Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vítězný postoj

Postoj, přesvědčení, hodnoty? Slova, pro které těžce v dnešní době hledáme důkazy existence. Přesto právě tyto slova tvořily dějiny, zapsali se do mýtů, bájí a měnili svět. A kde jsou teď?

Víte strašně nerad se tlačím do psaní článku jen pro to, abych něco napsal. Je to taková moje vlastní hodnota. Psát jen pokud mám co předat. A hlavně pokud mám chuť to předat. Koncem května jsem strávil týden na dovolené, kde jsem měl možnost filosofovat ve své hlavě, jak já rád dělám. Byla to první týdenní dovolená po pěti letech dobrovolného workoholismu. Člověk má čas přemítat myšlenky, inspirovat se maličkostmi a odprostit se od běžného městského ruchu. Dokáže si potom představit žít i na malinkatém ostrůvku s pár lidmi. Akorát by mi chybělo to tvoření. Něco budovat.

 

V dnešní době, ale mám pocit, že lidé chtějí spíše ničit. Ničit hodnoty, ničit vztahy, majetek. Mají totiž zničené či snížené přesvědčení o tom, že je důlžité tvořit  a právě udržovat ty správné hodnoty. Mají postoj oběti. Toho člověka, který za nič nemůže , není za nic zodpovědný a za vše mohou ostatní. Nechtěl jsem se pouštět do tématu imigrantů, kterých je teď plný internet. Ano jsou to lidé a mají právo žít, ale nemají právo demolovat. Také měli ten postoj, že si dlouho nechali kydat hnůj na hlavu a až přišel někdo jiný a rozpatlal ten hnůj všude okolo, tak oni ho uklízet nechtějí. Tudíž utíkají od problému a problém je dostihne v jiné zemi, protože problémem  a problémoví se stávají oni sami. Bohužel mají opravdu špatný postoj. Ano říká se mi to snadno z poza elektrifikované domácnosti a pohodlné židle, ale je to k zamyšlení, zda si mají dát do pořádku svoji zemi sami, nebo od toho utéct, ne? Středověká a následně osvícená evropa se taky nevybudovala ze dne na den. Chtělo to víru vizi a hlavně akci.

A zde se dostáváme k jádru věci, co je to vítězný postoj.  Postoj = názor nebo připravenost k činu ve vztahu s určitým problémem nebo volbou. Je to uvědomění toho, že já jsem zodpovědný za vytváření mého života dle mých kroků, činů, myšlenek. Jsem zodpovědný za svůj prostor a mé prostředí. Není to můj šéf, moji kolegové, rodiče, kamarádi, ale já jsem svého štěstí strůjcem. Vždy je důležité jít s tímto postojem nebo přesvědčením životem. Sám jsem udělal spoustu uvědomělých i riskantních rozhodnutí, ale věděl jsem, že mě to posune minimálně zkušenostmi dál, proto jsem schopen teď psát i tento blog a chtělo to ze začátku velké odhodlání. Sdílet mé myšlenky veřejně. Ale člověk si na to navykne a přijde mu to již přirozené. Dítě prvně také nemůže chodit ani mluvit a přitom to je pro dospělého člověka natolik přirozené. Kdy jste naposledy udělali něco navíc? Co se Vám nechtělo, ale za co jste byli potom vděční? Kdy jste se odhodlali udělat krok do neznáma, ale byl to ten šťasný krok? Věřte svému přesvědčení, své intuici a dovede Vás tam, kde jste si mysleli, že jen tak nedojdete. A pokud by jste chtěli s tímto pomoci existuje spousta inspiračních lidí a motivační kurzů. Nejen ty moje. I když by mě to potěšilo vidět Vás 30.6. v 17:00 v ImpactHubu v Brně. Jděte tam, kam Vás to táhne. Protože jen Vy víte proč. A to je ten Vítězný postoj. Nenechat se odradit za žádnou cenu! Je to Váš život. ;)

Autor: Michal Kuzněcov | středa 17.6.2015 8:08 | karma článku: 6,68 | přečteno: 298x
  • Další články autora

Michal Kuzněcov

Konference Glorious 2016

- pořádali studenti ze spolku Business Academy pod vedením mladého vizionáře Ondřeje Práška. Tato akce předčila všechny podobné tohoto druhu. Důkazem bylo, že to potvrdili samotní speakři, kterých se na pódiu vystřídalo patnáct.

20.4.2016 v 8:08 | Karma: 8,46 | Přečteno: 206x | Společnost

Michal Kuzněcov

Předurčující číslo

Je to pouze číslo. Je to předsudek, předpoklad. Může mást. Může odhalit Vaše zkušenosti. Prozradit Vaši fyzičku. A nebo nemusí říct vůbec nic. Věk je jenom číslo.

12.3.2016 v 20:58 | Karma: 8,96 | Přečteno: 313x | Společnost

Michal Kuzněcov

Děláme to, co nás přitahuje

Plus mínus. Sever jih. Muž žena. Nejen protiklady se přitahují. Ale proč občas děláme něco jiného než nám radí náš rozum? Dle čeho si vybíráme práci? A jak doopravdy posloucháme svůj instinkt?

16.12.2015 v 8:08 | Karma: 8,11 | Přečteno: 270x | Společnost

Michal Kuzněcov

Mediální klam

Má smysl tento článek zveřejňovat, když se v tu danou dobu stane médiem? A tím pádem také možným klamem? Nebo naopak je to článek, který daný klam poodkryje?

5.12.2015 v 12:54 | Karma: 10,13 | Přečteno: 369x | Média

Michal Kuzněcov

Proč mít rezervu?

Před několika měsící jsem četl článek o tom, že pokud by češi přišli o práci, tak vydrží bez příjmu x měsíců a týká se to každého xtého čecha. Článek jsem sdílel a bral jej jako samozřejmost.Až se v mém okolí odehrál jeden příběh.

5.10.2015 v 8:08 | Karma: 8,35 | Přečteno: 572x | Ekonomika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 755x
Jsem podnikatel, který se osobnostně vzdělává, sportuje a navíc je abstinent. :) V podníkání mám dvě životní role: 1) Finanční poradce. Ve světě financí se pohybuji již 8 let. Za tu dobu jsem nasbíral mnoho zkušeností a také se mi stále více potvrzuje, že u klientů nestačí jen nastavit dobré portfolio, ale že musí svým financím rozumět a vzdělávat se v nich. 2) Profesionální kouč. https://www.facebook.com/michal.kuznecov https://www.facebook.com/chcivitezit