Z PECE DOLŮ úvod

v úvodu Vám předkládám  stručné objasnění toho, jak se svět náhle ocitl v tak hluboké energetické a potravinové krizi.

Úvod 

   Děj této knihy se odehrává v blízké budoucnosti.Globální oteplování došlo do stádia, kdy vlivem sucha, neúrody lidé začali umírat hladem po milionech. 

    Všechny státy světa se až nyní dohodly, že radikálně omezí těžbu a spotřebu fosilních paliv. Na zastavení těžby měli s okamžitou platností dohlížet mezinárodní pozorovatelé.  

    Radikální ozdravný proces tak mohl konečně začít. Toto opatření však mělo dalekosáhlý dopad na většinu lidí a jejich životní úroveň. 

    Pokud si, ale myslíte, že se to nemůže stát, tak bych si nebyl tak jistý. Nedávno jsem na internetu četl studii, ve které vědci varují před vzrůstem teploty planety o dva stupně. V jejím důsledkupřijdeodhadem o život jedna až tři miliardy lidí. 

   Netuším kolik lidí bude muset zemřít, aby se vlády celého světa dohodly na tomto kroku. Pro náš příběh to není až tak důležité. Rozhodující je, že k tomu nakonec dojde. 

   Vzhledem k tomu, že člověk je tvor přizpůsobivý, to zas až taková tragédie nebude. V této situaci velmi pomohlo stále rozšířenější využívání obnovitelných zdrojů. 

    Po několika měsících, kdy přídělové zásobování potravinami ve městech bylo stále obtížnější, vláda rozhodla o evakuaci na venkov. Lidé zde měli pomoci hlavně zachránit novou úrodu v boji proti suchu. 

     Tato kniha si vzala za cíl provést Vás spolu s hlavními hrdiny touto možná nepříliš vzdálenou apokalypsou, ale hlavně nabízí řešení.  

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                  1 

 

                                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milan Kyrych | úterý 24.10.2023 14:03 | karma článku: 2,74 | přečteno: 59x
  • Další články autora

Milan Kyrych

Z pece dolů 8

3.3.2023 v 17:46 | Karma: 4,56

Milan Kyrych

Z pece dolů7

3.3.2023 v 16:26 | Karma: 3,24

Milan Kyrych

Z pece dolů 6

28.2.2023 v 9:44 | Karma: 6,54

Milan Kyrych

Z pece dolů 5

24.2.2023 v 12:19 | Karma: 9,02

Milan Kyrych

Z pece dolů 4

20.2.2023 v 10:54 | Karma: 4,32