé ve věku 20 až 25 let, tedy studenti vysokých škol, kteří si mohou tento účet také založit? Komerční banka touto reklamou z mého pohledu klesla na pomyslné bahnité a smrduté dno kanálu, ještě mnohem níže, než prodejná děva. Doufám, že KB půjde s touto reklamou do takových finančních ztrát, že si napříště rozmyslí objednávat podobně nechutné a nesmyslné marketingové tahy, kterými riskuje ztrátu prestiže svého jména. Nebo se snad management banky rozhodl dobrovolně působit jako sebranka přihlouplých nažehlených kravaťáků?

Já osobně mít v současné době účet u KB, tak jdu a z pouhého principu, jako projev nesouhlasu, ho zruším. A svým dětem rozhodně studentský účet u KB nikdy nezaložím, i kdyby patřil mezi ty nejvýhodnější. Takže při nejmenším jednoho potenciálního klienta KB ve mně ztratila. A možná je nás takových více?!?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Kysilko | středa 14.9.2011 11:21 | karma článku: 25,50 | přečteno: 2747x
  • Další články autora

Jaroslav Kysilko

Pomáhat a chránit znamená stát a koukat?

Každé ráno všedního dne chodím s mými malými dětmi do školy, a protože mám děti tři, je to už pěkná řádka let, co pravidelně během školního roku chodíme stále stejnou cestou, vždy kolem času 7:30.

4.5.2022 v 9:39 | Karma: 32,35 | Přečteno: 1366x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Jaroslav Kysilko

Jako jízda na horské dráze

V přímém přenosu právě na kanále jedna ve formátu HD vysílají...moje střeva. Téměř rychlostí světla proniká endoskop naprosto neomylně mými útrobami a zarazí se až po 90 centimetrech, když jen jedním očkem nakoukne...

10.12.2021 v 8:08 | Karma: 39,38 | Přečteno: 8107x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Kysilko

První vytýkací dopis pro premiéra Babiše od občana České republiky

S ohledem na neutěšený vývoj situace v České republice v mnoha oblastech veřejného zájmu jsem nucen vám tímto jako řadový občan adresovat první otevřený vytýkací dopis.

3.4.2021 v 13:13 | Karma: 47,37 | Přečteno: 13483x | Diskuse| Občanské aktivity

Jaroslav Kysilko

Kde je OLAF ?

OLAF se ztratil. Každé malé dítě ví, že OLAF je malý sněhulák z animované pohádky FROZEN. Sněhulák, kterého kouzlem stvořila princezna Elsa a který se tu a tam rozpadne na hlavičku, mrkvový nos, ručičky z klacíků a kulaté tělíčko.

21.12.2017 v 12:44 | Karma: 29,43 | Přečteno: 2305x | Diskuse| Politika

Jaroslav Kysilko

500: Oslava na Hradě

V pátek se uskutečnila na Pražském hradě oslava padesátých narozenin Martina Nejedlého, poradce současného prezidenta ČR Miloše Zemana. Zúčastnilo se jí 500 pozvaných hostů z řad přátel a kamarádů oslavence...

27.6.2016 v 7:07 | Karma: 22,04 | Přečteno: 680x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Vláda má jednat o pomoci ovocnářům, jimž způsobily mrazy milionové škody

7. května 2024  5:34

Vláda má v úterý jednat o pomoci ovocnářům, kterým zničily úrodu jarní mrazy. Program na řešení...

Soud rozhodne o kastracích pro změnu pohlaví, Piráti s tím v koalici neuspěli

7. května 2024

Ústavní soud oznámí, zda operace zůstane podmínkou pro úřední změnu pohlaví. Česko je jedna z...

Místo Česka Rwanda? Nejasný osud ilegálních migrantů do Evropské unie

7. května 2024

Migračním paktem jsme udělali důležitý krok k řešení ilegální migrace, ale je potřeba pokračovat....

„Žiju jen z humanitární pomoci.“ Válka vehnala do bídy miliony Ukrajinců

7. května 2024

Premium Kdo se měl před válkou špatně, ten se po dvou letech jejího trvání má ještě hůř. Důsledkem...

  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...