14/8/2009 Hong Kong II: Nakupni den a parba s pivkem ze 7/11

Rano nas nadobro do Evropy opustil JK a tak jsme zustali s OK uz jen sami dva. Bohuzel ne na dlouho, protoze OK odjizdi zitra rano. Puvodne jsem si myslel, ze dneska budeme tak nejak trosku vic relaxovat, ale zase to moc nevyslo:)

Rano jsme se sli podivat na Avenue of stars, kde ovsem byly same asijske hvezdy, ktere jsme neznali. Dokonce u u nekterych se nezastavovali ani samotny asiati, tak to asi moc velke hvezdy nebyly. Jedine, koho jsme znali, byl Jackie Chan no a jeste jsme rozpoznali velkeho Bruce Lee, ktery tam jako jediny ma i sochu, u ktere jsem si po jeho vzoru zapozoval, zatimco OK zapozoval jako rejza, co nevi, co ma delat:)

Kdyz jsem vsechny ty super asia "hvezdy" prohledli, vydali jsme se na Sever Kowloonu smraknout vsechny mozne a nemozne trhy, co v HK existuji. Vetsina obchodu je v HK koncentrovany a funguje to jako magnet na lidi, co zrovna tu konkretni vec potrebuji. Takze jsme sli ulici, kde se prodavaly jenom rybicky, kde se prodavaly jenom vodovodni baterie, kde se prodavaly jenom kola, kde se prodavaly jenom veci do kuchyne, kde se prodavaly jenom boty nebo kde se prodavali jenom kabelky. Asi je to prakticky, kdyz clovek chce koupit tu jednu konkretni vec, tak muze rychle udelat marketingovy pruzkum, ale pokud toho nekdo potrebuje koupit rybicku a kabelku, tak to aby po HK ulickach behat maratony.

Tak takhle vypada v HK nakupni horecka:

A takhle se tam prodavaji na ulicky rybicky:

Cestou jsme konecne taky narazili na supermarket s potravinama. Po mesicnim pobytu v Cine je to neco zcela noveho. Jednak to tu voni jako v potravinach u nas a jednak je tu docela siroky vyber potravin. Hned jsem si koupil jednu suncicku. Chtel jsem ji snist, ale po kousnuti jsem bohuzel zjistil, ze je udelana na sladko:( Tak jsem trosku snedl a zbytek vyhodil:( No to se moc nepovedlo:(

Dosli jsme az na ptaci trh, kde prodavali ruzne druhy ptaku, ktere jsem vetsinou ani neznal. Nakupujich tady bylo fakt malo, zrejme ptacci v HK momentalne moc nefrci. No ale co se tyce nakupovani, tak to je zrejme vubec nejlepsi zababa pro lidi z HK. Asi to patri k jejich zivotu jako pro nas Plzen 12:)

Vecer jsme se najedli u nejakych Arabacu, ja to mel docela dobry, ale OK zase remcal, ze toho dostal malo:) Si vzdycky objedna to nejlevnejsi a pak se divi, ze je toho malo:) Jeste neprokouknul tenhle trik.

Po veceri jsme si nechali veci na nasem luxusnim hotelu a vyrazili na druhou stranu lodi se podivat, jak se pari v HK. Jeli jsme nejdriv do crvrti Soho, dost britsky, dost na pohled snobsky:) Tam jsme vyjeli nejdelsi eskalatory na svete a pesky to sesli pres ulicky dolu. Jsme do zadneho baru nezapadli, jednak to bylo moc uvolneny a jednak tam jedno pivko stalo asi 40HKD, coz se nam, ceskym sockam, zdalo docela dost).

Podarilo se nam ovsem dojit az do ulicky Lan Wan Chai, kde to vazne jelo. Takova parici ulicka, hudba hrala naplno. Jsem to udelali jako spousta dalsich turistu i lokalcu a v blizkem 7/11 jsme si koupili plechovky a popijeli je na ulici a cuceli po lidech. Asi v jedenact jsme museli jit, abysme stihli posledni trajekt do Kowloonu. Prestoze jsme to meli na posledni trajekt tak tak, ale i tak se mi podarilo vyfotit tuhle modelku, co tam pozovala jinym fotografum:)

a jeste jeden minimrakodrapik na zaver:)

Autor: Jan Kubanek | pondělí 24.8.2009 17:05 | karma článku: 12,92 | přečteno: 900x