Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Děláme to, co nás přitahuje

Plus mínus. Sever jih. Muž žena. Nejen protiklady se přitahují. Ale proč občas děláme něco jiného než nám radí náš rozum? Dle čeho si vybíráme práci? A jak doopravdy posloucháme svůj instinkt?

Zákon přitažlivosti. Tajemství. Vesmírná energie. To jsou termíny, se kterými se asi setkal každý podnikatel, který se věnuje osobnostnímu rozvoji. Ale ne každý jim věří či je dokáže používat. Je to logické, čemu daný člověk nevěří to nemůže používat. Protože si to nedokáže představit, tak nemůže danou myšlenku zhmotnit. Přitom ale podvědomě každý z nás dělá to, co ho přitahuje. Protože ho to určitým způsobem baví, nebo se mu to líbí. Ať už si muž či žena vybírá partnera dle toho jak vypadá, tak s ním nadále zůstavá proto, jaký je uvnitř. Auto si také vybíráme prvně podle vzhledu, ale pokud jede jako hlemýžď, nebo má spotřebu tanku, tak bychom si jej asi také dlouhou neponechali, co myslíte?

Představte si nádherné nablýskané auto s úžasnými křivkami.  Přibližujete se k němu, chytáte za kliku, chcete usednout a sedačky nikde, palubovka nikde, prostor motoru prázdný. Takto ale může vypadat i Vaše práce i Vás život. Můžete mít napsáno na vizitce marketing director, sales manager, ceo, ale reálnou hodnotu má pouze hodnota Vaší práce a hodnota Vaší osobnosti. Proto lidé v první řadě sahají po zvučných pozicích a zvučných firmách. Jsou ale pak v těchto velkých korporacích šťastní? Dělají, co je opravdu naplňuje? Kolikrát slýchám, že lidé dělají ve známé firmě, jsou pracovně hodně vytíženi. Ale poměr práce k jejich výplatě je směšný. Není to tak, že bych se jim vysmíval, ale spíš mě překvapuje, že za danou hodnotu práce, kterou vytváří nejsou dostatečně ohodnoceni. Není to, ale pouze o penězích.

Položte si otázku. Dělám opravdu to, po čem jsem toužil? A vede to k mým cílům, vizím, které jsem si stanovil? Neříkám, že je máte dosáhnout za měsíc, za rok, za pět let. Ale jestli opravdu směřujete k tomu kým chcete být. Zda jste na správné cestě. Možná je to na Vás hodně filozofické zamyšlení. Možná si to v současnosti nedokážete představit. Možná jste v kolotoči událostí, ze kterého se nedokážete poohlédnout za roh. Ale to je právě ta ideální situace, kdy se máte zastavit. Je to důležité, aby jste se jednou za čas zastavili a zapřemýšleli, jestli opravdu TO, CO děláte vede k tomu KÝM chcete BÝT. Jelikož se blíží období Vánoc a konce roku, kdy lidé přemítají, co udělali za poslední rok, co se jim povedlo. Tak toto období k tomu více než vybízí.

V minulosti jsem si ve své hlavě vydefinoval a potom i následně zhmotnil kým chci během života být, co se naučit a co zažít. A musím zpětně potvrdit, že běhěm tohoto roku, když jsem se ohlížel dozadu, co jsem již ušel a podíval se dopředu, co mě čeká a jaké k tomu mám možnosti, tak jsem zjistil, že i s mírnými zaškobrtnutími jsem na té cestě, na které jsem chtěl být a mám potřebné nástroje k tomu, abych šel další rok potřebným směrem. Není to o tom, že bych se tím chtěl chlubit, ale předat Vám tuto myšlenku, že daného cíle nedosáhnete během prvních pár let podnikání, ale musíte mít tu trpělivost postupně jít za daným obrazem toho, kde se vidíte.  Prvně to budete dělat na podvědomé fázi a časem i na vědomé. Ale vždy si půjdete a pokud chcete, tak i musíte jít za tím, co Vás přitahuje. Odraží to totiž to, co Vás baví, co Vás naplňuje, kde jsou Vaše hodnoty a kdo Ví možná i Vaše životní poslání. Pokud budete ale dělat něco jiného, tak v tu chvíli se budete stávat tím, kým nechcete. Tak hodně štěstí na Vašem dalším kroku a na mnoha dalších správných krocích v nadcházejícím roce.

Autor: Michal Kuzněcov | středa 16.12.2015 8:08 | karma článku: 8,11 | přečteno: 270x
  • Další články autora

Michal Kuzněcov

Konference Glorious 2016

- pořádali studenti ze spolku Business Academy pod vedením mladého vizionáře Ondřeje Práška. Tato akce předčila všechny podobné tohoto druhu. Důkazem bylo, že to potvrdili samotní speakři, kterých se na pódiu vystřídalo patnáct.

20.4.2016 v 8:08 | Karma: 8,46 | Přečteno: 206x | Společnost

Michal Kuzněcov

Předurčující číslo

Je to pouze číslo. Je to předsudek, předpoklad. Může mást. Může odhalit Vaše zkušenosti. Prozradit Vaši fyzičku. A nebo nemusí říct vůbec nic. Věk je jenom číslo.

12.3.2016 v 20:58 | Karma: 8,96 | Přečteno: 313x | Společnost

Michal Kuzněcov

Mediální klam

Má smysl tento článek zveřejňovat, když se v tu danou dobu stane médiem? A tím pádem také možným klamem? Nebo naopak je to článek, který daný klam poodkryje?

5.12.2015 v 12:54 | Karma: 10,13 | Přečteno: 369x | Média

Michal Kuzněcov

Proč mít rezervu?

Před několika měsící jsem četl článek o tom, že pokud by češi přišli o práci, tak vydrží bez příjmu x měsíců a týká se to každého xtého čecha. Článek jsem sdílel a bral jej jako samozřejmost.Až se v mém okolí odehrál jeden příběh.

5.10.2015 v 8:08 | Karma: 8,35 | Přečteno: 572x | Ekonomika

Michal Kuzněcov

Řecký poker face

Tento článek v hlavě už nosím dva měsíce, ale popravdě se mi nechtěl uvěřejňovat, jelikož už zasahuje do politiky. Po nedělním zvolením Tsiprase premiérem, ale musím říct pokerovou terminologií: „ Well played Mr. Tsipras."

22.9.2015 v 8:08 | Karma: 14,42 | Přečteno: 420x | Ekonomika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 755x
Jsem podnikatel, který se osobnostně vzdělává, sportuje a navíc je abstinent. :) V podníkání mám dvě životní role: 1) Finanční poradce. Ve světě financí se pohybuji již 8 let. Za tu dobu jsem nasbíral mnoho zkušeností a také se mi stále více potvrzuje, že u klientů nestačí jen nastavit dobré portfolio, ale že musí svým financím rozumět a vzdělávat se v nich. 2) Profesionální kouč. https://www.facebook.com/michal.kuznecov https://www.facebook.com/chcivitezit