6/12/2009 Australie: Byron Bay

  Posledni noc v luxusnim jednoluzkovem pokoji taktez ve znameni krasneho spanku:) Rano znovu terasova snidane a poflakovacka po baracku, nez ja, MPW a OPW odjedeme smer Byron Bay. Pred Byron trosku zacpa, protoze tu probiha mistni trh, kam mame namireno.

Moje snidanove mistecko:)

Trh super, vicemene hlavne o jidle, ruznych umeleckych a hi peace predmetech a obleceni, kramu nastesti velmi pomalu:) Me samozrejme nejvice zajima to jidlo, takze jako prvni prichazi na radu oblibeny hamburger, tentokrat ovsem v australskem narodnim provedeni  - z klokaniho masicka. Maso ok, melo by byt mene tucny, coz ale zrovna pro me moc neni, ale je to dobry. Kazdopadne pani v klokanohamburgrackem stanku i pres muj super dokonaly australsky prizvuk odhaluje, ze ja asi z Australie nejsem, tak ji to tedy prozrazuji.

Na trhu:

No nakonec si pokecame mirne cesky, protoze pani s panem zili chvili na Letne v Praze, tak to jsou vlastne uplne sousedi:) haha, kdo by to byl rekl.....dotlasknuti probehne formou superdobre recke baklavy a tresnove-citronoveho ciskejku, mnam mnam...malem ovsem puknu, takze pak chvili relaxujeme pri poslechu mistni kapelky hrajici vselijake svetove a asi i lokalni vypalovacky.

Prekvapive a bohuzel i do Byronu uz dorazila i slava ruskych panenenek, asi nejpodivnejsi vec, ktera se tu dala koupit.

Trh je vubec tak slavny, ze se tu na nakupy slitlo hickokovske hejno ovocnych netopyru...

Po tom co MPW S OPW pokoupi nejake levne haderky odjizdime smer byronske "musim tam byt". Pariz = Eifelovka, Londyn = Tower bridge, Praha = zlobivy taxikari, Treskopsy = Ctyrlistek a Byron se proste = majak, haha. No neni to majak ledasjaky, ale stoji na nejvychodnejsim miste Australie, cimz si i vychodak z Cech dela svuj vychodni rekord pro tento rok.  

Po tom co udelam par fotek, ktere se proste "musi" odjizdime smerem na plaz, kde po tom upornem dnesnim vedru probehne zaslouzene vykoupani.

Majak v Byron Bay:

Nejvychodnejsi bod Australie:

 

Cestou nas vyfoti do velmi slavneho byronskeho deniku http://www.inbyronbaytoday.com/archives_09/Dec_09/061209_in_byron_bay_today.html mistni fotografka, tak asi budu slavny...(ja a dve kocky bych to nazval tedy ja, ale fotografka to nazvala Jan, Mariel & Olivia just loving it, ale ma vlastne pravdu...) 

Po plazi probiha mistni nedelni aktivita BBB (Beer in Bayron Bay) v jedne asi vubec nejvetsi byronske hospudce a ja se tak mohu pripravit na nocni presun do Sydney. Popijime pivko a poslouchame docela slusnou mistni zasejinou kapelku. Pivek zvladneme vcelku vic, protoze busik mi jede az 11 vecer, takze snad usnu nato tata. Byron Bay je vubec hodne prijemne misto. Sice dost turisticky, ale mam dojem, ze sem uz nedorazi tolik mimoaustralskych turistu, jako je tomu napriklad v Cairns. Na ulicich hrajou i jiny kapely nebo soliste, u kterych se alespon na chvili stoji za to zastavit, fakt pohoda. Skoda, ze cas tak leti a ja tedy musim letet smer autobus na Sydney.

Trosku smolik, bus plny a ja dostavam misto na sedadle smrti. Aby toho nebylo malo, ridic si tu pousti asi jeho oblibeny film "Need for speed II". No nastesti ale zadny nitro nema v autobuse nainstalovany, ale i presto snad poprve v zivote saham v autobuse po bezpecnostnich pasech. Abych se nestresoval, radsi pres sebe hazim tu jetstarskou deku a ostatni v autobuse provokuji tak, ze delam, ze spim... :)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Kubanek | čtvrtek 10.12.2009 16:04 | karma článku: 17,28 | přečteno: 1368x